Давање просегуименто колона "Јефтин и добар", ја говорим данас о француској произвођач вина Цхапоутиер припремљен, сира и Гренацхе, која не пролази кроз цев, Мариус роуге 2010. Његови виногради се налазе у ИГТ Паис д'Оц, Лангдок Русијон.

Лангдок Русијон је најважнији произвођач Вин де Паис (ВДП) из Француске, са 80% од укупног броја. Много је означена у оквиру регионалног имена Вин де Паис д'Оц и други са именима локалних округа. У ВДП стандарди су мање строги од оних АОЦ, омогућавајући винари фракција вариеталс сојева нетрадиционалне и помешати са домаћих и међународних грожђа. ВДП Статус саветује веће признање него на основном нивоу вин де табле. Скоро сви су направљени од мешавине пет грожђа јужне класика, мешавина је регулисано АОЦ. Сира, познат у суседном региону долине Роне, постаје све популарнији, каталонски Моурведре и Царигнан вина су тамне, танинске и љуто. Гренацхе и Цинсаут, гаји врло воћно и једноставно.

Цхапоутиер је највеће име у Роне Мицхел Цхапоутиер је један од највећих винара из Француске, изабраних неколико пута винар у години коју је Ревуе ду Вин де Франце, дао нову димензију вина из региона, достиже савршенство у различитим апоенима и Северној Јужна Виногради су органски узгајане и имају ниске приходе. Вино је почаст свом деди, Мариус.

Лични Евалуација: СТ (88) - Француска - Лангуедоц Русијон - сира и Гренацхе - 13,5% - Увозник Мистрал - Р $ 52.00

Као што сам рекао горе ово вино не иде кроз шуму која јој даје свеж, чист плод. Визуелна средњег интензитета рубин, јасан и светао. На носу црвеног воћа и црни бибер, цветним и тоуцх балзамико. Непца је свеже, воћно, средње доброг укуса и мириса, балансиран између киселости и садржаја алкохола, квалитетни меки танини. Крај са добрим упорношћу. Па вреди знати.

Пратите Лифе Блог живе на Твиттер

Уживајте Блог живота живе на странице на Фацебоок-у