De importeur Capixaba
De Broederschap gepromoot op het hoofdkantoor van gisteren, 30 juli (maandag), een proeverij met 12 wijnen. Het evenement was bedoeld om de officiële lancering van de Chileense wijnen online
François Lurton Hacienda Araucano , alles onder leiding van sommleier Cleber Alves, een beetje over de importeur en wijnmakerij in de video hierboven beschrijft.

Het wijnhuis heeft net ontvangen het certificaat "biodynamische wijnen", dat is niets meer dan de waarde van grond en de plant in zijn natuurlijke habitat, door het gebruik van minerale stoffen en preparaten van planten, dieren en (organische deel) in precieze tijd, rekening houdend met de astrale invloeden en natuurlijke cycli (dynamisch deel).

De familie Lurton heeft wijn in zijn aderen: twee vaders, broers, genereerde een afdaling van ongeveer 15 telers, wijnmakers, négociants, kortom: een hele generatie gewijd aan wijn. Jacques en Francois, zonen van Andre Lurton, een legende in Bordeaux. Had altijd revolutionaire ideeën voor de Franse conservatieve normen, experimenteren met niet-traditionele druiven in nieuwe regio's, het bevorderen van het gebruik van de schroefdop, gebruik maken van gedurfde vormgeving met de lokale cultuur om hun wijnen te bevorderen. Hun carrière begonnen als adviseurs, werkzaam in de hele wereld als vliegende wijnmakers. Zijn internationale ervaring en contacten oogstte ze een interessante gedachte over wijn geografie van de verschillende landen, die geleidelijk aan begon om hun eigen productie te houden. Ze besloten om wijnen van kwaliteit te produceren, maar betaalbaar, met behulp van secundaire gebieden op de stijging in landen als Chili, Argentinië en Spanje, alsmede oprichting van samenwerkingsverbanden met producenten in Uruguay, Australië en Portugal.

Credit foto boven: Arismario Oliveira

De klas klimmen om wijnen te evalueren: Standing; Sidney Santiago, Andre Andrès, Leonardo Conick (eigenaar), I, Tom (Roerganger restaurant) en zijn vriend Zitten .; Fred, Julio Lemos (Papaghut), Elvecio Faé (directeur ExpoVinhos Victory), Premier Sommelier Sonia Aiello, Cleber Alves en Rafael Dias (DOC ruimte).

De wijnen per glas verrast, meestal gepresenteerd een uitstekende kosten-batenanalyse met prijzen variërend 29,00-329,00. Het hoogtepunt in mijn mening was de goedkoopste wijnen, omdat de duurste had een verplichting om goed te zijn. 4 van de 12 wijnen te classificeren als "goed en goedkoop".

Kawin Witte Wijn Sauvignon Blanc 2011 - Chile - 100% Sauvignon Blanc - Central Valley (Casablanca Valley, Curico en Lolol) - 12,5% - R $ 29,00
- ST (88)
- "Goed en goedkoop"

De beste kosten x voordeel nacht, dit SB toonde de typische kom van tropisch fruit aroma's en een lichte kruidachtige. De smaak is licht, fruitig, evenwichtige zuurgraad en verfrissend. Een gemakkelijke wijn te drinken en uw voorstel te begrijpen. Groot kopen.

Witte wijn - Sauvignon Blanc araucano 2011 - Chile - 100% Sauvignon Blanc - Lolol Valley - Colchagua Valley - 12,5% - R $ 69,00 - ST (86)

Die andere 5% dat SB wordt gefermenteerd in het vat, was meer verlegen op de neus, minder uitbundig dan de eerste. De smaak is romig, minder fruitig, meer minerale eigenschappen, goede balans, goede zuren en een aangename afdronk.

