Bravo! Bravo! Bravo! Първа победа в чилийската винопроизводителя Winery Marcelo Retamal дава шоу на простота и знания.

Във вторник вечер на вносителя Decanter насърчава по-хармонизирана вечеря в Victoria. Мястото е Steakhouse Minuano. На 26 участници на този исторически нощ не само имаха възможност да се запознаят с вина от стъкло, и му винопроизводителя, както и да научат един прост и обективен начин всички характеристики на почвата и климата, които носят вина De Martino истинско качество , със справедливи цени. The "израз на тероара", заобиколен от пет фактора е максима в работата си: геология, почви, климат и човешки щам. Всичко това да се направи вино с личността, не глобализира.

Това беше наистина готино да вземе участие и този път. За тези, които искат повече информация за избата, посетете www.demartino.cl . Видеото е като репортер живота да живее Сомелиер Борис Azevedo.

Виж ниските вкуси вина и личната ми оценка за тях.

Борис Azevedo, Marcelo Retamal (винопроизводител), Силвестре Tavares, Cristinan Castro (Export Мениджър) и Julio Antunes

Красивите меса Minuano на скара!

Quebrada Seca Chardonnay 2009 - Valley Limarí - 100% Шардоне - 13,5% - R $ 84.00 - ST (92)

ОСОБЕНОСТИ НА КЛИМАТА: Географски, Valle Limarí е успоредна на едноименната река, в район, който получава доста горещо, тъй като ние се движат далеч от морето. Валежите са много ниски, не повече от 100 mm годишните и дневно топлинни амплитуди голям, между 15 и 20 ° C.

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПОЧВАТА: Почвата е бивш алувиално река тераса Limarí, отбелязани в първия от ниското ниво на органична материя и високи нива на калциев карбонат, и на второ ниво, с песъчливо-глинести Гаврас (чакъл), пристигащи дълбочина до пясъчен-глинести с много Гаврас и големи скали.

ПРИГОТВЯНЕ: Ферментация на мъст във френски дъбови бъчви с ниски нива на препичане да зачитат целостта на най-тероар. Residence за една година в бъчви.

Зреене: 12 месеца във френски дъбови бъчви от различни пасажи.

Оценка на GUARD 10 години

Лична оценка: ST (92)

  • Започнахме през нощта със сух Шардоне Quebrada, при която се наблюдава визуално ясни и ярки, интензивни аромати на цитрусови плодове, масло лек и приятен. Вкусът показва фантастична киселинност, освобождавайки много свежест и баланс. Хармонизиране с две плочи, една сьомга, че виното преминаха и получаване на перфектно със свинско филе.

Legado Карменер 2008 - Maipo Valley - 100% Карменер - 14% - (£ 63.00) - ST (87)

ХАРАКТЕРИСТИКИ Климат: умерен климат със сухо лято и топло през месеците от декември до март, със средна температура от 25 ° C. Дъждовете са съсредоточени между април и септември, със средно 330милиметра. Bajo Maipo е най-топлият район на долината, с надморска височина от около 550 метра и на 50 км от Тихия океан.

Почвените характеристики: наносен произход. Глинесто-песъчливи с отличен дренаж, със средна дълбочина. Fertility е умерен и напояване е във водите на река Maipo.

ПРИГОТВЯНЕ: Manual реколта при оптимална зрялост през втората седмица на май с 100% биологично грозде. Дръжка, пресоване и ферментация в съдове от неръждаема стомана със строг контрол на температурата до 28 ° C. След стареене, виното се подлага на леко албумин и желатин изясняване, филтруване и леко дебели плочи.

Зреене: 12 месеца във френски дъбови бъчви.

Оценка на GUARD: 8 години

Лична оценка: ST (87)

  • Visual оживен червено, аромати със светло дърво, черен пипер и червени плодове. Вкусът показва средно тяло, балансиран, плодове далеч. Хармонизиране е бил обезценен с ребро, не издържат на мазнини в тях, но това е много по-добре с пола пържола.


Alto Los Toros 2008 - Elqui Valley - 85% Сира и 15% Пети Вердо - 14.5% - R $ 92,30 - ST (93)

Климатични характеристики: пустинен климат модел с незначителни валежи (100 mm годишно), с над 300 слънчеви дни, в резултат на факторите на много висока UV радиация. Благоприятстват концентрацията на цвят и аромати.

Почвените характеристики: Сектор лозе, разположено на склон от гранит почвата, върху пясъчна основа, с отличен дренаж и ниска раждаемост.

ПРИГОТВЯНЕ: Това Сира се характеризира с особени гнезда с по-малко от 50% от нормалния размер, в сравнение с региона на Централна, много дебела кора и малко количество сок, което гарантира много по структура и освежаваща киселинност. Реколтата е прибрана реколта през втората седмица на април, ръчно, с много ниски доходи. Внимателно подбиране на клъстери насочени толкова баланс във виното. Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура около.

Отлежаване: 14 месеца в нови френски дъбови бъчви.

Оценка на GUARD 10 години +

Лична оценка: ST (93)

  • Това вино е избран за един от най-добрите 2 Syrahs Чили от Патрисио Тапиа, спечелил 94 точки (Descorchados 2011). В стъклена показа вкусна ванилия, слива, черен пипер, с лек балсамов бележка. Вкусът е сланина, прясна, балансиран, освобождавайки много удоволствие в опитване. Хармонизирани и с кратко Rib. Струва всяко пени!

Familia De Martino 2005 - Вале де Maipo - 91% Каберне Совиньон, 4,5% Малбек, Карменер 4,5% - 14,5% - R $ 239.70 - ST (92 +)

ХАРАКТЕРИСТИКИ Климат: умерен климат със сухо лято и топло през месеците от декември до март, със средна температура от 25 ° C. Дъждовете са съсредоточени между април и септември, със средно 330милиметра. Bajo Maipo е най-топлият район на долината, с надморска височина от около 550 метра и на 50 км от Тихия океан.

Почвените характеристики: От Алувиални много стар. Глинесто-песъчливи с камъни с различни размери, които позволяват на корените се рови много на земята.

ПРИГОТВЯНЕ: Manual реколта при оптимална зрялост. Избор на грозде, очистено, пресовани и ферментирало в малки резервоари от неръждаема стомана с диви дрожди ще бъде 28 º C, който също даде накисване.

Отлежаване: 24 месеца във френски дъбови бъчви, нови бъчви.

Оценка на GUARD: 15 година

Лична оценка: ST (92 +)

  • За да затворите вечер със замах докаже Top Winery. Много елегантна, кадифена, кръгли, ароматен, със статив перфектен баланс между танини, киселинност и алкохол ... си отиде!

Следвайте Life Blog Living на Twitter