Сред основните ми цели за 2013 г. е да се пият по-малко, но с по-добро качество, за предпочитане бульони, че все още не знаем. И изглежда, че нещата вървят добре. Нито започна годината добре и аз съм като приятни изненади в купата. Единият беше M. Sorrel знам Ермитажа през 2006 г., с превъзходно вино, което изразява уникалния начин на действителното качество на Syrah гроздето.

Hermitage е един от основните призивите на Рона, Франция. Вашите грозде се отглеждат в региона от 500 г. пр.н.е.. Площта му е ограничена само до един хълм в град Tain L'Hermitage. Той има отлична експозиция на слънцето. Вината са оценени като суровини класове на Бордо. Често са били добавени към вината на Бордо за придаване по-голяма сила, дълбочина и цвят. Има произвеждат бели и червени вина. В червено с помощта на Syrah грозде, се допуска до 15% бяло грозде Марсан и Roussanne. Резултатът е мощен, плътен и комплексни вина.

Името трябва да Hermitage легенда ранените в кръстоносните походи, който се връща да живее като отшелник на хълма до края на неговия ден рицар.

История на виното

Marc Sorrel идва от семейство инсталиран в Tain L'Hermitage за повече от един век, където баща му, Анри е нотариус. Страстен за лозарство, собственост 3.4 хектара лозя в Hermitage, продавайки си реколта на търговци до 1970 г., когато те решиха да произвеждат и бутилират собственото си вино. Тази промяна беше напълно успешна, създавайки две култури за качество през 1978 г. и 1979 г. С неговата намалява здраве, той покани сина си Марк, инженер-химик по образование, за да поеме продукцията. Тогава Marc Sorrel започва да изучава сходни риболовни дейности през 1982 г., с винопроизводителя, който е работил с баща си. Henri Sorrel почина през 1984 г., когато Марк се озова сам като винопроизводител. Marc два акра, наследени от баща му, а останалата част ще братята си. Той придоби други земи в Hermitage, което прави общия лозето от четири хектарите, които той изследва днес.

Лозята

Лозовите масиви са разположени в Côtes-дю-Рона север, левия бряг на река Рона, с южно изложение, е защитена от студените северни ветрове и създаване на микроклимат на средиземноморско влияние. The Сира гроздето е основният сорт в региона и една от задачите на неговия произход е точно Tain l'Hermitage. В този тероар, Сира се произвежда чудесното ароматен израз и структура много балансирано вино, и по-бавно развитие, което им дава голяма стойност.

Оборудване

Избата е оборудвана със 7 цистерни от неръждаема стомана с капацитет между 2000 и 5000 литра, като автоматично шапка гмуркане по време на ферментацията (pigeage) оборудване. A пневматична преса се използва за бяло грозде. Сутеренът се нагрява до 17 ° C. Шофиране на бутилиране на вино се извършва от гравитацията.

Tagliatta сервира ресторант Ville Du Vin

Personal Рейтинг:
ST (95)
- 100% Сира - 13,2% - 22 месеца в бъчви - R $ 600,00 - Ville Du Vin

  • Когато отвори уплашени, миризми ... такова съдържание на летливи киселини?, RS. Аз не знам. Но след един час в гарафа аериране започна да се отвори и да се покаже най-добрия си. Това е един от тези вина, които са били само за да бъдат оставени чувстваш аромата си струваше. Плодови нотки напомня череша и слива, черен пипер, и ликьор светлина. Изпълва устата и оставя дълго и вкусна послевкус. Почистете и пресни плодове. Мощен, но не и алкохол. Много балансиран. Great киселинност. A vinhaço, показвайки с Сира гроздето трябва да изразя.

Следвайте блога Жилищна Животът на Twitter

Насладете се на страницата на блога Living Животът на Facebook