Provat recentment amb un grup d'amics dos vins negres brasilers que va cridar molt l'atenció. El primer va ser el Preludi 2007 , el 12,7%, preparat per Marco Danielle amb raïms de Camps de Cim da Serra (RS), Brasil. És un tall Bordales - Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. En la seva intervenció mínima elaboració, amb una petita quantitat de SO2 (conservant), es va utilitzar només en el most. La fermentació es va realitzar en dipòsit d'acer inoxidable, sense passar a través de la fusta.

  • ST (88), [£ 50,00] - En el vas presenta una mirada granat sense semblar dipòsit. Nas intens, bona complexitat, presentat mentol, càmfora, delicada fusta, que es va mantenir estable en augmentar el temps de ventilació durant la carrera. Paladar auster, sec, de cos mitjà, acidesa i alcohol equilibrats. Bé evidents. Tanins fins Rotrogosto confirmant el nas, amb l'extrem curt. Malgrat un extrem prim, va mostrar un molt bon vi. Si fos cegament parlar sense por, de Bordeus. Molt interessant.

El segon vi va ser el Storia 2006 , el 14,5%, el vi icona del celler Casa Valduga, un vermell 100% Merlot, elaborat a la Vall dels Vinyes (RS) només en anyades excepcionals, i amb una producció molt limitada. La seva venda es realitza per única reserva i el client rep el certificat oficial amb el nombre d'ampolla i el lot, el que garanteix la singularitat del producte. Va passar per 12 mesos en bótes de roure i altres 24 mesos en ampolla abans de sortir a mercat.

  • ST (90), [120.00] - En el got presenta un estil totalment diferent. Rubí intens Visual sense evolució halo i aromes de fruits vermells, i rostir esmalt. En boca mostra acidesa mitjana, alcohol integrat, bon cos i una certa textura vellutada. Postgust afruitat i un final llarg. Crec que evolucionarà bé per als pròxims cinc anys. Molt modern, serà d'interès per als amants dels vins més estructurats.

Aquesta prova es va fer evident que hem de donar més valor als vins brasilers que es mereixen.

Seguiu el bloc de vida de vida a Twitter

Gaudiu de la pàgina Bloc Living la Vida a Facebook