Friends, efter et tip fra en italiensk vin "supertoscano" Jeg smagte denne uge og overrasket mig på en positiv måde i koppen. Hans navn er I Pini i 2008, producer Fattoria di Basciano, en nedskæring på 34% Syrah, 33% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon, der løber i 18 måneder i franske egetræsfade 50 & 50%.

Den Renzo Masi vingård Fattoria di Basciano og de ​​to virksomheder er familie Masi. Sidstnævnte ligger på en bakke i nærheden af floden Sieve, og blev erhvervet i 1932. En trettende århundrede tårn dominerer den middelalderlige landsby omgivet af vinmarker, olivenlunde, egelunde og cypresser. I de 50 vingårde blandet med andre afgrøder er blevet erstattet af specialiserede, og i 90'erne igen genplantet med høj tæthed, under tilsyn af ønolog og agronom Paolo Masi. I dag det samlede areal af ejendommen er 60 hektar, hvoraf 30 er beplantet med Sangiovese, Colorino, Canaiolo, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. De komplekse huse kantinen aldring i tønder, som undergår komplet renovering.

Renzo Masi, til gengæld er firmanavnet "forhandler", som køber og producerer druer til deres vine uovertruffen pris / kvalitet-forhold. Dens produktion er 1,8 millioner flasker om året, mens den Fattoria di Basciano uddyber 150.000.

Regionen Chianti Rufina (udtales Rufina), i den nordøstlige zone Chianti, er blevet anerkendt som overlegen i 1716 ved edikt af storhertug Cosimo III geografisk afgrænset. Jorden er helt svarer til ler-kalkrige mergel Panzano i Chianti Classico, og flere små stigninger nord og beskytte vinmarkerne, hvilket giver en mesoclima relativt varmt og tørt.

Hele familien Masi øjeblikket engageret i virksomheden, med Mr. Renzo og hans kone Anna Lisa administrativt forude og talentfulde søn Paolo, uddannet på universitetet i Firenze i 1990, ved roret, hvilket bringer nyt skub i udviklingen af kvalifikationer og produkter.

Vinene Renzo Masi - Fattoria di Basciano har vundet store priser i internationale specialiserede medier (herunder den berømte britiske magasin Decanter, som er anført de tre vine blandt de bedste under £ 20,00), positionere sig mellem toppe i regionen, selv med priserne meget lavere end gennemsnittet.


Personlig Evaluering: ST (91) = Udmærkt

Visual lyse rubinrød, dejlige aroma af røde frugter, vanilje, kokos (paroxytone ord og uden accent er frugten af kokospalmen, lol) eksploderer i skålen. Smagen har god krop, runde tanniner, frugt, vanilje, træ godt placeret, god syre, friske, med henblik på en vin super flot og afbalanceret. Harmonizei med en lam med risotto funghi og det var perfekt.

Italien - Toscana / Chianti - Rating: Colli della Toscana Centrale IGT - 14% Alkohol - 8.000 flasker - Pris: 110.00

Følg Blog Living Life on Twitter