Αρχικά δημοσιευμένο κείμενο της στήλης που ζουν τη ζωή | Γ2 + Αναψυχής & Cia | Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Εισέλθει στις πραγματοποιήθηκε Ιούνιος 21 - 22, το Victoria ExpoVinhos - 6η Διεθνής Έκθεση Οίνου Νίκη έγινε η πρωτεύουσα του Αγίου Πνεύματος στο προσκήνιο για τους λάτρεις του ποτού. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Εμπόρων του κράτους του Espirito Santo (Fecomercio-ES), συγκέντρωσε πάνω από 60 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγέων, παραγωγών και διανομέων, η οποία είχε περίπου 1.500 ετικέτες στο Συνεδριακό Κέντρο στη Santa Lucia.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών της έκθεσης, η Γευσιγνωσία έδωσε ένα πλήθος των συμμετεχόντων - οινοχόους, εισαγωγείς, πολλοί επαγγελματίες του οίνου και των καταναλωτών εν γένει, ένα μεγάλο δείγμα του τι είναι διαθέσιμες σήμερα στην αγορά Capixaba και ετικέτες εταιρείες αναζητούν εταίρους ψώνια γύρω, αντικρύζοντας την κατά κεφαλήν κατανάλωση του ποτού στο κράτος, το οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές της έκθεσης, είναι ήδη στην τρίτη θέση στην εθνική κατάταξη.

Στις κερκίδες, μερικά με την παρουσία των οινοποιών και των ιδιοκτητών των οινοποιείων, ολόκληρο σειρές προϊόντων ήταν ανοικτές, το πιο βασικό για την πιο καθιερωμένη, με τη γενική απόλαυση του λάτρεις του κρασιού. Η ποικιλία και οι επιλογές είναι τόσες πολλές οι συμμετέχοντες δεν ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τη Μεγάλη Αίθουσα, πριν δοκιμάσουν αυτά τα κρασιά που ήξερε μόνο από ιστοσελίδες, εφημερίδες και περιοδικά. Με τόσους πολλούς καλούς ανθρώπους μαζί, υπήρχε ακόμη η δυνατότητα να συγκρίνουν τα κρασιά από διάφορους παραγωγούς στην ίδια χώρα, μεταξύ των πολλών διαθέσιμων.

Σε γκουρμέ χώρο εκδηλώσεων το κοινό μπορεί να απολαύσει και να πληρούν πολλά προϊόντα capixabas, και τα πιάτα παρασκευάζονται με τη γαστρονομία των φοιτητών διάρκεια του University Center Vila Velha (UVV). Σύμφωνα με την εντολή του σεφ Alessandro Eller επιδόθηκαν ριζότο και διάφορα ζυμαρικά.

Παράλληλα με την έκθεση, διάφορες προσωπικότητες της οινικής κόσμου συνομιλίες με συνωστισμό δωμάτια, δείχνοντας ενδιαφέρον για το κρασί, σίγουρα από Espirito Santo. Έχω παρακολουθήσει δύο πολύ ενδιαφέρουσες.

Matthew Godoy, sommelier με εμπειρία σε Fasano Ομίλου και νερά των διανομέων διευθυντή Σ Pellegrino, Acqua Panna και Perrier, μίλησε με θέμα «Η σημασία του νερού στα τρόφιμα και Coquetelaria". Ήταν σαφές ότι όπως το κρασί, το νερό θα πρέπει επίσης να επιλέξει να συνοδεύουν τα γεύματα και τα άλλα ποτά από συμφωνούν με τα κριτήρια.

Nicolas R. Farias Τόρες, Νικολά Τόρες, Πρέσβης της Ventisquero στη Λατινική Αμερική, και ο γιος του μεγάλου Χιλής οινοποιός Σεσίλια Τόρες (οινοποιείο Santa Rita), μίλησε με θέμα "Νέες και Classic Κοιλάδες για Αναβάθμιση της παραγωγής κρασιού στη Χιλή" . Καταλαβαίνω ότι ο βραζιλιάνος καταναλωτής αρχίζει να φορτίζεται νέα κρασιά, διαφορετικά, πιο ισορροπημένη κρασιά και λιγότερο φορτωμένο στον τομέα των φρούτων και ξύλου. Αυτό απαιτεί καλή και νέα αμπελοτόπια.

Η Πέντε κορυφαίο βραβείο, τοποθετούνται και πάλι στη διάθεση στην αγορά 30 ετικέτες με πιστοποιημένη ποιότητα σε έξι κατηγορίες: Κόκκινο και λευκό Παλαιού Κόσμου Κόκκινο και λευκό Νέο Κόσμο Sparkling και το επιδόρπιο. Η επιλογή αυτών των ετικετών διεξήχθη από 14 δικαστές (συμπεριλαμβανομένων αυτόν τον αρθρογράφο) σε μια τυφλή δοκιμή. Το αποτέλεσμα, όπως και το προηγούμενο έτος, κυκλοφόρησε πριν από την εκδήλωση, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρασιά ήσυχα στις δύο ημέρες της έκθεσης. Δείτε την πλήρη λίστα των Top Five: http://www.vivendoavida.net/?p=33448 .

