Друга среща на братството, този път темата беше Nebbiolo реколта 2004 г., отговорен за този избор е бил колега Луиш Cola, която подбрани и представени слепи четири вина, три италианци и един аржентински също Nebbiolo грозде, което е изненада мин. Беше много интересно тази дегустация, може би най-добрия имахме в братство и днес, ние трябваше да говори. Отначало си помислих, всички много равностойни вина, но с течение на вечерта Ситуацията се изяснява и се дели ясно. 2-ри виното е било доставено, показвайки много по-тъмен от останалите и скоро откри сладост между носа и отделяне в устата, така става по-лесно и логично това, което останалата част от виното на масата. Високото качество на вината, по мое мнение, е киселинността е неговата елегантност. Ще опиша моето лично мнение за нощувка от вино, а след това остави описанието на колегата Luiz Cola относно характеристиките на региона.Marchesi ди Barolo Barbaresco 2004 - WE91 - WS89 - World Wine R $ 177.00 - ST (88)

 • Visual Brown, ароматите се оказаха най-затвореното на масата до края на дегустацията все още не можах да намеря нищо в носа. Вкусът показа тяхното качество, меки танини, много добра киселинност, качество псевдоним на всички на масата и добра устойчивост.


Виня Алисия Nebbiollo 2004
- RP 92 - Decanter R $ 187.00 - ST (90)

 • Visual рубинено червен, гуава бонбони аромати, с уста, потвърждаващ сладостта, не повече гледат отвисоко на тяхното качество, също показва добър набор.


Bruno Rocca Barbaresco 2004 - WS93 - RP90 - World Wine R $ 298.00 - ST (93+)

 • Visual светло кафяво, леки аромати на слива, какао, медицина (Olina) и някои подправки. В устата се оказа, балансиран, кадифен, сладък послевкус, без видима алкохол и дълъг послевкус.


Pio Cesare Barbaresco 2004 - WS92 - Decanter R $ 326.80 - ST (94)

 • По мое мнение най-доброто от нощта, като показа визуално atijolado, ванилови аромати, рози, лека кожа, пръст и червени плодове като череша. В устата се оказа готов, въпреки възрастта си, красиво разположен между киселинност, танини, алкохол и постоянство Спомням си досега.


Чрез Luiz Cola

Барбареско - Региони

 • Barbaresco: Лозята около село Barbaresco сметка за 45% от регионалното производство, с много лозя, намиращи се в рамките на града. Лозята на тази област са сравнително по-светъл цвят и имат по-добре структуриран и ароматно тяло.
 • Neive: Тук Nebbiolo е само на 4-ти най-широко засадени сорта грозде, да се зад нарастващата Barbera, Dolcetto и Moscato, но регионът е известен с едни от най-мощните и танинова берберски. Районът включва прочутите лозя на Санто Стефано и Bricco ди Neive, където някои производители vinificam виното в малки дъбови бъчви. Намира се на изток от Barbaresco, Neive произвежда 31% от берберски.
 • Treiso: Намира се на юг от Barbaresco с лозя, при най-високите точки на местните планини, Treiso предвижда леко тяло вино, известен с баланс и елегантност. Неговата малка площ възлиза на 20% от продукцията на DOCG.

Barbaresco DOCG

 • Регулирането на Barbaresco DOCG постановява, че виното трябва да зрее най-малко две години (с най-малко една година в дъбови), като достига до четири години, за да се счита Riserva.
 • Вината трябва да са между 12.5% ​​и 13.5% алкохол. Берберски трябва да очакваме между 5 и 10 години, за да бъдат използвани като те са изключително твърди и танинова в младостта си. Горната част може да бъде допълнително оценено за повече от 20 години.
 • Типичният Barbaresco стил предлага букет от рози и теменужки и череша бележки, трюфели и ликьор. С възрастта, задимени бележки могат да се развият, кожа и земни аромати и катран.

Берберски х Barolos

 • Въпреки, използвайки един и същ сорт и се произвежда в 15 km един от друг, вината на Barolo и Barbaresco DOGC има отчетливи разлики:
 • Намира се на юг от река Танаро, на берберски има лек влияние "морска", които позволяват на Nebbiolo зрели малко по-рано, отколкото в зоната на Barolo, loalizada най-голяма надморска височина, на "полите на планината." Това осигурява на гроздето, по-кратък ферментация и мацерация. По този начин, най-младият от берберски танини, не са толкова силно, колкото тези на Barolos и правилата на DOCG, които им позволяват да узреят една година, освен ако Barolos.
 • The Barolos са склонни да бъдат по-затворен и набит, но танините, че урежда голямата разлика. The берберски са склонни да имат по-деликатни танини и може да се пие по-рано, докато Barolos може да изисква два пъти по-дълго, за да бъдат опитани.
 • Една малка площ, засадена в Barbaresco, получава около 35% от годишното производство на Barolo, но като цяло, берберски са по-последователно, отколкото средните Barolos и разходите, в повечето случаи, далеч по-малко от най-известните Barolos.

Подаръци през нощта: Alvanir Denaday, Anja Маноел де Алмейда, Ubericilas Polished, Weligton Andrade, Luiz Cola, Flavio Maraninchi и Силвестър.