Миналата седмица, аз отворих една от четирите бутилки от Angelica Zapata Malbec Alta 2002 г., която си купих в Мистрал вносител преди три години. Бях любопитен да провери тяхното качество.

Той е аржентински Малбек, произведени за вътрешния пазар, където се поклониха и изтече бързо, достигайки до стратосферата цените на по-стари реколти. Гроздето идват от избрани лозя, засадени на голяма надморска височина, с много ниски добиви, в резултат на една много сложна и буйни вино, с голямо присъствие на уста и голям потенциал за стареене.

Тя се състои от смес от Малбек грозде от лозята: Angelica (860 метра), La Piramide (940 м), Алтамира (1,180 метра) и Адриана (1,500 метра). Отлежало 18 месеца във френски дъбови 50% нови.

Personal Рейтинг: ST (92+)

Visual още тъмно, с малко знак на еволюцията, без утайка. Ароматите напомнят слива в сироп, тютюн, ванилия, прополис и твърда дървесина. Вкусът е на мазнини, овкусители, потвърждаващи носа, добра киселинност, забележимо алкохол, танини и отлично качество, без стягане. Много дълга и копринена. Вярвам, че тя ще се развива, както и, за пореден път.

Следвайте блога Жилищна Животът на Twitter