Fa uns dies vaig publicar sobre el cabernet sauvignon, merlot avui parlen de la cabernet 2001 a diferència de la que es mostra al nas que els pares era, aquest nas merlot xilè demostrat ser un vi portuguès Alentejo amb aromes dolces, amb tanins suaus i la boca encara la captura. Crec que és un vi de llarga guàrdia. Cecs es va mostrejar i es decanta durant una hora.
Merlot és una varietat de raïm vermella, fruit de Vitis vinifera. És un dels responsables de les característiques dels vins negres de Sant Emilion, regió de Bordeus, França, i s'utilitza per a la preparació de vi negre per a ser consumit jove.
El raïm Merlot és de cos complet, intensament afruitat, complexa estructura, harmònic amb l'equilibri perfecte. Té un color vermell-porpra, les seves aromes són dens i afruitat, amb una bona evolució, deixant així el seu aroma amb molta complexitat. En boca és ric, suau i perfectament equilibrat, sedós i de classe alta. Crec que el vi en qüestió en la meva opinió personal fugir alguns d'aquesta funció. ST (89)