Бях последния в магазина Enotria, Прая Canto, Витория-ES, на вкус наградения вина от националното вино Vila Francioni, който в момента е изключителна част на къщата. Присъстваха приятели и нови приятели, Ademar Bermond, Sergio Zuliane, Roberto Лима, Luis Polese, Orlando Caliman, Hedy Locatel, Gilberto Фария и собствениците на магазини Helio Massoni и Simey Сантос. Чатът е много приятелски и приятен с всички, които искат да научат повече за домашно вино. Вина изненада всички със страхотно качество. Това е невероятно, броят на бразилците, които не знаят великите вина на страната му.

The Совиньон Блан от избата е включен в раздела Descorchados, под 37 г. в списъка на 50 върхове на Южна Америка. Бразилският виното по-добра позиция.

Те са били взети проби от Жоаким Red и Роуз аплодирана Villa Francioni, Совиньон Блан, Шардоне и Villa Francesco Francioni Tinto.

Лично описание:

1 Vila Francioni Sauvignon Blanc 2008-13% - 100% Совиньон Блан

Ярко зелен цвят, с аромат на свиня слива, окосената трева светлина и някои минерали. В устата се оказа с добра структура, балансирана, добра устойчивост.

Второ Vila Francioni Chardonnay Lot II 2008-13% - 100% Шардоне

Най-доброто вино панел, впечатли всички с vinhaço!

Сламено жълт цвят, силно ароматна атака, показвайки сложността на аромати, печена, мед, празни приказки, които се различна и да остане до края на дегустацията, не е спрял да расте. Устата е месеста, приятна, балансиран и дълъг финал. Great Company за омари.

Трета Joaquin Роза 2008 г. до 13,4% - Каберне Совиньон и Мерло - ферментация в неръждаема стомана

Vibrant червен цвят, аромат на червени плодове, с голям силната им свежест.

Четвърто Жоаким Red - Каберне Совиньон и Мерло - 13,6% - 10 месеца във френски дъбови

Рубинен цвят, фините аромати на сандалово дърво, слива и кръг в устата, средно тяло и добро постоянство.

5 ° Francesco 2006 - Мерло, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Малбек и Сира - 13,8% - 12 месеца във френски дъбови

Тъмно поглед, с аромат на слива, касис, череша и подправки. На небцето, добра структура, мек, балансиран с добра устойчивост.

Шести Vila Francioni Tinto - Sauvigon Каберне, Мерло, Каберне Фран и Малбек - 13,3% - 15 месеца във френски дъбови

Visual ярка Руи, първоначалните аромати на шоколад, подправки и плодове. Устата с кадифени танини, интегриран алкохол и дълъг послевкус. Тя е направена от грозде, избрани най-добрите лозя, с дълга мацерация, разделяща натиснете вино и нефилтрирана.

История:

Винарната Villa Francioni е основана в района на Сао Жоаким, Санта Катарина, господин Маноел Dilar, които се срещнаха през отдаденост и сериозност пътека за обещаващ и траен дизайн.

Днес Villa Francioni има няколко награди отново World знания, както е посочено от испанското критик José Пенин, "... знаменит .Sucursal на Медок, Сент Емилион, Тоскана и Бургундия. Чудото от прясно грозде, висок, девствена, способни да произвеждат най-добрите вина на Бразилия. "

Няма съмнение, че Villa Francioni сега е един от най-добрите винарни на Бразилия, които произвеждат диференцирани и уникални качествени вина.