Подешавање цене грожђа која чини у комерцијални рад Приручник Цонаб аукција за проток производње, набавке, и техничка помоћ табела вођена радионица

Представници субјеката у сектору вина се састао са лидерима Савезне владе и државе Рио Гранде до Сул да ускладе политику и активности у 2014 Састанак је одржан јуче (27) из личне Хотел у Цакиас до Сул (РС). Међу тачкама дневног реда, дефинисање проценат од 10% од премије и попуста за сваког индекса степен глуцометрицо (шећера) који чине Приручник стола о комерцијалним радом (МПЦ), која би требало да буде објављен следеће недеље, као резултат обред да подесите минималну цену за бербе грожђа. Друге теме које су разматране су аукције за ток производње, програми политике јавних набавки и производних квалификација као техничку помоћ и Програма за модернизацији виноградарства (Модервитис).

Представници министарстава пољопривреде, сточарства и напајање (мапа) и аграрну развој (МДА), Национална Суппли Цомпани (Цонаб) и одељења пољопривреде и агробизниса (Сеапа / РС) и руралног развоја, рибарства и Задруге (СДР / РС), чула лидере организација и истакао неке практичне алтернативе како би маркетинг и квалификује производњу.

На политике на ток производње, лидери индустрије показала да је неопходно трансакције (аукције) јављају у току жетве, укључујући и индустрију и платити више атрактиван награду свакоме ко учествује. Једна од алтернатива које морају да испуњавају указом још није објављено у марту Карта и МДА спроводи аукције награде ток производње (ПЕП), заједно са еквилајзер уплаћене премије пољопривредног произвођача (Пепро). Према речима владиних званичника, министарства ставити на располагање 30 милиона £ за операције које би испушта око 50 милиона литара. "ПЕП испуњава потражњу индустрије за омогући индустрије учествују и повећавају аукцију количине" значи Дарци Дани, извршни директор државног удружења винара (Агави).

Генерални координатор за стоке и сталним усевима Карта, Џон Соломон је нагласио да политика треба да буду комплементарни ток. "Морамо да се комбинују потребу за исплату минималне произвођача да се смањи вишак инвентара, увек имајући у виду да не би требало да буде трајна политичка цена", рекао је он. Мишљење је поткрепио од стране надзорника за управљање Цонаб понуда, Пауло Морцели. Лидер је рекао да је потребно ослободити тржишну цену минималне цене.

Директор Одељења за прихода и вредности додатак МДА, Нилтон Бор Па представио неке програме који су одржива за маркетинг грожђа пољопривредних алтернатива. Међу њима, Национална школа Храњење програм (Пнае) и програм набавке хране (ПАА). "Не постоји недостатак државних средстава за ове програме. Шта недостаје су пројекти. Задруге и удружења треба да напуните префектуре које су партнери на породичној фарми, а купују преко ових алата ", рекао је предложио.

Међу упућивања састанка, одлучено је да субјекти сектора дефинишу количине које треба одлагања сваког производа путем аукција и захтевају информације за јавног сервиса позива које треба да буде завршен до маја месеца.

Беионд Гоод, Дани и Морцелли Соломон, председник и потпредседник Одбора, Моацир Маззаролло и Дирцеу Сцотта и извршни директор Ибравин, Карлос Р. Павиани присуствовао састанку; делегат МДА у држави, Марк Регелин; Председник и директор Федерације задруга винарија РС (Фецовинхо), Осцар Лот и хелијума Марцхиоро; Председник Агави, Рогерио Белтраме; генерал и шеф истраживач Ембрапа грожђа и вина Луцас Гарридо и Јосе Фернандо да Силва Протас; правни саветник Ибравин, Кели Брух; и представници руралне радничких синдиката и задруга у Серра гауцха.