Традиционна Rhône Domaine Central, основана през шестнадесети век от едно и също семейство, което все още остава. Acolheita е на потребителя и неговите грозде се винифицира по същия начин, в продължение на няколко поколения, като по този начин производството на вина, които стриктно спазват типичност на неговия произход.
Доказа, с тъмни погледи, мирише на печене, стабилна и мазнини устата с дълъг послевкус.
Рона вино регион в Южна Франция се намира в долината на река Рона и произвежда множество вина под различни наименование за произход и контролирано (САО) наименования. Важна наименование на региона в обема на производството е Côtes Du Рона AOC.
Рона обикновено се разделя на две под-региони с различни лозарски традиции, Северното Рона (посочени в френски като septentrienal Rhône) и Южна Рона (на френски Rhône Mridional). Подрайон The произвежда червени вина от Сира грозде, понякога смесени с грозде бяло вино, бяло вино и Вионие грозде. The South подрайон произвежда разнообразие от червени, бели и розови вина, много смеси от грозде от няколко фактора, като например Châteauneuf-Du-Pape.

Държава: Франция
Grape: Syrah
Режисьор: Domaine Courbis
ST (91+)