I Brasilien er lidt kendt om dessert vine, og derfor ikke har for vane at tilbyde på dette tidspunkt. Men den ideelle etiket, der giver store finale til en festlig middag fortjener her, det er næsten sædvanlige: den søde anmodning om afslutning af middagen, er vinen suspenderet. "Omkring 90% af mennesker ikke engang ved, hvad vine kan være partnere dessert", beregner sommelier Keys Dionysos, Fasano Al Mare, Rio de Janeiro. Ikke alene kan. Der er en kategori specielt designet til denne funktion. De såkaldte dessertvine er sødere end andre. Kan være rød, hvid eller mousserende, fyldig eller lys, mere eller mindre sure, befæstet eller ej, ung eller ældre. "Det er et meget bredt og varieret forbruger begynder at udforske universet," siger sommelier Eliana Araujo, som integrerer bestyrelse hjem og mad. Og midt i en sådan mangfoldighed, ideen er at vælge den vin, der passer til enhver sød, ligesom det gør med krydrede retter.

Opgaven er ikke let. "Selv de, der kender vin viser, er tilbageholdende med tid til at spørge, som vil ledsage en dessert," Dionysos-konto. Professor i drikkevarer kursus retter fra Universidade Anhembi Morumbi i São Paulo, Susan Jhun giver et tip til dem, der ønsker at venture: "En grundlæggende regel er, at vinen skal være sødere end desserten." I Brasilien, hvor de godbidder tendens til at bære ved doser af sukker, kan ikke altid anvendes den forudsætning. OK, der er andre måder at harmonisere med hinanden. Vigtigere er det, ifølge professoren, søger en balance mellem de to: vinen må aldrig dominere og indsende dessert, og vice versa. "Ideelt set, når forenet, de to er i stand til at forbedre smagen af ​​hinanden," siger hun. Og et eksempel: "Hvis odoce er mild, omelhoréqueovinho også være."

Ud fra graden af ​​sødme og lethed skal tage hensyn til den vigtigste ingrediens. "Hvis kagen er ananas, kan jeg anbefale en vin, der også har citrus aromatiske noter," siger Dionysius. I deres harmonier, men eksperter bruger ikke kriteriet eneste lighed. Sommetider ty til kontrast. "Så hvad er søgt at afbøde bestemt egenskab sød som vin. For eksempel, hvis det er mere surt, kan lindre overdreven fedt, "siger Susan.

At inspirere, Dionysos foreslår denne historie for søde vine udarbejdet af Mara Mello, trendy navn paulistana konditori. Før opdage lidt om de vigtigste "familier".

Sagu passionsfrugt med rød frugt kombineret med ...

Slik med frugt, især citrusfrugter eller mere syrlig smag, har brug for en Moscato d'Asti, let mousserende, eller en mousserende Moscatel drue. et alternativ er en demi sec champagne. overensstemmelse med Dionysos sommelier nøgler, surheden af dem etablerer en "konstruktiv dialog" spise frugt, fremhæve dens smag.

forslag: muscat Baumes de Venise (Frankrig), Moscato d'Asti la rosa Selvatica 2008 (Italien) og Muskat Aurora (Brasilien).

at tjene: temperaturen 6-8 grader. Kan være i en fløjte eller coupe champgne, en model med mund bred, ligesom skåle af bedstemor. denne type kop, gassen spredes øjeblikkeligt, understreger smag og sødme af drikken.


Crème brûlée kombinerer med ...

Cremet og mælkeagtig behandler gift især med sen høst eller sauternes. Sød og frugtagtig, fyldig vin, men mindre alkoholiker end en sherry eller port. Denne egenskab gør dem ikke submetamo mild smag af denne type dessert.

forslag: Fransk Chateau La Floret 2000 sauternes og sen høst 2006 Lontué dalen med sauvignon blanc druer. eller national høst sent daggry.

tjene som: glas hvidvin i temperatur mellem 7 og 9 grader, hvilket understreger dens surhedsgrad.

Snowy æg kombinere med ...

Slik med æg tendens til at have meget skarpe sødme. en harmonisering derimod Dionysos nøgler sommelier tyder på en ikke så sød vin, men med nok personlighed som en hvid sherry fra det sydlige Spanien eller endda en tør vin tømmer, Portugal. af lighed, ville muligheden være en sen høst hvid eller sauternes. vine er søde, men med nok sukker til at afbalancere surhedsgrad desserten.

suggestions: tørt træ HMBorges (Portugal) og sen høst Echeverria 2005 (Chile).

hvordan man kan tjene: kan serveres træet mellem 14 og 16 grader, smageglas - at mindre (100 mm høje) fungerer som et wildcard for dessertvine. siden slutningen af ​​høsten (og sauternes) i glas hvidvin mellem 7 og 9 grader.

Moscato d'Asti, Asti Spumanti og mousserende Moscatel De to første er produceret i regionen Asti i Piemonte, Italien. Den tredje er lavet andre steder, herunder i Brasilien, med de samme druer (Moscato) og Asti metode (en enkelt gæring, ikke begge god portion af mousserende). På producenten - leder af statens Aurora Winery, siger Nauru Morbini han erobrer Brasiliansk, selv om det ikke kun bruges som en dessert vin. "I 2009 steg omsætningen med 20%," siger Nauru, som mener alsidig. "Det er næsten et wildcard." Hele denne gruppe er frugtagtig, har et godt syreindhold og mild sødme. Harmonisering: frugt og slik med frugt.

sene høst vine er sen høst. "Det forventes, at drue modnes næsten at være bestået for at høste det," Nauro konto. Har nok kontrast til fedt og større surhedsgrad estrutura.Harmonização: også indeholdt desserter ligesom slik lavet af mælk, fløde, kondenseret mælk eller kokos.

Passitos Lavet med dehydreret og omdannes til rosiner. De er sødt samt.
Harmonisering: mælkeagtig og cremede lækkerier.

Hvid franske Sauternes region af samme navn, hvor vinstokke lider virkningen af botytis cinerea svamp, hvilket gør porøs skal, hvilket druerne mister vand. Derfor er den naturlige koncentration af stigninger sukker. Kaldes "botrytized" vine.
Matchende: puddings og mere "tunge" fødevarer - såsom cremer for eksempel.

Gæringen stoppes befæstet til at tilføje drue brandy, hvilket gør mere alkoholisk vin (op til 23 GL, et par grader "stærkere" end gennemsnittet). Kan lagres i mange år. Den mest kendte er den Port, portugisisk, Jerez (eller sherry eller Sherry), spansk og Marsala, italiensk. Men der er andre. "Jeg fremhæve den befæstede Tannat produceret i Uruguay med den samme teknik i Porto. Kommercielt kendt som spiritus Tannat, har fremragende koncentration af tanniner og sorte frugter og antydninger af krydderi, "siger Eliana sommelier.
Harmonisering: sød med tørrede frugter (figner, dadler) og oliefrø (kastanjer, valnødder), eller chokolade.

Vin doux naturel Den VDN er produceret i det sydøstlige Frankrig med Moscato druer og Grenache. Skal stadig drikkes ung og kølede. Harmonisering: chokolade.

  • Andrea Ciaffone tekst og Dagmar Serpa

Via: Magasin House Garden

Følge bloggen leve livet på Twitter