Witte wijn GRAN araucano Chardonnay 2007 - Chili - 100% Chardonnay - Colchagua Valley - 14% - R $ 129,00 - ST (88)

De Chardonnay is gebleken dat de "charme" proeverij, geel goud kijken, helder, licht, zeer intense aroma's, die doen denken aan popcorn boter, honing, abrikoos, vanille. De smaak en mollig, fruitig, goede zuren, maar zondigde in de balans, kan het hout minder aandacht hebben, verborg een beetje fruit. Een kwestie van persoonlijke smaak.

Kawin rode wijn Cabernet Sauvignon 2010 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Central Valley - 13% - R $ 29,00 - ST (86)

Wijn serveren uw voorstel, lichte, fruitige, zonder verdere pretenties, een uitstekende keuze voor de partij.

Wijn RESERVEREN Cabernet Sauvignon araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 14% - R $ 49,00
- ST (88)
- "Goed en goedkoop"

CS al boeken shows grotere complexiteit, aroma's van zwarte peper vers gemalen, zwarte en rode vruchten. Gehemelte toonde stevige tannines, goed lichaam, fruitige en voldoende zuurgraad. Geweldige optie voor een barbecue.

Wijn araucano RESERVEREN 2010 Carmenere - Chile - 100% Carmenere - Valle de Colchagua - 13,5% - R $ 49,00
- ST (87)
- "Goed en goedkoop"

De Carmenere ook beviel me, typische noten van peper, kruiden en rode vruchten. De smaak is fruitig, goed lichaam, goede zuren en een goede persistentie.

Wijn Pinot Noir RESERVEREN araucano 2010 - Chile - 100% Pinot Noir - Central Valley - 13,5% - R $ 69,00 - ST (88)

Zeer rijpe aardbeien, zwarte bessen en kersen. Verse smaak, licht-bodied, makkelijk te drinken en aangenaam.

Wijn humo BLANCO 2008
- Chili - 95% Pinot Noir en 5% Syrah - Lolol Valley - 15,5% - R $ 109,00 - ST (90)

Meer ingetogen op de neus, maar met een heerlijke, romige, fruitige, hout zeer goed geplaatst, evenwichtig en een lange afdronk mond.

Wijn araucano RESERVEREN Syrah 2011 - Chile - 100% Syrah - Valle de Colchagua - 14,5% - R $ 65,00
- ST (88) - "goed en goedkoop"

Zeer mooie wijn, zeer rond, klaar, fruit docinha, een echte 'girly wijn. "

Wijn CLOS DE LOLOL 2009 - Chile - 38% Carmenere, 28% Cabernet - Sauvignon, 20% Syrah, 14% Cabernet Franc - Lolol Valley - 18 maanden in vaten van tweede gebruik - 14,5% - R $ 109,00 - ST (90 +)

Deze rechtbank had noten van anijs, bloemen en rode vruchten. De smaak heeft een goed lichaam, fijne tannines, goede zuren en een goede persistentie einde.

Rode wijn Cabernet Sauvignon GRAN araucano 2009 - Chile - 100% Cabernet Sauvignon - Colchagua Valley - 18 maanden in vaten (70% nieuw, 30% tweede gebruik) - 14,5% - R $ 149,00 - ST (90 + )

De eerste noot op de neus was ade zwarte olijf, die afgevoerd openen veel fruit, pruim, guave en een achtergrond van vanille. De smaak is dicht, goede zuurgraad, het creëren van een aangename, fruitige, lichte minerale frisheid, met een aangename afdronk.

Wijn ALKA CARMENERE 2009 - Chile - 100% Caemenére - Colchagua Valley - 18 maanden in eiken vaten - 15% - R $ 329,00 - ST (92+)

Van enige verplichting om goed te zijn, Alka, de TOP van de wijnmakerij, gepresenteerd uitbundige toelichting op de neus, gebrande koffie, sigarenkistje, hardhout, rood fruit en vanille. De smaak bevestigt de kwaliteit en de noten van de neus, zeer romig, fruitig, evenwichtig, nodig een paar jaar in de fles van een grotere complexiteit te tonen. Mooie wijn!

Volg de Blog Wonen Leven op Twitter

Geniet van de pagina's Blog Het leven het Leven op Facebook