Textul inițial publicat în coloana Life Living | C2 + Pleasure & Cia | Monitorul Journal

Lucrarea a vinificatorului este mare, greu și merită mult recunoaștere. El începe prin căutarea și studiul a solului, prin selectarea soiuri de struguri și se termină în transformarea fructelor în vin. In acest procedeu, se recoltează pe vița o mulțime de struguri copți care sunt presate astfel încât ele să elibereze sucul. După presare, drojdii reacționează cu suc de zahăr și transformat încet în alcool. Mai matur și dulci sunt strugurii, mai mult alcool vor avea vin lor. Acest proces se numește fermentație.

Astăzi, vinificatorii folosi diverse dispozitive pentru a se diferenția de ceilalți. Ele pot fi folosite ca un container fermentat oțel inoxidabil sau stejar, de exemplu. Fiecare alegere, modifică destul de gustul vinului. După fermentare, producatorul de vin alege cât timp vin va maturiza și în care containerul. Maturarea poate dura câteva săptămâni sau ani. Decizii dificile, dar fac vinurile au caracteristici diferite.

Săptămâna trecută am fost în bar au vin Wine4friends în Praia do Canto, pentru o discuție spalate cu înghițituri bune cu Vincenzo Protti, vinificator de Masi vinicole, una dintre cele mai vechi și mai respectate din Italia. Data fondator în secolul al XVIII-lea. Situat în regiunea Veneto, locul de nastere al Valpolicella denumire, Masi este recunoscută pe plan internațional pentru aplicarea unei tehnici de vinificatie vechi, numit apassimento: după recoltarea strugurilor, mai degrabă decât fructele fiind zdrobit, la fel ca în orice alt vin de masă , ele sunt uscate în cutii de plastic sau covorașe de până la cinci luni înainte de fermentare, până când devin "passificadas".

În timpul procesului, strugurii pierd aproximativ 35% din greutatea sa, care determină o pierdere în aceeași proporție cantitatea de vin, ceea ce înseamnă că prețul său este mare. Această tehnică asociate cu dumneavoastră în vârstă de stejar si sticla, Amarone se naște, un vin structurat, moale, cu aciditate plin de viață și taninuri dulci. Este aproape un port, dar fără adaos de alcool. Un pahar de vin bun de care se bucură la ocazii festive sau meditație.

O altă tehnică folosită de vinificatie este numit Ripasso, creat de Plus: strugurii sunt supuse unei a doua fermentații pe piei de Amarone și drojdie. Acest proces aduce vinul mai multa culoare, alcool și arome mai complexe, ceea ce se întâmplă în Campofiorin vin, fiind o opțiune mai accesibile în comparație cu prețul perceput de către Amarones. În prezent, Valpolicella Ripasso este o denumire de origine "DOC" specific.

Compania produce, de asemenea, vinuri din Argentina, de Masi Tupungato, care are în vinurile sale aceeași tehnică de producție. Am gustat patru etichetelor lor, doi italieni și doi argentinieni. Vezi mai jos.

Masi Passo Blanco Pinot GrigioTorrontés 2013 - Mendoza - Argentina - £ 88 - Wine4Friends și Vila Fruti

In acest vin alb neobișnuit, struguri Pinot Grigio italian trece printr apassimento proces timp de 15 de zile pentru a obține concentrarea. Foarte proaspete și aromatice, cu textură cremoasă. Notă: 88/100 puncte

Masi Passo Doble Malbec Corvina 2010 - Mendoza - Argentina - £ 99 - Vila Fruti și Wine4Friends

Facuta cu numai struguri din viile vechi de Corvina Veronese (struguri principal de Amarone) și Malbec. Plum notează în sirop si ciocolata, cu gust moale și o aciditate plin de viață. Notă: 87/100 puncte

Rosso del Veronese Masi Campofiorin 2009 - Veneto - Italia - £ 180 - Fruti Village și Wine4Friends

Produse de tehnica dublu de fermentare este delicios, elegant, cu note de fum si condimente. Aciditate mare, care un vin foarte gastronomic face. Notă: 90/100 puncte

Masi Brolo di Campofiorin Oro 2009 - Veneto - Italia - R 240 dolari - Wine4Friends și Vila Fruti

Acesta include Oseleta castă, struguri autohton Verona, salvat de Masi. Acesta cuprinde 10% din tăiate, culoare și creșterea concentrației de vin. A vinhaço! Notă: + 93/100 puncte