Els meus amics al món del vi gairebé tot és una paraula, anomenat "Curiosity". Aquest moment de descobriment, per saber si el vi ha millorat l'evolució i el pas del temps. En aquest moment, no busquem cap interès, si no, estar a la taula amb els veritables amics, que aprecien el preuat líquid, "vi", la beguda de Bacus, sempre disposat a aprendre i celebrar la vida.

Estic parlant d'un tast de format de la prova al mateix temps, unes quantes ampolles del mateix vi, el productor, de diferents anyades, anomenats tast vertical. A partir de llavors s'està discutint la seva evolució ....

I amb el coneixement intuït i compartir amb amics una vertical rara Catena Zapata Estiba Reservada, que va promoure a Victoria sopar dimarts a la nit al restaurant de l'Taurus per harmonitzar el millor cabernet des de l'Argentina amb la millor carn de la Victòria.

Van estar presents Welington Andrade, Marc Fonseca, Marcelo, Pau Finamore, Fabricio, Gilmar, Anja Manuel, Flavio Maraninchi, Ubericilas polit i jo jejeje!

Personalment em va agradar molt dels vins. Vam fer una votació i el resultat va ser: 5to Lloc: collita de 2002; 4t Lloc: Safra 2000, 3er lloc 2004, 2on Lloc: Collita 2001 i 1er Lloc "Champion", va ser la collita de 2003.

Jo només vaig votar en contra en els últims dos són la collita de 2001, el campió en la meva opinió. Tots els vins es van decantar per dues hores abans.

Catena Zapata Estiba Reservada 2000 - 100% Cabernet Sauvignon - 14% - 18 mesos en bóta - ST (88)

Visual ha evolucionat, herbácio sediments lleugers, te i torrat. Sabor sec, auster, bona acidesa, potser demostrant descens .....

Catena Zapata Estiba Reservada 2001 - 100% Cabernet Sauvignon - 14% - 15 mesos en bóta - ST (94)

Visual evolucionar, sediments aparents, aromes complexos que s'alternaven en el vidre, càmfora, mentol, pebre i parada de la mesura. En boca súper rodona, va confirmar el nas, bona acidesa, frescor, bona persistència ... el millor ... Bordeus top!

Catena Zapata Estiba Reservada 2002 - 100% Cabernet Sauvignon - 14% - 18 mesos bóta - ST (87)

Tot i ser una collita 10 en l'Argentina, no li va anar bé, va ser l'última ... bé, però sense encant, Normal .....

Catena Zapata Estiba Reservada 2003 - 100% Cabernet Sauvignon - 14% - 18 mesos bóta - ST (92 +)

A continuació es mostra una gran diferència ... fruita, vellutat, prunes en almívar ... prezeroso, va evolucionar bé .....

Catena Zapata Estiba Reservada 2004 - 100% Cabernet Sauvignon - 14% - 24 mesos roure - ST (91 +)

Lleugerament per sota de la collita de 2003, mesnos intensitat però confirma bons fruits, l'equilibri, llarg final ......

El Best Poivre Arxiu per la victòria - ES (restaurant Taurus)

Final, tothom feliç ....!

Seguiu el Blog Viure la vida a Twitter