Ahir vaig tenir l'oportunitat de conèixer a dos vins d'un país que pocs saben de la seva vocació a vitinicultura. Són els vins de Croàcia. Van ser dos, un anomenat Posip blanc 2008 i el vermell Plavac Mali 2007, tots els dos tenen com a nom de raïm de vinificació. El productor és Korta Katarina. Els vaig trobar vins molt interessants per la seva originalitat d'aromes i sabors, i un gran aprenentatge a la tassa!


Visual Pisip

Fundada per parella nord-americana Lee i Penny Anderson, qui va treballar en la reconstrucció del país després de la guerra civil, el celler moderna Korta Katarina havia nascut per ser el millor vi de Croàcia. El vermell s'originen a la península de Pelješac ("grand crus" de Dingač i Postup), bressol de raïm Plavac Mali (Zinfandel x Dobricic). A l'illa de Korcula, Land excel·lent raïm Posip neix el seu gran blanc (regió Čara). La viticultura és completament natural i l'elaboració del vi fa servir l'última tecnologia, amb llarga maceració i períodes de maduració.

Croàcia o "nova Riviera" és la destinació turística més cobejat pels europeus en el moment. Un paradís de la Mediterrània amb tradició vitivinícola de 2500 anys.


Posip 2008

REGIÓ: Croàcia - Korcula Island - Cara - vinya específic ubicat 100-150 metres d'altitud, exposada al sud / sud-est.

CLASSIFICACIÓ JURÍDICA: Vi vrhunsko (Vi de Qualitat Superior)

COMPOSICIÓ DE RAÏMS: 100% Posip

Graduació alcohòlica: 13,5 ° GL

Acidesa total: 5,4 g / L

PRODUCCIÓ: 20.000 ampolles

CARACTERÍSTIQUES DEL CLIMA: patró típicament mediterrani.

CARACTERÍSTIQUES DEL SÒL: argila i pedra calcària sòls.

PREPARACIÓ: Recol·lecció manual del raïm en el punt òptim de maduració. Rendiment 1,5 kg per planta. Tot el torn de treball durant la vinificació es realitza per gravetat. Pressionant suau raïms sencers. Maceració en fred durant 15 hores. Desfangat. La fermentació es realitza en dipòsits d'acer inoxidable (50%) i les bótes de roure francès (50%). La maduració. Estada de 18 mesos en ampolla abans de l'emissió en el mercat.

Curació: 4-6 mesos en bótes de roure francès, llocs nous i diversos de la meitat del vi.

GUÀRDIA ESTIMAT: 5 anys +

Valoració personal: ST (90) - R $ 199,00 - Decanter Importador

  • Visual palla tendint groc a l'or, aromes que recorden a la mel, l'oli, floral, pinya, em va recordar una mica de Riesling. En boca té cos mitjà amb un bon equilibri entre acidesa i contingut d'alcohol; persistència mitjana. Retronasal floral i afruitat.


Plavac Mali 2007

REGIÓ: Croàcia - Pelješac, Dalmàcia del Sud - Postup i Dingač - Vinyes situades 50-200 metres d'altitud, exposades al sud.

CLASSIFICACIÓ JURÍDICA: Vi vrhunsko (Vi de Qualitat Superior)

COMPOSICIÓ DE RAÏMS: 100% Plavac Mali

Graduació alcohòlica: 15,5 ° GL

Acidesa total: 5,5 g / L

PRODUCCIÓ: 20.000 ampolles

CARACTERÍSTIQUES DEL CLIMA: patró típicament mediterrani.

CARACTERÍSTIQUES DEL SÒL: argila i pedra calcària sòls.

PREPARACIÓ: Recol·lecció manual del raïm en el punt òptim de maduració. El rendiment de 1 kg per planta. Tot el torn de treball durant la vinificació es realitza per gravetat. Total d'desrapat i aixafar el raïm. La fermentació té lloc en dipòsits d'acer inoxidable durant 10 dies a 28 ° C. Temps total Cuvaison de 30 dies. Maduració en bótes de roure francès. Estada de 24 mesos en ampolla abans de l'emissió en el mercat.

CRIANÇA: 12 mesos en bótes noves de roure francès (25%) i segon passi.

GUÀRDIA ESTIMAT: 10 anys

Valoració personal: ST (90+) - R $ 255,00

Visual Ruby, encara amb reflexos violacis, aromes obertes amb notes d'espècies, herbes i afruitat. Mig cos, bona acidesa i tanins vellutats. Equilibrat i amb bona persistència.

  • Em va agradar tant, però vaig trobar els alts preus.

Seguiu el Blog Viure la Vida a Twitter