De Vintage aanwijzing is de hoogste waardering die kunnen worden toegewezen aan een Port wijn. Vintage Port wijn verkregen uit de oogst van slechts één jaar wordt beschouwd, en is een naam alleen gegeven in jaren beschouwd als van uitzonderlijke kwaliteit. Lijden een veroudering in vat voor een periode van twee en een half jaar maximum, vervolgens in de fles leeftijd. Zijn aging potentieel is enorm, bijna onsterfelijk. Dat was het gevoel dat ik moest bewijzen dat Taylor Fladgate 1968 Vintage Port Quinta De Vargellas, nu 47 jaar oud en het tonen van een optionele kwaliteit. Gewoon perfect in mijn mening. De schaal toonde een uiterst complexe, dieren tonen van vlees en oude leder, groenten, zoals tabak, thee, en braden, koffie en geroosterde amandelen. Geconcentreerd gehemelte, zijdeachtige tannines, evenwichtig met een goede zuurgraad en subtiele zoetheid. ST memorabele (100).

Quinta das Vargellas is eigendom van Taylor's voor meer dan 100 jaar, is gelegen in het bovenste Douro. Deze boerderij vergroot waar de druiven worden vertrapt door de plukkers, draagt ​​een groot deel van de wijnen die in veel Vintage Taylor's.

In jaren dat er geen verklaard Vintage besluit een vijfde van vintage fles. Quinta das Vargellas is het "kroonjuweel" van Taylor's, wordt erkend als een van de beste wijngaarden in de wereld. De Port is een enkele oogst, zal verbeteren met het ouder worden en kan in de fles een aantal jaren worden bewaard.