Beaujolais kan lyde som det perfekte postkort af det indre af Frankrig. En række veldefinerede smukke bjerge, der afgrænses af en maksimal stigning på skovene. Landsbyerne er grupperet med skarpe kirker og drillesyge børn på legepladsen. Afstanden til øst, udsigt over sletten i Saone, og i horisonten, den hvide linje i Alperne og deres højdepunkt, Mont Blanc. Men Beaujolais, er ikke det. I denne region, som følge af dynamikken i den nærliggende by Lyon, folk lever godt, og de ​​siger det. De har stemningen af indbyggerne i nord og livsstil mennesker i den sydlige del, fordi vejret her er forholdet mellem præcision og flair. De vine, til gengæld valgte sit felt, decideret siden af glæde.

KLIMA

Regionen Beaujolais, nær Lyon, tilhører familien vingård kontinentale tørre, kolde vintre og varme somre. Orienteret mod øst og syd, vinmarkerne beskytte de fugtige vinde fra vest til bakkerne, og har de mest solrige somre med nogle Middelhavets indflydelse. nær Vallée Rhone, klimaet er tempereret og sjældent koldt. Gamay gør god brug af disse klima blødgjort og høstes tidligt, så en god koncentration af druer. En god eksponering af vinmarker favoriserer modning af druerne.

TERROIR

To meget forskellige typer af jord fundet i Beaujolais. I den sydlige region lerholdige kalksten jord af Beaujolais appellation Beaujolais-Villages og producerer frugtagtige rødvine til at drikke ung. Dette område, det meste af regionen, byder på en række af bakker med vinstokke godt orienteret for bedre at udnytte solenergi. Nordlige del af regionen, ti landsbyer har meget forskellige jordtyper, hovedsageligt skifer og granit. Gamay her giver meget gode resultater med en bred vifte af aromaer og tanniner mere potente. Vinene kan alder længere. 10 crus af Beaujolais er lokomotiv for hele regionen.

Historie

Den romerske besættelse i fransk teritotio bidrog til fødslen af vinavl, herunder Beaujolais. Arkæologiske fund viser, at fra 59 f.Kr., consomação blomstermotiver vine på kanten af de lange veje gennem regionen. Hjulpet på vej af sin terroir positivt orienteret, nærhed af floden Saône og Rhône, byernes vækst, i det syttende århundrede er Beaujolais vin intensiverer sin aktivitet.

Antikken

Regionen er beboet længe siden, resterne af flint attestent. Den keltiske landsby gør denne region er et område delt mellem Ségusiaves og Eduens. Dengang romerne (især Columela) fremmane Allobrogica. Stamme af Rhône-dalen, kan det være stamfader til pinot noir drue, oprindelig fra familien af Noiriens. I løbet af de barbariske invasioner, er Gouais importeret til Vesteuropa. Krydset med Pinot Noir, give blandt andre, Gamay og Chardonnay.

Middelalderen

I det tiende århundrede, Abbey of Cluny og herrer Beaujeu allieret militært. Denne alliance stabiliserer land Beaujeu. I 1140, er en åbenhjertig by bygger på bredden af floden Saône ved Humbert III, vil være "Villefranche-sur-Saone." Herrerne tiltrække favoriserer den lokale borgerskabet og skabe en havn for at lette handelen, herunder vin.

Den moderne tid

I det syttende århundrede, vingården har sit højdepunkt. Han forsyner markedet i Lyon nåde transport af flere tønder i Saône. Paris markedet vil blive mere vanskeligt at opnå, kræver transport, der krydser bjergene i Beaujolais bakker til at nå Loire og Canal de Briare. Jernbanen være en faktor i udviklingen af vin. Georges Duboeuf vine hylde transport af vin i sit museum på "Hameau du Vin".

Moderne periode

Den 29. april 1930 ved afgørelse truffet af Civil Court of Dijon, vinmarkerne i Beaujolais er administrativt en del af Bourgogne vin. På det tidspunkt har de Beaujolais ikke haft et stort ry, og forbindelsen med den bordeaux næste virkede logisk. Fra 1951, frigivelse af Beaujolais Nouveau forvandler en begivenhed, hvis betydning er voksende. Siden 1985 udgivelsesdatoen er den tredje torsdag i november.

trosretninger

Beaujolais vingård

Vinmarkerne i Beaujolais er administrativt en del af den store Bourgogne. Med denne titel vine fra Beaujolais kan agter visse betegnelser såsom "Bourgogne-grand-ordinaire" eller "Bourgogne".

Beaujolais

Vinmarker i appellationen AOC Beaujolais er bredere. Den omfatter alle vingården.

Beaujolais-Villages

I Luftfoto af vinmarker i Beaujolais. Vi ser klart monokultur af vinstokke på skråningerne. Den centrale del og den nordlige vifte af vingården er berettiget til AOC Beaujolais-Villages Beaujolais-Villages er produceret i 38 amter, der udgør 25% af Beaujolais. Omkring 300 000 h ℓ. Hans største område er beliggende i dalene i to floder: Den Nizerand og Ardières.

AOC appellationer webstedet sagde "Crus du Beaujolais"

Findes Endelig ti kommunale eller lokale betegnelser. De er kendt som de er "Beaujolais CRU'er.": Brouilly, Chenas, Chiroubles, Cote de Brouilly, Fleurie, Julienas, Morgon, Moulin-a-Vent, Saint-Amour og Regnie. Selv om Beaujolais er fremstillet af Gamay, producenter har mulighed for at sælge deres vine med navnet på Bourgogne, undtagen den yngste, den Regnie.

Mod en fremtidig klassificering?

Vinmarkerne i Beaujolais søger klassificeringen af dens terroir. Denne anmodning begyndte i 2009 og blev påbegyndt i "Moulin à Vent Cru". Denne forundersøgelse va søge at afgrænse, karakterisere og navngive de specifikke områder.

"Vins-of-Pays-de-Gaul"

Pot Beaujolais 46 cl med tyk bund. Det bruges til at tjene Beaujolais på tælleren. Vinen "Vins de-Pays-des Gaul" er en vin skabt af et dekret 2. november 2006 i det geografiske område Beaujolais vine. Det drejer sig ikke opført stammer af AOC og Vins de Gamay mekanisk høstet eller plantet i mindre end massefylden Beaujolais vin. For at undgå sammenblanding af de to vine, kan de "Pays-de-Vins des Gaul" ikke vise "Vin Nouveau".

Forfatter: Manu Brandão

Følg Blog Living Life on Twitter