Ικανός να αποδείξει σε μια στιγμή τέσσερις εποχές του Almaviva EPU είναι ένα προνόμιο, ακόμη πιο καλλιέργειες που παράγονται από τις πρώτες δύο, το 2000 και το 2001 και τα δύο τελευταία για την πώληση στην αγορά το 2008 και το 2009. Αυτή η δοκιμή που ξεκίνησε με δύο κρασιά της Αργεντινής Bodega y Cava Weinert 1980 και το 1983 επαναλήφθηκε μεγάλη ποιότητα τους για δεύτερη φορά στο κύπελλο. Η ιδέα της εκμετάλλευσης αυτής της άνευ προηγουμένου κατακόρυφη γεννήθηκε από μια συνομιλία με μεγάλη Rodrigo Mazzei του Wine and Travel Blog , όπου θα ολοκληρωθεί γρήγορα, βάζοντας το κύπελλο, τρεις ημέρες αργότερα, με την παρουσία ορισμένων περισσότερους φίλους, Rogério Baracho, Dulcino Tozi και Andrè Andres στο σπίτι μου (Μπαλκόνι Ζώντας τη ζωή).

Σύμφωνα με το κρασί Almaviva, UPC, που στη γλώσσα τους σημαίνει "νούμερο δύο" γίνεται κυρίως με Cabernet Sauvignon, CARMENERE, στην περιοχή του Puente Alto, Maipo Valley, κεντρική περιοχή της Χιλής. Το κρασί παράγεται από σταφύλια προερχόμενα από νέους αμπελώνες, 10 χρόνια, βρίσκεται σε ένα διαφορετικό γης, στην Cordillera των Άνδεων, τον τόπο όπου το κλίμα είναι πολύ παρόμοιο με το Médoc, Μπορντό, Γαλλία. Σύμφωνα με τον οδηγό Descorchados 2012, η διαφορά από την πρώτη στη δεύτερη, είναι να χρησιμοποιήσετε εκτός από το Cabernet Sauvignon και Carmenere περιλαμβάνονται Merlot και Cabernet Franc.

Η Maipo Valley, Puente Alto, έχει αναγνωριστεί για πάνω από είκοσι χρόνια για τις καλύτερες συνθήκες για την ανάπτυξη του Cabernet Sauvignon, όπου 85 εκτάρια, που χαρακτηρίζεται από βραχώδες έδαφος, όπου οι χειμώνες είναι κρύο και βροχερό και τα καλοκαίρια σημαδεύτηκαν από επιλεγμένους θερμότητα τη νύχτα και κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι φρέσκο.

Πιο προσιτά στην τσέπη και κατά τη γνώμη μου, την καλύτερη, πιο ευχάριστη από ό, τι το πρώτο, TOP. Η τρέχουσα συγκομιδή πωλείται στη Βραζιλία από το εικονικό κατάστημα Wine.com.br , στην τιμή των 190,00 δολαρίων, λιγότερο από το ήμισυ της πρώτης. μέση ετήσια παραγωγή τους είναι 24 χιλιάδες μπουκάλια.

Είχα μεγάλη δυσκολία να πάρει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την ΕΕΠ. Προτείνετε το οινοποιείο επεξεργαστεί συγκεκριμένη ιστοσελίδα, θα βοηθήσει πολύ, που θέλει να περάσει τις σωστές πληροφορίες. Για παράδειγμα, η ιστοσελίδα μιλάει στους εισαγωγής σταφυλιών από παλιά αμπέλια, και η Descorchados, μιλά για τα σταφύλια ... .mescla νέων αμπελώνων σταφυλιών και ούτω καθεξής.

Αξιολόγηση των χρονιές: 2000, 2001, 2008 και 2009 (το πρώτο και το τελευταίο)

Almaviva EPU Safra 2000 - (η πρώτη που παράγεται) - Cabernet Sauvignon, CARMENERE - 14% - ST (92)

  • Visual χειροβομβίδα μέτριας έντασης, διαυγές και λαμπερό. Φρούτα κυριαρχούν οι νότες μύτη του ευκαλύπτου, μενθόλη, βαλσάμικο, γκουάβα και φόντο μπαχαρικών. Ο ουρανίσκος έδειξε φρέσκο, μέτριο σώμα, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και την περιεκτικότητα σε αλκοόλη, καλής ποιότητας μαλακές τανίνες. Η επίγευση επιβεβαιώνει τη μύτη, και με μια τελική μακρά και ευχάριστη.

Almaviva EPU Safra 2001 - Cabernet Sauvignon, CARMENERE - 14% - ST (97)

  • Visual Medium ρουμπίνι ένταση, διαυγές και λαμπερό. Η μύτη κοιμόταν για δύο περίπου ώρες, στη συνέχεια άνοιξε και έδειξε τα ίδια χαρακτηριστικά με το 2000, ευκάλυπτος, μενθόλη, βαλσάμικο, γκουάβα, αλλά με λιγότερη ένταση. Η γλοιώδης ουρανίσκο, stout, λεπτή, και πολύ καλά τοποθετημένο ξύλο. Ισορροπημένη μαλακές τανίνες, ζουμερά οξύτητα. Ένα νέκταρ των Θεών !!!

Almaviva EPU Safra 2008 - Cabernet Sauvignon, CARMENERE - 14% - ST (91+)

  • Τώρα τα χαρακτηριστικά αλλάζουν πάρα πολύ, δεν εμφανίζονται πλέον στα αρώματα τα οποία βρίσκονται στις σημειώσεις των χρονιές 2000 και 2001, και ναι, πολύ καραμέλα, βανίλια, κόκκινα και μαύρα φρούτα. Ο ουρανίσκος επιβεβαιώνει τα φρούτα, καλό σώμα, λίπος, ξύλο και τοποθετείται, ισορροπημένη και πολύ καιρό.

Almaviva EPU 2009 Harvest - Cabernet Sauvignon, CARMENERE - 14,5% - ST (92)

  • Ένα ακόμη σεζόν, και πάλι παρατηρήσει διαφορά στο ύφος. Σε αντίθεση με προηγούμενες, η σεζόν του 2009 διαθέτει ένα κυρίαρχο άρωμα κόκκινων φρούτων, φρέσκα, καθαρά, με το ξύλο να παρεμβαίνει λιγότερο σε χαρακτήρα. Ο ουρανίσκος έδειξε Όλα φρεσκάδα, μια μεγάλη οξύτητα, επιβεβαίωσε το κόκκινο φρούτο, κεράσι και σταφίδα. Η συγκέντρωση του αλκοόλ και τανίνες του είναι υψηλότερες, αλλά η απαλότητα συνεχίζει, δείχνοντας μεγάλο ταλέντο. Το κρασί είναι έτοιμο, αλλά όχι για τους γνώστες του κρασιού όπως εξελίχθηκε, δεν κοστίζει τίποτα να έχουμε υπομονή.

Ακολουθήστε το Blog Ζώντας τη ζωή στο Twitter

Απολαύστε Blog Ζωή Living της σελίδας στο Facebook