Την περασμένη εβδομάδα παρακολούθησα μια εκδήλωση που χρηματοδοτείται από το διαστημικό κατάστημα Μέσα σε αρκετές κρασιά DOC δοκίμασε εκείνο το βράδυ επέλεξε πέντε που τράβηξε την προσοχή μου για να δείξει. Το ένα είναι η υπέροχη Count d 'Ervideira Private Selection 2007, μια επιλογή από τις καλύτερες παρτίδες των σταφυλιών, οινοποιείται κάστα από την κάστα: η Aragonez ζυμώνεται σε "vinimatics", ενώ οι άλλες ποικιλίες έχουν υποστεί ζύμωση σε κάδους εξοπλισμένα με "ρομπότ" μηχανική βήμα. Στάδιο σε νέα βαρέλια, κυρίως γαλλικά δρύινα βαρέλια. Μια έξοδος από μόνο 7000 φιάλες.

Τα κτήματα του Monte da Ribeira και Herdadinha ανήκουν η Leal da Costa, άμεσος απόγονος του Κόμη του Ervideira αγρότης χτύπησε την οικογένεια αιώνα. XIX και XX. Ο Κόμης, ο οποίος έλαβε τον τίτλο του βασιλιά Καρόλου Α 'με τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει η οικογένεια στην περιοχή, άρχισε την παραγωγή κρασιού το 1880, όπως αποδεικνύεται από τα μπουκάλια που σήμερα τους εταιρεία εμφανίζει στην αίθουσα αποδεικτικών στοιχείων. Με 160ha αμπελώνων διαιρούμενο με Vidigueira (110ha) και Reguengos (50 εκτάρια), η διοίκηση της Ervideira εξασφαλίζεται από Dona Maria Isabel, η γυναίκα αρχηγός φυλής της οικογένειας, και τα έξι παιδιά τους, και Leal Duarte da Costa CEO. Το οινολογικό κατεύθυνση είναι η ευθύνη του Nelson Roll.

Προσωπικά Αξιολόγηση: ST (95) Conde d 'Ervideira Private Selection 2007

Έντονο ρουμπινί χρώμα, με καφέ, διαυγές και λαμπερό αντανάκλαση. Κόκκινα φρούτα για το παρελθόν μύτη, ελαφρά τοστ, καπνό, λεπτό ξύλο, καπνός, μπαχαρικά, μενθόλη, με ένα υπέροχο μπαλσάμικο πινελιά. Το στόμα είναι ξηρό, καλό σώμα, καλή οξύτητα, ισορροπημένη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Μαλακές τανίνες, το ξύλο και το μενθόλη επίγευση θυμόμαστε. Long επιμονή.

Πορτογαλία - Alentejo - Trincadeira, Αλικάντε Bouschet και Aragonez - Αντιπροσωπείες RR - - 13,5% R $ 189,00 - Πού να βρείτε Vix: Ville du Vin and Space DOC

Ακολουθήστε το Blog Ζώντας τη ζωή στο Twitter

Απολαύστε Blog Ζωή Living της σελίδας στο Facebook