En una altra visita a la Serra Gaucha, va participar en el 8 de febrer de quarta collita Vinya a Symbolic Mundial. L'esdeveniment va comptar amb la presència de 40 convidats, entre ells artistes, empresaris, funcionaris governamentals i periodistes a l'Eco-museu de la Cultura del Vi Pizzol Dal, que inclou la Ruta Menjadors històric a Bento Gonçalves (RS). Si pogués resumir aquest dia amb una expressió seria "més enllà de la copa."

Luis Fernando Verissimo distingida presència assistir a l'esdeveniment amb la seva dona, Lucia Helena Massa. Per recollir un raïm de raïms Shiraz, Iran, l'escriptor va dir que viure aquesta experiència va ser una cosa molt significatiu.

A la llum solar intensa, als 38, he participat en activitats que miraven més enllà de la collita, una visita a l'exposició Eco-museu, la inauguració d'una exposició a l'aire lliure, a la pantalla de Bersaglieri fanfàrria de Faria Lemos, mostren les 35 raïm collides i presentació degustació Vinum i 2013 Mundi, elaborat a partir de 100 varietats de raïm del món Vineyard.

Eco-museu de la Cultura del Vi rebut pel president de l'Institut Pizzol R. Dal, Dal Pizzol Rinaldo, el nostre grup pot complir amb l'evolució del vi a la sala d'exposició del museu on hi ha una col · lecció de més de 330 peces, de les quals 235 els copia vins , ampolles exclusives de la producció de vi i objectes històrics.

El projecte està finançat Llei Rouanet, per fomentar la cultura. Collita En aquesta ocasió, cada convidat portava un davantal i va posar un barret de palla i la possessió de la collita tisores, poden viure l'experiència de la collita d'un munt d'un determinat tipus de raïm.

Va ser un tour de vins veritable a través de l'univers a través del món de la vinya, que inclou 401 varietats procedents de 30 països dels cinc continents, amb 164 en plena producció, 131 de la primera collita el 2015 i 106 el 2016 la producció de (els d'origen caucàsic). La col · lecció de la vinya Mundial és la tercera major col · lecció privada de raïm al planeta. En dues temporades, quan totes les varietats estaran produint el projecte serà la col · lecció privada més gran de segon al món. "La Vinya del Món és un símbol i un missatge de solidaritat humana que només la cultura del vi i les seves implicacions filosòfiques són capaços d'expressar. La cultura del vi no es limita al que hi ha a la tassa ", va dir Rinaldo Dal Pizzol.

Exposició itinerant

Ens vam aturar al costat d'exposició a l'aire lliure, on vam poder gaudir de l'espectacle que integra el disseny Eco-museu de la Cultura del Vi, presentat d'una manera moderna, que permet una major interacció amb el públic amb la preservació de la memòria de la immigració i la cultura de la beguda. L'exposició, que viatja, ha de ser part d'esdeveniments i aniversaris, com el Dia del Vi.

Ens dirigim a un restaurant el lloc on vam ser rebuts per Bersaglieri fanfàrria de Faria Lemos. Creat i mantingut per l'Associació de Camins Faria Lemos, la fanfàrria té 35 membres, d'edats compreses entre els 11 i 78 anys, la majoria dels productors camperols i estudiants. Amateurs es dediquen amb entusiasme i amor per l'art.

El circuit va acabar en un dinar amb degustació de vi i vi escumós de Dal Pizzol. El protagonista del menú era el Vinum Mundi 2013, assemblage gran fet amb 100 varietats conreades a la vinya del món.

L'etiqueta del vi representa l'obra de l'artista bento gonçalvense Aído Dal Però, inspirada en la verema 2013.

Pintures d'artistes Eliane Averbuck i Sonia Bervian Possamai s'imprimiran en la pròxima collita, el Vinum Mundi 2014 enòleg del Dal Pizzol, paraules Dirceu Scotta: "preparar el Vinum Mundi és potser un dels projectes més desafiadors del celler, a causa de variables imposada en aquest tipus de vi i aquest gran conjunt ". Són només 600 ampolles numerades, que no estan a la venda.

Servei

L'Ecomuseu i el Món Vineyard estan obertes al públic, amb entrada lliure i gratuïta, al quilòmetre 5.3 de la RS 431, en Faria Lemos, Bento Gonçalves. Les visites en grup han de ser programades pel telèfon (54) 3449-2255. El columnista viatjar per invitació del celler Dal Pizzol.