Ahir a la nit va ser la victòria de John Straw, Qualimpor director comercial, l'importador del portuguès cellers Esporão i Quinta do Crasto. Recentment es va fer càrrec de la distribució dels vins espanyols gegant caves Freixenet major productor del món.

La trobada molt relaxat per a un grup selecte tenir com a objectiu introduir noves anyades d'algunes etiquetes Spur i Quinta do Crasto, a més d'un cavall que parlarà per separat.

Quinta do Crasto és
situat al Douro, va ser el primer a ser reconegut com un productor de vins oficialment. Existeix des de quan el Marquès de Pombal va demarcar la regió. Elabora vins no fortificats addició inspiradora de vi de Porto. Gestionat domar els tanins aspres que feien malbé tant als vins de la regió, aconseguint un èxit increïble. Hoje70% de la producció s'exporta a 32 països, amb un 25% provinent del Brasil, el seu major mercat.

El esperó a Alentejo tenia una edat primerenca ple de pujades i baixades, però sota la direcció del seu titular, João Roquette, la inversió és rendible ara. Spur és l'etiqueta principal, però Muntanya Velho és una marca de gran èxit a Portugal. Els vins varietals i reserva Private Selection són els més emocionants. Gran part del crèdit per l'èxit de l'esperó es deu al enòleg australià David Baverstock.

Els privilegiats d'esquerra a dreta: Leonardo Dantas (Qualimpor-ES), John túbuls (Qualimpor), André Andrés (La Gaceta), Vanderlei Martins (Carone), Boris Azevedo (Ville du Vin) i Sidney Santiago (Ville du Vin)

Vi de la nit:

Spur Private Selection 2011 negre - 80% Semillon, 10% i 10% Marsanne Roussane - 14,5% - 6 mesos en bóta - R $ 120,00 - Carone i Ville du Vin - ST (94)

  • Completar 11 estacions, amb la primera el 2001, és un dels vins blancs més habituals que conec. A la copa un aspecte groc, net i brillant. Aromes preciosos i encantadors aromes fruiters explosiu en almívar, coco, dolç de llet i una torrada. El greix paladar, cremosa, amb un gran acidesa de suport. Elegant amb final llarg. Immillorable!

Quinta do Crasto Touriga Nacional 2010 - 100% Touriga Nacional - 14% - 18 mesos en bóta - R $ 350,00 - Carone i Ville du Vin - ST (92)

  • Preparat només en les grans collites es va iniciar el 1995 per un total de 10 estacions. Visual porpra més concentrat. Brillant de llàgrimes tacant el vidre fi. Aromes de fruita negre, floral, torrat i una fusta fina. Sabor sec, bon cos i un bon equilibri, tanins fins amb textura suau. Amb suficient postgust de fruita. Llarga persistència.

Quinta do Crasto Tinta Roriz 2010 - 100% Tinta Roriz - 14% - 18 mesos en bóta - R $ 350,00 - Carone i Ville du Vin - ST (92)

  • Aquest vi tenia només cinc collites, 97, 99, 2003, i 2009 emprova, 2010. Visual altament concentrat violeta, brillant amb llàgrimes tacant el vidre fi. Aroma intens de fruita negra, espècies, vainilla, tocs florals i un fons d'esmalt. Paladar amb cos, bona acidesa i tanins ben estructurats. Un bon equilibri entre fruita i fusta.

TORRE Spur 2007 - Icona de vi - Ampolla de 3368 produïda en 2620-14% - Aragonez, Alacant Bouschet, Touriga Nacional i Syrah - 18 mesos en bóta + 36 mesos en ampolla - R $ 760,00 - Ville du Vin i Carone. - ST (93 +)

Produït només en els anys en què la natura ofereix condicions excepcionals, TORRE 2007 expressa el millor produït en Esporão.

Produït per primera vegada el 2004, ara es posa en marxa la collita de 2007. "Com va succeir en 2004, 2007 era gairebé perfecte quant a les condicions per a la maduració del raïm i la collita mateixa - els mesos de juliol i agost, molt suau, amb nits fresques i bon clima durant la collita al setembre", diu David Baverstock, Director d'Enologia de l'Esperó, SA.

Les vinyes que van donar origen a TORRE 2007 van augmentar transició entre el sòl de granit i esquist, tenen una edat mitjana de 20 i un rendiment de 25 hectolitres per hectàrea. Les varietats que formen part d'aquest vi són Aragonez, l'Alacant Bouschet, Touriga Nacional i Syrah.

Després de la collita manual, el raïm selecció i desrapat, el raïm es vinifica per separat, amb la fermentació alcohòlica en dipòsits i fermentació malolàctica que tenen lloc en bótes, on el vi reposava 18 mesos.

Després d'haver estat feta barreja final, el vi de 3 anys en ampolla. TORRE collita 2007 es van produir 3.000 litres.

  • Visual robí amb reflex violaci, sense evolució aurèola. Aromes de fruita vermella madura, torrats del roure, balsàmic, amb tocs florals. Vi sec, amb una acidesa i l'alcohol en un equilibri perfecte. Bon cos, tanins de gran qualitat, el que dóna una agradable textura vellutada. Postgust afruitat, amb notes de roure i floral. Llarga persistència. Però encara no desenvolupat i amb un llarg camí per recórrer. Aquest és realment un vi de guarda.

Quinta dos Murças Tawny 10 anys - groc pintura, tinta Roriz, tinta i tinta Dog Barroc - 19,5% - R $ 180,00 - ST (91)

Per tancar la nit amb brillantor provat un vi de Porto elaborat a partir de raïms de qualitat superior, collides en vinyes amb una edat mitjana de 20 anys. Després de la fermentació en el procés tradicional molí "pas a peu", afegeix brandi. Els lots van ser envellits en bótes usades, per una mitjana de 10 anys.

  • Visual granat, aromes de fruits secs, tons resinosos i ple de fum. Bon cos, acidesa correcta, persistència aromàtica suau i bo. Una delícia!


Seguiu el Blog Viure la vida a Twitter

Gaudiu de la pàgina Bloc Vida visqui a Facebook