Po treći put okusio 1997 berba kućom Ferreirinha Posebni rezervat. Smatra Barca Velha prerušen, prvi put objavljen u 1962 ove sezone, u 1997, je devet godina kako bi se najavio kao posebni rezervat, u kojem samo 13 berbe imali ovu nagradu. To je rez od Touriga Nacional, Tinta Roriz i Touriga Franca, iz Quinta da Leda, u regiji Douro. Zadnja dva puta iskustvo nije bio najbolji. Možda nedostatak aeracije potrebna prije testa. Ovaj put, vino diše za dva sata prije početka utrke. Prije rasprave dokaz, znamo malo o svojoj povijesti.

Danas dio SOGRAPE grupe, najveći u Portugalu, Casa Ferreirinha vlastito ime kao nadimak njegove najviše se ističe vlasnik, Dona Antonia Adelaide Ferreira, nasljednica zemlje s iznimnom prisebnosti i malo sreće, mogao umnožiti obiteljska baština i doprinijeti proizvodnji Douro vina. Jedan od njegovih najvažnijih dostignuća bio steći puno velikih vina na dno cijenama zbog hiperprodukcije nedugo prije razdoblja ekstremnih nestašice uzrokovane pošasti filoksere. Tada bi mogao pregovarati iznimno dobro, s engleskim pohlepan kupaca i uvelike povećati imovinu obitelji, reinvestiranja mnogo novca u ponovnu sadnju vinove loze, ali i izgradnja km od cesta i željezničkih pruga.

Osobni rejting: ST (91)
Kuća Ferreirinha Posebni rezervat 1997-13%. - Uvoz Zahil

  • Vino u kupu pokazali snažnu vizualnu bombu bez taloga, s blagim narančastim ruba. Primarni nos čak s vrlo svježim voćem, lijepo trešnja glazuru i vanilije od drva, ovo lijepo izrađene. Nepce pojavila suha, s passificada voća (grožđica), velike kiselosti, čvrstih tanina i vrlo dugo završiti. Uravnotežena i elegantan. Vino koje je primarno (mladi), će se razvijati puno s vremenom u boci, dobivanjem složenost u mirisima i okusima.

Pratite blog dnevni život na Twitteru

Uživajte stranici blogu dnevni život na Facebooku