Το βραβείο έχει επιβεβαιώσει την ποιότητα ορισμένων σημάτων, όπως το εξαιρετικό Χιλής Casa Del Bosque Reserve Sauvignon Blanc 2013 (Carone), £ 59, και το QPA πορτογαλική Touriga Nacional 2007 (DOC Περιοχή) R $ 168. Ανάμεσα στις εκπλήξεις, νόστιμα ιταλική λευκό κρασί Langue Monti Bianco DOC 2009 (Zanatta), R $ 85 και ο Βραζιλιάνος αφρώδη, Αρχική Pedrucci Reserve Brut (DZ Emporium), R $ 65.

Τα εθνικά κρασιά ήταν πολύ καλή παρουσία στο Top Πέντε με επτά ετικέτες μεταξύ των 30 νικητών. Basso Το οινοποιείο, που βρίσκεται στην πόλη της Farroupilha, Serra Gaucha, γέννησε τις ετικέτες Μόντε Paschoal Dedicato Champenoise (Perim) £ 62, Chardonnay Reserve 2012, R $ 55 και το Cabernet Reserve 2012, R $ 55. Ήταν επίσης ο τίτλος της Βραζιλίας η καλύτερη σχέση κόστους-οφέλους εμπορική έκθεση με κόκκινο Aurora Reserve Merlot 2012 (Carone), R $ 36.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν η καλύτερη έκδοση της εκδήλωσης, και οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, σίγουρα άφησε με μια ευρεία αντίληψη των κρασιών διατίθενται σε Espirito Santo και εθνική αγορά. Συγχαρητήρια στον Vanderlei Martins και Elvecio ΡΑΕ, οι δύο πυλώνες της εκδήλωσης.

Τέλος, επισημαίνω για εσάς τους αναγνώστες κάποιες ετικέτες, το αγαπημένο μου, ο οποίος ήταν γοητευτικό στο μπολ. Στην υγειά μας!

Ferrari Brut - Ιταλία - £ 199 - Carone (τηλ: 3137,2844)

  • Ιταλικός αφρώδες όμορφο, περίπλοκο, toasty και ώριμα, αν και πολύ εκλεπτυσμένο. Μεγάλη προσωπικότητα στο στόμα με φουντούκια και το ψωμί κρούστα, κρεμώδη, αρμονική και επίμονη.

Σπίτι Pedrucci Brut κράτηση - Βραζιλία - R $ 60 - DZ Emporium (τηλ: 3062,7070)

  • Άρωμα πολύ καλό, φρέσκα και έντονη, υπενθυμίζοντας λευκά φρούτα και ελαφρύ ψήσιμο. Κρεμώδες, φρουτώδες και πολύ αναζωογονητικό. Επισημάνετε!


Monti Langue 2009 - Ιταλία - £ 85 - Zanatta (τηλ: 3026,6440)

  • Ένα πλούσιο ιταλικό λευκό κρασί με νότες από ροδάκινο, μέλι, μπαχαρικά και ορυκτών. Γεύση ελαφρώς κρεμώδες, με ενσωματωμένο το αλκοόλ και οξύτητας.

Papale 2009 Linea Oro - Ιταλία - £ 210 - Κρασί και Delicias (τηλ: 32357013)

  • Πλούσια φρούτων, γεύση βανίλια, το λίπος και βελούδινη καθοδηγείται γευσιγνωσίας. Έντονη φινίρισμα, αφήνοντας μια αίσθηση θέλουν περισσότερα. Κορυφαία πρωτόγονη!

Ventisquero Γκρι ενιαίο μπλοκ Chardonnay 2009 - R $ 99 - Carone (τηλ: 3137,2844)

  • Έντονο άρωμα, ελαφρώς βουτύρου, τα φρούτα και το ξύλο, καθώς και τοποθετούνται. Ουρανίσκο με καλή οξύτητα, ισορροπημένο καιρό. Ένα όμορφο Chardonnay!

Spur Κόκκινο Βιβλίο 2011 - Πορτογαλία - £ 89 - Εντάξει σούπερ μάρκετ

  • Αρώματα ώριμων, μαύρα και κόκκινα φρούτα, με toasty σημειώσεις και τα μπαχαρικά. Ο ουρανίσκος είναι πλούσια, πλούσια, επιβεβαιώνοντας την κομπόστα φρούτων, σταθερή τανίνες και μακρά επίγευση.