El que cal parlar dels vins xilens? En la meva opinió cada vegada millor. Un dels meus favorits. Aquesta preferència es va veure reforçada la setmana passada en un tast organitzada per VI assistit per José Canepa, l'amo d'una de les bodegues més antigues de Xile, Vinya Canepa. El sopar harmonitzada tenir lloc a la platja de la salsa, que està al Shopping Day By Day - Platja Cant, envoltat de bars i restaurants.

José Canepa Vaccarezza (esquerra) i Joan Pau Mosso (Export Manager)

Igual que altres cellers de la regió, Vinya Canepa - com es diu en espanyol - també té el seu origen lligat a la Primera Guerra Mundial, quan molts agricultors europeus van arribar a Amèrica del Sud a la recerca de millors condicions de vida.

Per tant, d'Itàlia, la família Canepa va arribar a Xile en 1914, sens dubte influenciat per les incerteses i decepcions a la seva terra natal. La fundació del celler, però, només es va dur a terme el 1930, quan José Canepa Vaccarezza començar les plantacions de raïm en terres de la família.

Des del principi, la Canepa ha jugat un paper molt important en la modernització de la producció de vi a Xile, un dels pioners de Zinfandel, Pinot Noir i vins Chenin Blanc, a més de ser el primer productor a Xile a emprar bótes de temperatura controlada d'acer inoxidable per a la fermentació dels seus vins blancs. El celler es va fer famós per la presentació d'un equilibri entre la tradició del Vell Món i la modernitat del nou món en la producció de les seves etiquetes, guanyant reconeixement internacional, guardonat amb diversos premis.

A través dels anys i amb el reconeixement adquirit, el celler Canepa ha expandit i avui les vinyes estan en quatre terroirs xilens: Maipo, Rapel, Curicó i Casablanca.

Canepa Reserva Privada Sauvignon Blanc 2011 - Sauvignon Blanc (100%) .- 13% - Casablanca Valley - 6 mesos en acer inoxidable - R $ 45,00 - Nota: 88/100 - Vi

Aspecte groc pàl·lid, aromes minerals, afruitats, amb una "caixa" evident. En boca és molt fresc, amb una acidesa viva i ben equilibrat. S'ha harmonitzat amb els dits de peix. Molt bo!

Finíssim Canepa Cabernet Sauvignon 2011 - Xile - Vall de Colchagua - Raïms: 85% Cabernet Sauvignon i 15% Syrah.- 14% - 12 mesos en bótes de roure francès - R $ 70,00 - Nota: 90/100 - Vi

Visual robí molt intens amb porpra, clares i reflexos brillants. Aromes de fruita vermella madura (pruna), noble roure, xocolata, caramel i cafè amb fons de vidre. Paladar amb gran cos, bon equilibri entre acidesa i contingut d'alcohol; tànnic, amb tanins de bona qualitat. Fruita madura de color vermell, el roure, el fum.

Costelles de porc a la salsa de barbacoa

Després d'un devastador terratrèmol a Xile en 1939, que va destruir les vinyes de la regió Vall del Maule, el govern va encoratjar a la replantació, utilitzant una nova varietat, Carinyena, amb plàntules d'origen francès importades d'Argentina. Ben adaptat al clima local, el raïm va creuar la segona meitat del segle passat a la discreció més absoluta. A causa que aquesta és una varietat capritxosa: donar als vins de qualitat, tenen baixos ingressos, i les seves vinyes a ser grans, amb almenys 30 anys d'edat.

Canepa Genovino Carignan 2008 - Xile - Maule Valley - Carignan (100%) - 14.5% - 14 mesos en bótes de roure francès - EUR Disponible - Nota: + 91/100 - Vi

Rubí visual amb reflexos violacis, net i brillant. L'aroma començar tancat, que amb el temps es va obrir el recipient amb molta fruita vermella i negre amb tocs balsàmics. En boca és estructurat, bon equilibri entre acidesa i grau alcohòlic i tanins suaus. Vi amb molt camí per recórrer.

Scalopes a la graella amb salsa d'herbes vinagre balsàmic Parise + risotto de fongs cítric

Crasto Negre Label Finest Port Reserva - Portugal - Duero - Old Vines - 20% - Entre 24 i 48 mesos en bótes de roure - Nota: 87/100 - R $ 57,00 - Vi

Rubí intens aroma a fruites vermelles visuals acompanyats de fusta, molt intens. En boca va mostrar bona acidesa, alcohol equilibrat, suavitat i gran cos. Harmonització perfecta amb el dolç de llet + gorgonzola.

Seguiu el Blog Viure la Vida a Twitter

Gaudiu de la pàgina del bloc Viure la Vida a Facebook