Petrus és una propietat vinícola de Bordeus de Pomerol denominació produir un vi negre elaborat gairebé íntegrament a partir de raïms Merlot. La propietat pertany a la família del comerciant de vins Libourne Moueix. Encara que mai s'han classificat els vins de Pomerol, Petrus és ara un dels vins més prestigiosos i cars del món, juntament amb la marge esquerra de la Gironda: Chateaux Haut-Brion, Lafite Rothschild, Latour, Margaux i Mouton Rothschild, així com Ausone i Cheval Blanc. El nom del dret connex, el banc de Saint-Emilion.
Família propietat Arnaud per a la majoria dels 200 anys, fins al final de la Segona Guerra Mundial, Petrus va ser després va vendre la Sra .. Loubat, que va adquirir gradualment la propietat des de 1925. A la seva mort el 1961, la propietat va passar a la seva família, que finalment va vendre una participació mitjana en 1964 a Jean-Pierre Moueix. Sí Moueix havia creat una empresa negociant Etablissements Jean-Pierre Moueix, Libourne seu a ia poc a poc va començar a adquirir el banc castells dreta. Després de la mort de Jean-Pierre Moueix en 2003, el seu fill gran Jean-François és el gérant de Château Petrus, mentre que Christian Moueix, el seu segon fill, dirigeix ​​la producció.
No palau reial físicament a la propietat, el que explica per què el vi que normalment es coneix simplement com Petrus, Château Petrus i no.
El 11,4 hectàrees (28 acres) de vinyes Petrus es troba en un altiplà a la part oriental de Pomerol, plantades amb les varietats de raïm de 95% Merlot i 5% Cabernet Franc. El sòl es compon d'un alt percentatge d'argila rica en ferro, la qual cosa també conté més d'al voltant de propietats. La propietat va ser un dels primers a Bordeus per implementar la collita en verd com una forma de reduir les collites i augmentar la qualitat dels raïms restants. El rendiment és de les més baixes a Bordeus en part a través éclaircissage o collita en verd per concentrar el poder i la qualitat de la collita restant (eliminant fins al 50% de la collita en alguns anys).
Els raïms es posen totalment a mà en un període de dos a tres dies i fermenta en dipòsits de formigó de temperatura controlada. La criança es realitza en bótes de roure francès durant 20 mesos. Una preselecció banyera reunió seriós es porta a terme i certes parcel·les són rebutjats de la Grand Vin. Producció en comparació amb altres Bordeus, és hora ia un any mitjà, pot produir més de 2.500 casos. En anyades recents, com 2003 aquesta mitjana s'ha reduït dràsticament.
Aquesta informació va ser presa de wikipedia.org