Ήμουν στο κατάστημα χθες ENOTRIA, Praia do Canto, Vitoria-ES, να δοκιμάσετε τα βραβευμένα κρασιά του Villa Francioni εθνική κρασί, το οποίο είναι πλέον αποκλειστικά στο σπίτι. Στην προσέλευση ήταν φίλοι και νέους φίλους, Ademar Bermond, Sergio Zuliane, Roberto Λίμα, Luis Polese, Ορλάντο Καλιμάν, Χέντι Locatel, Gilberto Faria και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και Simey Massoni Helio Santos. Η συζήτηση ήταν πολύ φιλική και ευχάριστη με όλους που θέλουν να μάθουν περισσότερα για το εγχώριο κρασί. Κρασιά εξέπληξε τους πάντες, για την εξαιρετική ποιότητα. Είναι εκπληκτικό, ο αριθμός των Βραζιλιάνων που δεν γνωρίζουν τα μεγάλα κρασιά της χώρας του.

Το Sauvignon Blanc από το οινοποιείο χαρακτηρίστηκε στην καρτέλα Descorchados, κάτω από 37, στην κορυφή της λίστας των 50 της Νότιας Αμερικής. Βραζιλίας κρασί σε καλύτερη θέση.

Έγινε δειγματοληψία από Joaquim Tinto και της φήμης Villa Francioni Ροζέ, Sauvignon Blanc, Chardonnay, και Francesco Francioni Vila Tinto.

Προσωπικά Περιγραφή:

1 Villa Francioni Sauvignon Blanc 2008-13% - 100% Sauvignon Blanc

Φωτεινό πράσινο χρώμα, με αρώματα της Caja, κομμένο γρασίδι και κάποιο φως ορυκτών. Στο στόμα έδειξε με καλή δομή, ισορροπημένη, καλή επιμονή.

2 ° Villa Francioni Chardonnay Παρτίδα II 2008-13% - 100% Chardonnay

Το καλύτερο κρασί του πίνακα, εντυπωσίασε τους πάντες, ένα vinhaço!

Straw κίτρινο χρώμα, ισχυρή επίθεση άρωμα, που δείχνει μια πολυπλοκότητα των αρωμάτων, τοστ, μέλι, γλυκά του γάλακτος, το οποίο ήταν διαφορετικό και παρέμεινε μέχρι το τέλος της γευσιγνωσίας, δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται. Το στόμα ήταν παχουλός, ευχάριστο, ισορροπημένο και με μακρά επίγευση. Μεγάλη εταιρεία για ένα αστακό.

3ο Joaquin Rose 2008 - 13,4% - Cabernet Sauvignon και Merlot - Ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα

Ζωντανό κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, με μεγάλο ισχυρό φρεσκάδα του.

4 ° Joaquim Tinto - Cabernet Sauvignon και Merlot - 13,6% - 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα

Ρουμπινί χρώμα, λεπτά αρώματα σανδαλόξυλου, δαμάσκηνου στόμα με στρογγυλές, μέτριο σώμα και καλή παραμονή.

5 ° Francesco 2006 - Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec και Syrah - 13,8% - 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά

Σκούρο εμφάνιση με γεύσεις από δαμάσκηνο, cassis, κεράσι και μπαχαρικών. Στο στόμα, καλή δομή, μαλακό, με βάση με μια καλή επιμονή.

6 Villa Francioni Tinto - Sauvigon Cabernet, Merlot, Cabernet Franc και Malbec - 13,3% - 15 μήνες σε γαλλικά δρύινα

Visual φωτεινό rui, αρχική αρώματα σοκολάτας, μπαχαρικών και κόκκινων φρούτων. Στόμα με βελούδινες τανίνες, ολοκληρωμένη αλκοόλ και μεγάλη επιμονή. Παρασκευάστηκε από επιλεγμένους αμπελώνες με τον καλύτερο, με μακρά εκχύλιση, ο διαχωρισμός του τύπου και αφιλτράριστο οινοποιήσιμα σταφύλια.

Ιστορία:

Το Οινοποιείο Villa Francioni ιδρύθηκε στην περιοχή του São Joaquim στο Santa Catarina, από τον κ Manoel Dilar, διαπίστωσε ότι μέσα από την αφοσίωση και σοβαρότητα ένα μονοπάτι για να είναι μια πολλά υποσχόμενη και διαχρονική σχεδίαση.

Σήμερα, η βίλα Francioni έχει πολλά βραβεία εκ νέου World γνώσεις, όπως δηλώνεται από τον ισπανικό κριτικός Jose Penin, "... επιφανή .Sucursal το Medoc, Saint Emilion, Τοσκάνη και Βουργουνδίας. Θαύμα του φρέσκου, υψηλής παρθένες και σταφύλια, ικανό να παράγει τα καλύτερα κρασιά στην Βραζιλία. "

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Villa Francioni είναι σήμερα ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της Βραζιλίας, που παράγουν κρασιά ποιότητας διαφοροποιούνται και μοναδική.