Columna de viure la vida publica avui, 02/08 en el Llibre de Pleasure & Cia La gaseta del diari

En temps d'escassetat de diners, el treball de la panoràmica vins per a l'exhibició del dia a dia a la tassa una bona relació cost-benefici es torna cada vegada més important.

Titular de la major superfície de vinyes del món, tercer a la producció i el setè lloc en el consum, Espanya és el país que ofereix vins de preus lleials al mercat. Els seus principals regions vitivinícoles són Rioja, Rias Baixas, Ribera del Duero, Penedès - Cava, Priorat, Navarra, Toro, Bierzo, Jumilla i Jerez - on es produeixen els vins escumosos, blancs i negres amb molt de caràcter, alegre i estructurada.

Enmig de la varietat de raïm autòctones, les que es destaquen es troben entre els blancs Albariño, Verdejo, Garnatxa Blanca, Godello, Macabeu, Palomino Fino, Parellada, Pedro Ximénez i Xerel ella. Entre les tintes, Ull de llebre, Carinyena, Garnatxa Tinta, Graciano i Mazuelo i raïm internacionals com Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay i Malvasia.

La principal raïm d'Espanya és Ull de llebre, també coneguda com Aragonés, Tinta de Toro Tinta del País i Negre Fi, que, a més de portar els vins complexos i elegants, és capaç de llarga criança. Els blancs carretera, en particular, ha estat impressionant. L'albariño s'ha convertit en una marca de vins espanyols.

El vi escumós no es diu cava. Produït a la regió del Penedès (a la foto) durant més de 250 anys i utilitza el tall autòctona raïm Macabeu, Parellada i Xerel ella. Es prepara pel mètode tradicional o champenoise (amb una segona fermentació a l'ampolla). En general, és força sec, amb aromes de fruites vermelles.

Jerez és un dels més famosos, que es troba al sud de Sevilla. Produeix un vi fortificat del mateix nom, que rep l'addició de brandy, convertint-se en un alcohòlic i estructurada.

Els vins espanyols són classificats per l'ordre en tres nivells de qualitat: Taula Vi, Vi Vi de la Terra i de la Denominació d'Origen (DO) - vins de qualitat produïts a la regió delimitada i subjecta a normes estrictes que regeixen les seves funcions.

A mesura que el temps d'envelliment, les regles que es van utilitzar inicialment per la regió de la Rioja, i ​​ara és adoptat per la majoria de les oficines descentralitzades, es troben els següents noms en les etiquetes de les ampolles: o Vi Jove Roure, Criança, Reserva i Gran Reserva.

Vi Jove o Roure: que es col · loca al mercat immediatament després de la seva preparació, sense passar pel canó, o amb el temps suficient per ser classificat com Criança.

Criança: per als negres, vol dir que el vi envelleix durant dos anys, amb almenys sis mesos en bóta de roure, per als blancs i roses, el que significa vins de criança envellit durant un any, amb almenys sis mesos en bóta de roure.

Reserva: La reserva s'ha vermells envellit durant almenys tres anys, incloent un any en bótes de roure, les reserves dels blancs haurien edat de dos anys, incloent sis mesos en roure.

Gran Reserva: hauria envellir almenys un mínim de cinc anys, inclòs un mínim de dos anys en bótes de roure, les grans reserves de blancs ha d'envellir durant almenys quatre anys abans de la publicació, inclosos sis mesos en bóta de roure.

Aquí hi ha alguns bons espanyols seleccionats per aquest columnista.

Luis Cañas Negre d'any 2010 - R $ 53,90
- Extraplus

Elaborat amb 90% Ull de llebre, 10% Viura, amb estada breu en dipòsits d'acer inoxidable. Visual curs Ruby. Aroma fresc, net, amb notes de prunes fruita fresca i mores, amb un lleuger toc herbaci i floral. Paladar de cos mitjà, amb tanins fins, amb un 13% d'alcohol, fresc i equilibrat. No es cansa al paladar. Demana un altre glop.

Toro Joventut 2010 - R $ 70,00
- Zanatta Wine Store

Fet amb 100% Ull de llebre de raïm, es va sotmetre a 12 mesos en roure americà. Visual robí profund, violeta. Aroma intens, gerds i regalèssia. Paladar de cos mitjà, amb tanins dolços i bona acidesa, 14% d'alcohol. Equilibrat, ampli i elegant final. Un punt culminant important.

Solar Vell Criança 2.009-72,00
- Ville du Vin

Fet amb 100% Ull de llebre de raïm, passa per 6 embolics de fusta dos anys més en ampolla. Granada Visual i temptadors aromes de fruits vermells, espècies, tabac i vainilla. Paladar de cos mitjà, tanins dolços, amb el 13,5% d'alcohol, bona acidesa. Equilibrat, amb bon final.

Mas Martinet Menut 2009 - R $ 73, OO
- Grand Cru

Fet amb un 50% Garnatxa, 15% Cariñera, 15% Syrah, 10% CS i 10% Merlot, és de 18 mesos en bótes de roure francès. Ruby Visuals fosc, aromes amb bona concentració de fruita i mineralitat. Assaboreix un bon cos, espècies i roure bé, tanins suaus, 14,5% d'alcohol, acidesa i bon joc correcte.

Tarima Monastrell 2011-42,00
- Grand Cru

Fet amb 100% de raïm Monastrell (Monastrell), sense passar a través de la fusta. Visual porpra, insuperable. Explota el nas amb la barreja de fruita fresca, negre i vermell. Boca carnós, amb textura vellutada. Tanins ferms i dolços, amb un 15% d'alcohol, bona acidesa, bon equilibri general.

Miguel Torres Alts Ibèrica Criança Ull de Llebre 2008 - R $ 51, 85 - www.wine.com.br

Fet amb 100% Ull de llebre, passant per 12 mesos en bótes de roure francès i americà. Visual fosc robí, aroma afruitat amb notes de mentol, espècies i tabac. Paladar amb cos, tanins fins, amb 14% d'alcohol. Modern, afruitat i elegant, sense perdre la tipicitat de castes.

Salut!

Segueix-me -> Facebook | Instagram | Twitter | Linkedin | Ràdio CBN