Esdeveniment exclusiu assistir Felipe Larraín, president i CEO de Vinya Almaviva Cognac i Toro, i Michel Friou, enòleg d'Almaviva.

Columna Afers aparèixer originalment en Living Life | Plaer Llibreta & Co | La Gaceta Diari a 2013.10.19

El 8 d'aquest mes que estava a Rio de Janeiro per assistir al llançament de la temporada número 15 (2010) d'Almaviva, un vi d'elit xilena, adorat pels amants de Bacus a tot el món. A més de Xile, el mercat brasiler acaba de rebre aquesta celebració. Un esdeveniment exclusiu per a 42 hostes al Copacabana Palace, a la qual van assistir representants de les dues famílies que controlen.


El celler va ser creada a través d'una "joint venture" entre el Château Mouton Rothschild a França i la xilena Concha i Toro, nascut el 1997, sota el concepte de Chateau francès. La vinya ocupa un terroir únic, té un celler única i un equip tècnic que es dedica exclusivament a la producció d'aquest gran vi. Aquestes característiques el converteixen en un vi de gran complexitat, que es ven a tot el món, excepte els Estats Units, a través de distribuïdors especials, conegut "Distribuïdors Bordeus" i per les cadenes de distribució.


La seva petita producció anual de prop de 12.000-15.000 caixa de 9 litres, és discutida per tot el món. La principal preocupació dels propietaris és de qualitat i excel · lència, que li majors puntuacions de 90 punts en la totalitat dels seus 15 temporades per crítics com Robert Parker i la revista Wine Spectator, màxima referència d'aquesta indústria en el món que ha guanyat. Val la pena esmentar la puntuació obtinguda amb la collita de 2009 a la revista Wine Spectator 96 punts, va ser el més alt obtingut per Almaviva.


El Bloc va viatjar a Rio de Janeiro amb el suport de Turisme d'ADN. Telèfon (27) 3022.7373 | www.dnaturismo.com.br

Actualment, la distribució d'Almaviva a Amèrica Llatina és del 17% de les vendes anuals, on el major mercat és Brasil. Àsia és del 50%, 18% Europa i Amèrica del Nord 15%.Almaviva Vertical a la copa


Un dels plats que se serveixen: Xai amb crosta d'ametlles.

L'esdeveniment va costar als cofres de les dues companyies de EUA $ 300.000,00 "tenia dues parts, tant sensacionals: començar amb un tast vertical de set collites (98,99, 01, 05, 07, 09, 2010) dirigit per l'enòleg cap, Michel Friou, seguida d'un sopar de gala. Durant el sopar, creada especialment per a l'ocasió per Francesco Carli, restaurant Cipriani, es van servir dues anyades, 1996 en ampolla "3 litres" el 2003 i "1.5L", així com Amelia, un chardonnay Concha i Toro.En el vidre dels vins eren molt diferents, que mostra el canvi climàtic entre els cultius, el seu passantia temps en bótes i el percentatge de Cabernet Sauvignon a la cort. A diferència d'altres ampolles de vi cellers cada any, fins i tot en condicions climàtiques adverses. Els cultius que més em va cridar l'atenció van ser 1996, 1998, 2001, 2009, 2010.


Quan la pena el preu, de mitjana 550,00 reals al Brasil, dependrà de molts factors, que comença i acaba en el compte bancari que es tracti. Aquest és un dels majors símbols d'estatus en el món, molt més que un vi simple.


Jazz


Vaig parlar amb el cap enòleg del celler, Michel Friou, qui va respondre a algunes preguntes per al blog.

Una curiositat: d'on ve el nom d'Almaviva? Quin és el seu sentit?

El nom d'Almaviva, malgrat la seva ressonància hispana pertany a la literatura clàssica francesa: el comte Almaviva és l'heroi de la noces de Fígaro, la famosa comèdia de Beaumarchais (1732-1799), que més tard es va convertir en una òpera pel geni Mozart. L'etiqueta mostra el nom de 'Almaviva' amb el manuscrit original de Beaumarchais.

Quant a les altres cellers de Xile, que són les principals diferències?

A diferència d'altres vins, que en general produeixen una àmplia gamma de vins, des de la "entrada" per al vi icona, Vinya Almaviva només produeix un vi amb raïm de les seves vinyes, amb un equip tècnic dedicat enterament a ella.

Quin és el secret d'Almaviva ser adorat com un vi?

Almaviva en vins, fruita sempre és present, complex, fresc, molt net i pur. La qualitat dels seus tanins, ferms però sempre accessible, és probablement un dels seus principals segells.

El Almaviva pot evolucionar a mesura que els grans vins francesos?

Estem molt contents amb l'evolució de les antigues anyades d'Almaviva. 17 anys més tard, la primera collita produïda el 1996 segueix viu i expressiu.

Què opines dels vins brasilers?

Els brasilers els encanta vins escumosos. Certament és la categoria de vins amb més desenvolupament i millor èxit qualitatiu al Brasil. No tinc cap dubte, donat la mida de Brasil i la diversitat dels seus climes i sòls, ha de ser capaç d'aconseguir millors resultats en el futur en altres categories de vi.