Правителството на Светия Дух и град Jaguaré подписан с Wine.com.br на "Протокол за намерения", за да се създадат условия за изграждане на фабрика за кафе на капсули и да направи справка държавата в хай-тек производство на кафе капсула в Бразилия и по света.

The Wine.com.br започне дружество ("Пускане в експлоатация", дори и без марка), който ще наблюдава новата бизнес зона на кафе. Инвестицията от 50 милиона реала осигурява изпълнението за втората половина на тази идва от център за иновации във Виктория и монтаж година, в рамките на две години, един високотехнологичен завод за производство на кафе на капсули. Когато фазата на операцията и разширяването, заводът ще бъде построен в Jaguaré, ES, може да генерира до 250 директни работни места и 400 индиректни работни места.

The Innovation Center, който ще предхожда фабриката, ще отговаря за развитието на продукта (машини, процеси, капсули, печене, мелене и смес), обучение и повишаване на квалификацията на работната сила, най-вече в района на Светия Дух. Това ще бъде първият център за иновации в кафе капсула, прикрепена към производство страна в света.

Новата марка ще бъде пусната по стартиране през втората половина на 2014 г. Целта на ръководителите на тази нова компания, е да се разработи комбинация, която има същността на Бразилия.

В момента Бразилия е най-големият производител и износител на зелено кафе в света с около 50,8 милиона торбички, които представляват почти една трета от световното производство е 144 500 000 торбички през 2012 г., според ОИК-организация International Coffee. Светият Дух е вторият по големина производител на кафе. Износът на кафе на зърна спечелил 6,4 милиарда долара през миналата година. Но до сега липсваше Center Innovation функции изследвания и производство на кафе на капсули.

Polo Technology в Бразилия

Намеренията, обявени днес, ще доведат до технологична полюс на кафе капсула в Бразилия. Страната, която е най-големият производител и износител на кафе на зърна в света, не е традиция в научните изследвания, производството и износа на добавена стойност кафе, т.е., маркови и технология на производство. Тази инициатива ще създаде много възможности за развитие, диверсификация на местната и държавната икономика и обучението на работната сила висококвалифициран и обучен място със създаването на преки и непреки работни места. Няма да има усилие да вмъкнете и да даде възможност на земеделските производители на Светия Дух в развитието на премия процес вид кафе.

Проектът ще има стимули от страна на правителството и в замяна, провеждане на научни изследвания, за да се подобри развитието на пазара на кафе капсула в Бразилия. "Въпреки, че страната е известна с производството си, сме загубили сила, когато става дума за технология, особено в капсула за кафе. Дали тази част от пазара, която ние разработваме ", каза Рикардо Флорес, който отговаря за новия бизнес единица.