"Producer of the Year 2009" i Wine Magazine, Julius fastholder Tassara Bastos to domme: ved hånden den smukkeste gård i Alentejo-regionen Estremoz, den nuværende konge John V til din kæreste Dona Maria, dengang kaldet Quinta do Carmo, og at det kan producere nogle af de bedste vine i Portugal, i en stil magt fejer, men herligt frisk og mineraler. Hvis du vil fortryde partnerskabet med Domaines Barons de Rothschild, gjorde Julius ikke tøve, reorganiserede vingården, der producerede vine 130 år siden og købte vinmarker 40 år. Nåede toppen igen, denne gang for at blive.

Klimaet er tempereret og kontinentale med Middelhavet egenskaber, karakteriseret ved fjedre og somre for varmt og tørt. Årlige nedbør er 500-650mm, med fokus primært i vintermånederne. Tallene for slagtilfælde er meget høje, især i kvartalet forud for høsten, der bidrager til den perfekte modning af druerne og vinens kvalitet.

Overvejende ler-kalksten jord, rig på mineraler (skifer, granit og marmor). Et særligt træk er, at vinmarkerne ikke er vandet, så ofte udsat for en kontrolleret vand stress. Hvad der bidrager til opnåelse af mindre klynger i lave udbytter og med høj koncentration af ekstrakt og syreindhold.

Personlig Evaluering: ST (87) = Meget god

Levende rød, aroma af frugtkompot, sort og rød, blomster, krydderier og lyst træ. Ganen er medium fyldig, afbalanceret syrlighed, bløde tanniner, integreret træ, med frugtagtig eftersmag efterbehandling med god vedholdenhed.

Portugal - Alentejo - Borba - Estremoz - 30% Syrah, 30% Petit Verdot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Touriga Nacional. - 14,5% alc - Importør Decanter

Følg Blog Living Life on Twitter