Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Australian Εφημερίδα των σταφυλιών και κρασιού Έρευνας», ο καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής, USP Inar Castro και οι συνεργάτες του δημιούργησαν μια κατάταξη των κρασιών από τη Νότια Αμερική με βάση τα οφέλη για την υγεία τους.

666 μπουκάλια των κρασιών από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ουρουγουάη που κοστίζουν λιγότερο από $ 50 Half αναλύθηκαν ήταν το 2009 και το άλλο, με τις ίδιες ενδείξεις, 2010 - ο στόχος ήταν να δούμε αν η καλλιέργεια θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα, το οποίο δεν συνέβη.

Πρώτη θέση στην κατάταξη ήταν το Malbec της Αργεντινής και Tannat, σχεδόν δεμένα. Στη συνέχεια έρχονται, με αυτή τη σειρά, το σταφύλι syrah, Carmenere, Cabernet Sauvignon και Merlot. Οι ερευνητές δεν αποκαλύπτουν τα σήματα αναλύονται.

Μπορείτε επίσης να δείτε τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τη χώρα. Ανάμεσα στα κρασιά υψηλής λειτουργικότητας, οι περισσότεροι Αργεντινοί ακολούθησαν οι Χιλιανοί, Βραζιλιάνοι και Ουρουγουανοί.

Ο πρωταθλητής σταφυλιών δεν είναι ακριβώς μια έκπληξη. Η Tannat, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι πλούσιο σε τανίνες. "Και το πιο τανίνη και το μεγαλύτερο, πιο ισχυρή επίδραση στην υγεία. Στυφή γεύση Έτσι, το πράσινο τσάι, το οποίο είναι πικρό, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, »λέει ο διατροφολόγος και βιοχημικός Lucyanna Kalluf.

Να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές αξιολόγησαν την αντιοξειδωτική δράση USP (ικανότητα να "σαρώσει" τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κυτταρική οξείδωση), η συγκέντρωση των φαινολικών ουσιών (ενώσεις όπως η ρεσβερατρόλη που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις) και το ποσό ανθοκυανινών (οικογένεια μοβ χρωστική των φλαβονοειδών).

Συνέχεια ανάγνωση
εδώ .