Nastavljajući svoj ​​posjet vinariji jezgrama, kao što je obećao, čine jedinstvenu post s mojim vrednovanje povijesnog Vertikalni degustaciju vina Lot 43 Crumb Crumb je provela Adriano sa svih godišta ikad proizvedenih do danas: 1999, 2002, 2004, 2005 2008. do 2011. godine na uzorku od hrastove bačve, još nije pušten na tržište, privilegija.

Lot 43 je crveno vino samo u iznimnim godišta od grožđa dolaze iz doline vinograda (RS), vinograda koja nosi isto ime, u čast obitelji patrijarha, Joseph Crumb, koji su se naselili na parceli broj 43 kada je došao u Brazil iz Italije u 1897.

Što je vertikalna degustacija?

Vertikalna degustacija je kada je nekoliko berbe istog vina su okusili u uzastopnim način. Nalaze se na toaletnom stolu 50 ml svake berbe u brojevima šalice, obično pet u broju i vina obično imaju prisutnost "stručnjaka" ili producent za vođenje test. Ispitivači analizirati tehnički kao klimatskim uvjetima svake godine, tehničkim aspektima vinarstvo i vinogradarstvo može utjecati na mirise i okuse vina. U dokaz možemo osjetiti razlike u aroma i okus usjeva u drugi koji su također pod utjecajem godina pritvora.

Kušaonica:

Kušaonica od vinarije zrna u Dolini Vinogradi je praktički turističko mjesto. Ne možete uspjeti posjetiti impresivnu strukturu, pokriva sve preduvjete za dobru ocjenu: dobro osvijetljenim, klimatiziranom okruženju bez mirisa i zvukova koji mogu poremetiti koncentraciju ocjenjivača.

Degustacija vina:

Degustacija vina sam mogao vidjeti promjenu u stilu iz berbe 2004., samo pomirio s ulazom iz konzultant Michael Rollanda. Od ove sezone sadržaj alkohola počinje rasti i vina početi prikazivati ​​više globalne karakteristike, pobjede u koncentraciji voća i mekoću. Pitanje stila i logično boljem prihvaćanju tržišta.

Sezone 2011., koja još nije na tržištu barel (uzorka) je imao sud promijenio u susret DO utvrđivanje Valley vinograde, gdje se kaže: Asembliranje crvena mora imati najmanje 60% ​​Merlot + rez uz korištenje drugog ovlašteni sorte.

Kao dobar student, sjedili u prvom redu.

Lot 43 zrna 1999-50% cabernet sauvignon i merlot 50% - 12,5%

Lot 43 zrna 2002-50% cabernet sauvignon i merlot 50% - 12,5%

  • Berba 1999. i 2002. bile su vrlo slične, prilično smećkasta izgled, 99 s blagim maglovito, razvijali i kompleksne arome suhog voća, meda, duhana i kože. Nepce je jednostavan, vrlo suho, pravedni, s dobrom kiselosti, dugo završiti s ustima.

Lot 43 zrna 2004-50% cabernet sauvignon i merlot 50% - 13,5%

Lot 43 zrna 2005-50% cabernet sauvignon i merlot 50% - 14,0%

  • U berbe 2004. i 2005. kao što sam rekao gore pokazuju promjenu osobnosti, globaliziranom, s dobrim voća, ali je evoluirao i začinsko bilješke. Sada spremni kušati.

Lot 43 mrvica 2008-50% cabernet sauvignon i merlot 50% - 14,0%

  • A 2008 vrlo mladi, vizualno gotovo nepremostive, mirisi eksplodiraju u zdjelu sezoni s puno voća, slatkoće, će dobiti puno s vremenom u boci.

Lot 43 zrna 2011-60% merlot i cabernet sauvignon 40% - 14,0%

  • I na kraju 2011 uzoraka, gusta sok mora se kušati baš lijepo, baršunastom i gusta. Nakon 99 sezone i 2002 je bio moj omiljeni.

Za zatvaranje degustaciju slijedio savjet svog prijatelja Tania Nogueira Gol i časopisa izbornika. Napravili smo spoj sa svih godišta pratiti večeru koja nas čeka. Zdravlje !!!

Kušača prisutni: Orestes de Andrade Jr. (Ibravin), Mauricio Roloff (Ibravin), Flavia Gusmão (Jornal do Comercio - Recife), Izakeline Ribeiro de Paiva (Diario učiniti Nordeste), Jeriel Costa (Blog Jeriel), Jorge Luis Carraro Castilho (Prazeres da Mesa magazin i web Bosiljak), Jose Maria Santana Aguiar (Okus Magazine), NaiobeQuelem de Oliveira (stranice jedem), Oscar Daudt (Site Enoeventos), Rafael Luiz Lorenzado (Sveta tri kralja Blog etil), Regina Bochicchio (Journal Poslijepodne - Salvador), Silvia Mascella Rosa (zbornik Magazin i vinski podrum), Tania Nogueira (revidiran cilj i izbornik).

Pratite blog dnevni život na Twitteru

Uživajte stranice u blog dnevni život na Facebooku