The Challenge IWC 2013, един от най-известните винени конкурси в света, удостоен с тройна португалското вино.

Виното получи специалната награда James RogersTrophy 2013, която възнаграждава най-доброто вино през първата година на производство на винарна, бе избран за най-доброто червено вино от региона Dão със златен медал и най-добрите португалски червено вино с трофей.

Виното Dona Джорджина 2005 Quinta де Лемос е дори номиниран като един от петте най-добрите вина в света.

2005 година беше първата производството на вина от Quinta де Лемос, и г-жа Джорджина по-специално се характеризира с е две на "смес" сортове: Touriga Nacional и Tinta Roriz.

Дегустация бележки на IWC го описват като много сложна вино, с присъствието на тялото, и вкусни отбелязва, смесени соев сос и портокалова кора с череша със силно присъствие, има кадифен текстура и продължителен послевкус.

Стареене се извършва на френски дъб в продължение на 15 месеца и след това бутилирана прави стаж в бутилката за три години.

Уго Чавес, винопроизводителя на Quinta де Лемос, коментира със задоволство разлика, получена в IWC: Той е изключително горд да спечели тези награди и отличия с първата ни вино. Ни кара да вярваме, че имаме потенциал за много повече. Нашата цел е да направим модели на португалски вина и Дан. Тези награди ни мотивира да работят по-усилено и по-добре.

Всяка ферма произвежда вино по интегрирано производство производствен контрол, балансирана между биологичното земеделие и стандартно повикване.

Добавяйки, че "г-жа Джорджина" е намекващ за името на майката на производителя, и в знак на почит към матриарх на семейството.

За Лемос Farm:

Роден в средата на 90-те години от страна на Селсо де Лемос, с мечтата за създаване на уникални вина. A вино, посветена на най-близките си приятели и семейството си, че служи да обедини хората около добри разговори и да се засили връзката между хората. Фермата се намира в долината на Dan, скрити на височина 340 метър, където има площ от 25 хектара лозя и маслинови 3000. Всяка година Quinta де Лемос има две или три смеси, които, в чест на семейни предци са кръстени с имената на семейството и четири моно-сортови вина от различни сортове грозде Хаен, Tinta Roriz, Touriga Nacional и Alfrocheiro.

Източник: Digital вестник

Следвайте ме -> Facebook | Instagram | Twitter | Linkedin | Радио CBN