I konsideruar rrushi i dytë më i mbjellë gjerësisht në Itali është në Piemonte, në mënyrë specifike në fushat e rrushit Asti dhe Alba Barbera që qëndron jashtë.

Ka dy lloje të Babera dispozicion. E para, tradicionale, është i moshës në fuçi (fuçi lisi të mëdha, e cila ndërhyn me pak, duke i dhënë pothuajse asnjë shije druri në verë). Dhe e dyta është më e ndikuar nga lisi moshës në fuçi (fuçi lisi frëngjisht e 225 litra), janë zakonisht më të shtrenjta.

Edhe pse të dy stilet janë të mira, me përjashtim të natyrisht, preferojnë stilin tradicional. Unë jam duke u lodhur e verërave që shiten sot, edhe pse duke pranuar se disa Barbera moshës në fuçi, si fjalë, duke kaluar 24 muaj në fuçi lisi, është e këndshme në filxhan. Nga ana tjetër Barbera, një shumëllojshmëri e rrushit me një tipar të pazakontë, sepse vështirë se përmbajnë tanin, është e favorizuar dhe plotësuar me taninet dhëna me fazë në fuçi të vogla.

Harmonizimi treguar janë enët makarona, pica dhe ushqime të tjera me salcë domate si një përbërës.

- Itali - Piemonte - Barbera D'Asti - 24 muaj në fuçi lisi frëngjisht - 14.5% - ST (86) Dei Vigne Barbera d'Asti Mastri Galileo DOC 2007: Vlerësimi Personal Winelands Wine Club

  • Ngjyra Ruby me intensitet të mirë dhe halo ujore. Aroma intensive e frutave të kuqe (butë), minerale, vanilje dhe prek lules. Trupi Medium, aciditetit të mesme dhe tanicidade theksuar. Këmbëngulja Relativisht e mirë aromatike, me një dru të mbetura, nuk të rezulton vendosur përfundimtar.

Ndiqni jetojnë jetën në Twitter Blog

Gëzojnë e faqes Blog Living Jeta në Facebook