Viure la columna de la Vida publicada avui, 26/07 en Llibreta & Cia Plaer de La Gaceta Diari

El procés de la degustació d'un vi, l'avaluació dels seus atributs, consta de tres passos. Per començar, està l'aspecte de la beguda. Llavors un sent les seves aromes i finalment es deixa a gust. Aquest és el temps que molts es sorprenen ja que és necessari fer gàrgares, moviment va venir d'un costat a un altre a la boca, prestant molta atenció a capturar la major part de les seves característiques. Aquest ritual dura uns pocs segons, depenent de la cura amb el vi. Durant aquest temps, les papil · les gustatives registren diverses sensacions que es revelen de forma seqüencial, com descric a continuació.

Dolçor

El vi pot ser classificat com sec, mig sec o dolç. Típicament, oenophiles novells relacionen vins secs amb dolç, confós perquè el gust de la fruita amb el sabor dolç. Quan un vi és aromes i sabors afruitats tenen diferents fruites. ¿Se sent el gust de la fruita amb el nas; boca, que "fa olor" que el gust per retronasal. Sweet, d'altra banda, una impressió se sent en la llengua. En cas de dubte, cobriu-vos el nas mentre saboreja el vi. Si ell és molt dolç, se sent la dolçor, encara que no podia sentir el sabor afruitat. El sucre i l'alcohol, si escau, suavitzar el vi.

Acidesa

Si hi ha una característica més important en el tast, és sens dubte l'acidesa. Ella li dóna frescor, elegància i equilibri al vi, i és també un element clau per acompanyar un àpat. El raïm, igual que altres fruites en general, conté àcids que generen una sensació de frescor tot en blanc i rosa, però també en vermell, formant una aliança sorprenent amb els tanins. Un vi amb baixa acidesa es torna opaca, sense personalitat. D'altra banda, si l'acidesa és alta, perquè el gust incòmode. Els tanins i l'acidesa són elements que donen estructura al vi, deixar que el sabor més fort.

Tanins

Els tanins són elements que es troben a la pell del raïm i llavors del raïm. S'extreuen durant la fermentació alcohòlica en el most. Els vins blancs no tenen tanins perquè les pells del raïm no s'utilitzen en la fermentació. Ja en vermell, la substància està present ja que es requereix la closca en el most per obtenir el color de la beguda. Quan a beure, no estàs segur de si el que sents és el taní o acidesa, prestar atenció a la sensació que es quedarà a la boca després d'empassar el vi, l'àcid li farà aigua la boca; tanins deixen la boca seca.

Alcohol

Els vins d'alcohol es forma durant la fermentació, quan el sucre del raïm es converteix en la substància. Per tant, els raïms més madurs i són més intensos dolçor és la polpa de contingut / sucre, major és el grau alcohòlic del vi. Els principals factors per a una maduració més llarga del raïm són les tècniques d'elaboració del vi i el clima. En analitzar un vi, ens adonem alcohol té l'aspecte. En girar la copa, podem veure la formació de "llàgrimes" o "cames" que dibuix fet pel vi córrer per la superfície del vidre. Com més gran sigui la quantitat de llàgrimes, el vi més alcohòlic.

Cos

El primer factor que observem l'hora de triar un vi és si és el cos de llum o mitjà, o si és de cos complet (quan dóna la sensació de ser mastegat). És una clau per harmonitzar la beguda amb el factor dels aliments. El vi pot ser la llum o si és amb cos blanc o vermell. Com més gran sigui la concentració d'alcohol, tanins i acidesa més gruixuda serà. Per tant, un consell és comprovar sempre el contingut d'alcohol en l'etiqueta abans de comprar.

Després d'assistir a aquestes característiques, és el moment de completar l'anàlisi. Et va agradar el vi? Està equilibrat? Va donar plaer? Tècnicament, el vi es considera bona quan cap d'aquestes posicions durant la prova - excessiva acidesa molt aparent o alcohol, per exemple.

Els estudis demostren que, a causa de la quantitat de papil · les gustatives, la percepció varia d'una persona a una altra. Per tant, algunes persones són més sensibles a les característiques descrites anteriorment. Aquests es diuen superdegustadores, no per l'experiència, sinó perquè perceben les sensacions amb més precisió. Això deixa en clar que, malgrat totes les tècniques, el vi és una qüestió de gust.

Salut!

Segueix-me -> Facebook | Instagram | Twitter | Linkedin | CBN