Textures

La textura del vi es pot entendre millor si es té en compte dos aspectes:

  • El cos del vi, el que es tradueix el pes relatiu d'aquest vi tan suau o amb molt de cos. En això rau la base del principi bàsic d'equilibrar el poder del vi amb el plat;
  • La textura cremosa de vi. Si prenem com a exemple un vi blanc, un Sauvignon Blanc veurà el nou món demana adjectius com fresc, viu, aspra, cruixent, etc, mentre que un Chardonnay és la més coneguda per ser untuós, mantegós, rodó. Per tant, un peix amb salsa de mantega cremosa feta o tendirà a casar-se millor amb un Chardonnay, mentre que el mateix peix assaonat amb llimona tindrà textura untuosa menys i tendeixen a preferir Sauvignon Blanc.

Aromes

Les aromes d'un vi ens poden donar bones combinacions amb diferents plats. Aquest aroma de pebre negre d'un Syrah pot aportar una interessant harmonia amb un filet al pebre pair. Un vell port Tawny, amb el seu caràcter d'ametlles serà un gran company per a un deliciós pastís d'ametlles. Ja la collita xilena tarda, amb caràcter d'albercoc, li anirà millor al costat d'un pastís d'albercoc a. Un bordeus evolucionat amb aromes terciaris de cuir, farà gran parell amb carn de cérvol. Què tal un sauvignon blanc xilè, amb la seva aroma de fruita de la passió, per acompanyar un bacallà amb salsa de fruita de la passió? Tingueu en compte que l'acidesa exuberant d'aquest vi és perfecte amb l'acidesa de la salsa de fruita de la passió; En aquest cas, tenim una similitud coincident en component sabor àcid, textura similar i gust encara, el que suggereix un resultat bonic!