Критичарот Исус Грин, уредник на американскиот магазин за вино и алкохолни пијалоци се наведени 50 најдобри Португалски вина. Тие се:

 • Адријано Рамос Пинто колекција 2009, црвена, Дуро
 • Алијансата, Quinta де Дона 2009, црвена, Bairrada
 • Anselmo Мендес вина, Контакт 2012, бела, зелена вино
 • Куќа Mouraz, Encruzado 2012, бела, Дан
 • Куќа Mouraz, Elfa 2010, црвена, Дан
 • Casca вина, планината Тргни Malvasia 2011 Белата ланчиња
 • Duorum вина, Reserva стари винови лози 2009, црвена, Дуро
 • Enoport Обединетите вина, Quinta do Boição резерви 2012, бела, Bucelas
 • Revelries на Бахус, око нога Гранд резерви 2008 Црвена, Дуро
 • Фонсека Гроздобер Порт 2011
 • FTP вина, Quinta do исеков Reserva 2009, црвена, Дан
 • Herdade де Вале Boatmen Reserva 2008, црвена, Алентехо
 • Esporão Reserva 2010, црвена, Алентехо
 • Esporão 2012 Verdelho, Алентехо
 • Еминенција 2010, бела, зелена вино
 • Жоао Брито е Куна, Quinta de S. Хозе Touriga Национал 2011, црвена, Дуро
 • Хорхе Мореира, 2010 прашина, црвена, Дуро
 • Хозе Марија де Фонсека, Доминго Соарес Франко приватна колекција Moscatel Roxo 2012, П де
 • Setúbal
 • Луис Пато Хавана Пан, 2009, Bairrada
 • Lusovini, Стоун го откажа Избор винар во 2010 година, Red, Дан
 • Мадеира вино компанија, BLANDY на Bual Жетва 1996 Мадеира
 • Многу Ravasqueira вино на нарове 2010, црвена, Алентехо
  Muxagat 2011, црвена, Дуро
 • Niepoort вина, Batuta 2010, црвена, Дуро
 • Niepoort вина, Гроздобер Порт 2011, Дуро
 • Quinta де Alorna, орелот Портал 2009, црвена, Tejo
 • Quinta де шкурка, ароми раси Trajadura Alvarinho 2012, бела, зелена вино
 • Quinta де Plansel, Маркиз де Montemor Избрани Жетва Touriga Франка 2010, црвена,
 • Алентехо
 • Quinta де Понте Pedrinha стари винови лози 2007, црвена, Дан
 • Quinta де Sequeira Reserva 2008, црвена, Дуро
 • Петтина од алкохол Bágeiras 2009, црвена, Bairrada
 • Петтина од алкохол Bágeiras 2004 бело, Bairrada
 • Фарма Chocapalha Arinto 2011, бела, Лисабон
 • Фарма Chocapalha 2008, црвена, Лисабон
 • Фарма Gomariz Avesso 2012, бела, зелена вино
 • Сала фарма куќа на капетан Општи во 2011, бела, зелена вино
 • Quinta do noval 2008, црвена, Дуро
 • Quinta do колекција Пинто недвижности 2011, црвена, Свиндон
 • Quinta do Портал Reserva 2008 Црвена, Дуро
 • Свето четвртокот, мутант 2007, црвена, Дуро
 • QUINTA Seara Слоновата Нарачка TalentVs одличен избор 2010 Црвена, Дуро
 • Rui Reguinga винарство, Terrenus 2011, Алентехо
 • Тајна точка вина, долина Зачувај Moscatel Galego 2012, бела, Дуро
 • Сончево Alvarinho 2012, бела, зелена вино
 • Првиот сончеви Лозја 2012, бела, зелена вино
 • Sogevinus квалитетни вина, Burmester Tordiz 40 години, Тони пристаниште
 • Соларни Bouças на Loureiro 2012, бела, зелена вино
 • SYMINGTON Семејство имот, Греам е Слободна Жетва 1969 Тони пристаниште
 • Vidigal вина, Brutalis 2010, црвена, Лисабон
 • Вино и соул, Quinta де Manoella стари винови лози 2010, црвена, Дуро