Οπτική ημιδιαφανές ρουμπίνι. Μύτη φρέσκων κόκκινων φρούτων, ελαφρώς πικάντικο, floral αποχρώσεις και ξύλο σχεδόν ανεπαίσθητη. Στο στόμα, ακόμη πρωτοβάθμια αλλά καλά ισορροπημένο και κομψό, με ταννίνες ήδη αρκετά ωραία, μεγάλη οξύτητα και μεσοπρόθεσμο / μακροπρόθεσμο επιμονή. Νομίζω ότι μερικά ακόμη χρόνια της φρουράς κάνουν καλά με το κρασί, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο μαλακό και συμβάλλοντας κάποιο μέτρο της πολυπλοκότητας. MF

Languedoc - Γαλλία - Grenache, Syrah, Carignan και μικρό τμήμα - 13,5% - ST (90)

Λανγκεντόκ

Οι μικροί παραγωγοί είναι πλέον στο Languedoc-Roussillon, αλλά μπορείτε να βρείτε εκεί όλα τα είδη του κρασιού, πολύ μικρούς συνεταιρισμούς, όπως η Saint-Jean-de-Minervois σε μεγάλο βιοδυναμική παραγωγός στην Ευρώπη, το Κτήμα Cazes. Η naioria είναι ανοιχτά για να δεχτούν τους τουρίστες για περιηγήσεις και γευσιγνωσία. Η επίσκεψη περιλαμβάνει εξηγήσεις για την παραγωγή του κρασιού, πηγαίνει στο υπόγειο, μερικές φορές μια βόλτα με το αυτοκίνητο γύρω από τους αμπελώνες, και, τέλος, μια γευστική δοκιμή κάποιων κρασιών.


Αυτή η τεράστια περιοχή από την άκρη ισπανική δεξιά, περπατώντας κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου της Προβηγκίας που συνθέτουν την περιοχή Languedoc-Roussillon είναι τα Ανατολικά Πυρηναία, την Οντ, Ερό και Gard.

Η περιοχή έχει δεκάδες ονόματα και μια φαινομενικά ατελείωτη ποικιλία κρασιών, το πιο γνωστό από τα οποία είναι Corbières, Minervois, Pic Σεν Λου, Φιτού και La Clape. Υπάρχουν ενδιαφέρουσες οχυρωμένο "Vins γλυκείς φυσικοί" ως Μουσκάτ και Banyuls.