Ένα άλλο πορτογαλικό κρασί στο ποτήρι. Αυτή τη φορά ένα Alentejo 100% Touriga Nacional, που διαρκεί για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια με παραγωγή 10 εκατομμύρια φιάλες.

Plansel είναι ένας μικρός παραγωγός κρασιού που βασίζεται στην οριοθετημένη περιοχή του Alentejo, υποπεριοχή της Évora. Το οινοποιείο είναι στενά συνδεδεμένη με άλλη εταιρεία, Viveiros Jorge Böhm, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Πορτογαλίας για την παραγωγή των επιλεγμένων φυτών αμπέλου και ελιάς. Ντορίνα Lindemann, κόρη του ιδιοκτήτη Jorge Böhm και οι αρμόδιες οινοποιός, επικουρούμενη από την εξαιρετική Paul Laureano, είναι όμορφα όλο και περισσότερο με σαρκώδη κρασιά και τις αρμονικές τους, αλλά με το τυπικό κοσμοπολίτικη προφορά.

Από την προέλευσή του, το αγρόκτημα Plansel προσπαθεί να είναι διαφορετικό από τους ανταγωνιστές της. Τα παραδοσιακά σταφύλια και η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, έγινε το εμπορικό σήμα της εταιρείας. Επί του παρόντος, το οινοποιείο εξαγωγές σε 11 χώρες, το 60% της παραγωγής της.

Προσωπικά Βαθμολογία: ST (88+) = Πολύ Καλό

Το βλέμμα είναι μοβ, εκρήγνυται στη μύτη αρώματα ώριμων μαύρων και κόκκινων φρούτων με ελαφριά μπαχαρικά. Ο ουρανίσκος είναι μαλακό, ευρεία, πολλά φρούτα, καλά τοποθετημένο ξύλο, ισορροπημένη οξύτητα, φρουτώδη επίγευση και τελείωσε με μέση αντοχή.

Πορτογαλία - Alentejo / Évora - 100% Touriga Nacional - 14% - Εισαγωγέας Decanter

Ακολουθήστε το Blog ζουν τη ζωή στο Twitter