Σε μια πρόσφατη εκδήλωση γευσιγνωσίας που χρηματοδοτείται από Dunamis οινοποιείο στη Σχολή Τροφίμων   Πανεπιστήμιο Caxias do Sul δοκιμάσει από πρώτο χέρι ένα πολύ περίεργος Βραζιλίας κρασί, το Merlot Dumamis "λευκό" 2012.

Ω με ρωτάτε: Το Merlot δεν είναι ένα σταφύλι αυτό; Julio César Kunz, εκτελεστικός διευθυντής της Dunamis και Emilio Kunz, οινοποίησης σύμβουλος που ήταν παρόντες εξήγησε ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Merlot. Ακολουθώντας την μέθοδο Blanc Noir, χυμό σταφυλιού διαχωρίζεται αμέσως, εμποδίζοντας έτσι την εξόρυξη χρώμα και τις τανίνες από το φλοιό. Το κρασί συμπληρώνει την ηλεκτρονική Shall We Dance, το οποίο έχει επίσης το Pinot Grigio, Cabernet Franc και Merlot κρασιά.

Η παρουσίαση ήταν τυφλός με άλλους οίνους. Σε μπολ παρουσίασε τα διαφορετικά αρώματα, όπως η παπάγια. Γεύση φρέσκο, ελαφρύ, με καλή οξύτητα και παρατεταμένη φινίρισμα. Μέση τιμή, ΗΠΑ $ 39.00.

Οι αμπελώνες βρίσκονται στην Καμπάνια Dunamis Gaucho Rio Grande do Sul, στο Δήμο Don Pedrito, 18 χλμ. από το Bage, καθώς επίσης και Cotiporã σε Serra Gaucha, τα οποία παράγουν αφρώδεις οίνους.

Ακολουθήστε τη ζωή Blog Living on Twitter

Απολαύστε τη ζωή blog της σελίδας Living on Facebook