Το οινοποιείο Tommasi είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1902. Βρίσκεται στο Pedemonte, στην καρδιά του Valpolicella Classico, μια λωρίδα γης που εκτείνεται βορειοδυτικά της Βερόνα.

Οι λόφοι της Valpolicella είναι μια προνομιακή γη όχι μόνο για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις, αλλά και από την ομορφιά του τοπίου και την έκτακτη αποστολή στην αμπελουργία.

Από ένα μικρό αμπέλι του παππού του Τζέιμς, Tommasi έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια και σήμερα εκτείνεται σε 135 εκτάρια αμπελώνων στις ζώνες DOC της επαρχίας της Βερόνας και 66 εκτάρια στην Maremma Τοσκάνη.

"Ca 'Florian" είναι ένα μικρό αμπελώνα με ένα ιδιαίτερα κατάλληλη κλίση για την καλλιέργεια σταφυλιών, με μεγάλη έκθεση στον ήλιο.

Από τη συγκομιδή του 2001, Tommasi Amarone "Ca 'Florian» παράχθηκε από περίπου 70% Corvina Veronese, Rondinella και 25% Molinara 5%. Πηγαίνει μέσα 2,5 έτη γήρανσης στη σλοβενική δρύινα βαρέλια των 35 εκατόλιτρα και επιπλέον έξι μήνες "Βαρέλια" 500 λίτρα, πριν τοποθετηθεί σε φιάλες για περαιτέρω περίοδο της γήρανσης του τουλάχιστον ένα ακόμη έτος.

Προσωπικά Αξιολόγηση: ST (91+) = Άριστη

Καστανόχρουν ματιά, σύνθετα αρώματα σταφίδας, κεράσι, σοκολάτα, ψητά δαμάσκηνα, δέρμα και καφέ. Στο στόμα επιβεβαιώνει τη μύτη, τα μέρη της συγκέντρωσης, νόστιμο και ισορροπημένο με πολύ μακρά επίγευση. Ένα κρασί για διαλογισμό.

Ιταλία - Βερόνα - Corvina Veronese 70%, Rondinella και 25% Molinara 5% - 15% - £ Ευγενική προσφορά του Δρ Flavio Maraninchi

Ακολουθήστε το Blog Ζώντας τη ζωή στο Twitter