A e dini se shumë kultura besojnë në bestytni të lashta kanë të bëjnë me verë?

Njihuni disa prej këtyre besimeve. Në fund të fundit, çdo verë ka historinë e saj:

Në Itali, në qoftë se dikush derdh verë, duhet të fshij disa nga vera derdhur prapa çdo vesh. Kjo bestytni u futem në Romën e lashtë. Besohej se derdhje verë ishte shenjë ndjellakeqe.

Në Varnhalt në Gjermani, besohet se rrushi fundit korrur në çdo stacion duhet të sillen me një karrocë dem të vogël, ose ndonjë sezonin e korrjes do të thartë.

Gjithashtu në Gjermani, nuk është besimi se kur një person vdes, të gjithë verë në bodrum tuaj duhet të lëkunden sa më shpejt që të jetë e mundur.

Rumania është e zakonshme derdh pak verë në dysheme, për të ftuar shokët që kanë vdekur për të pirë me ata që ende jetojnë.

Në Egjiptin e lashtë, anëtarët mbretërore u varrosën me pesë shishe verë që janë marrë në jetën e përtejme. Ata besonin se vera do të sjellë fat të mirë në këtë pasazh dhe se vera mund të konsumohen në takimin e mundshëm me anëtarët e tjerë të familjes mbretërore.

Në Lituani, ka një besim që, pikërisht në mesnatë në prag të Krishtlindjeve, uji kthehet në verë dhe kafshët fillojnë të flasin, kur njerëzit nuk janë përreth për të dëgjuar.

Në dasma hebreje, është e zakonshme për të dhëndërit shkelën në një gotë verë në mënyrë që të sigurohet një martesë të lumtur dhe të begatë.

Disa peshkatarë në ditë të stuhishme, kanë zakonin e derdhje verë në det, sepse ata besojnë se kjo do të qetësuar ujrat.

Burimi: Kernel Group