Όπως και στον κόσμο του οίνου είμαστε πάντα μάθησης, αυτές οι συμβουλές εξυπηρετούν τόσο τον αρχάριο όσο και για εκείνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί, πιο έμπειροι.

  1. Ξεχωριστή κρασιά με ποικιλία?
  2. Με το διαχωρισμό περιεκτικότητα σε ζάχαρη, δηλαδή, μαλακό κρασί (γλυκό) μία ομάδα, ξηράνθηκε μέσο (demi-sec) από το άλλο, και ξηραίνεται σε τρίτη ομάδα?
  3. Πάρτε τις ετικέτες των φιαλών ή να αποκρύψετε το όνομα του κρασιού, να αποφεύγετε την εξωτερική επιρροή?
  4. Μεταξύ γευσιγνωσία κρασιού ή άλλο, μόνο ψωμί (ψημένο κατά προτίμηση) και το νερό?
  5. Αν μερικά κρασιά για να δοκιμάσει, να πιείτε. Αν είναι πολλά, απλά να προσπαθήσουμε και να ρίξει στο στόμα, έτσι ώστε η κατανάλωση αλκοόλ δεν επηρεάζει την κρίση των τελευταίων κρασιά?
  6. Χρησιμοποιήστε τον ίδιο τύπο του κυπέλλου, και την ίδια θερμοκρασία για όλους τους οίνους δείγμα?
  7. Ας το υπόλοιπο κρασί. Μεταξύ την πράξη της αγοράς του κρασιού και την πράξη της γεύτηκε, το προϊόν θα πρέπει να ξεκουραστούν, βρίσκεται σε αρκετά σκοτεινό μέρος, χωρίς τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τις δονήσεις?
  8. Μην αφήνετε άλλους παράγοντες επιρροής δεν χρησιμοποιούν αρώματα, και κυρίως μην καπνίζετε. Κάντε μια αίθουσα γευσιγνωσίας ευάερο, υπάρχουν ισχυρές οσμές ή αρώματα?
  9. Μην τρώτε πριν δοκιμάσετε, ειδικά σοκολάτα ή τροφές με βάση το αυγό, καθώς μεταβάλλουν την διαδικασία της γευσιγνωσίας. Σοκολάτα, για παράδειγμα, σε συνοχή "κλείσιμο" για κάποιο χρονικό διάστημα οι γευστικοί κάλυκες?
  10. Πηγαίνετε έτοιμοι να αδράξουν την γεύση, και δεν διδάσκουν την επιφύλαξη, επιτρέπει τη ροή του κρασιού.

Πηγή: Δημοσιογραφία eBand μέσω Blog Casa Pisani - Sommelier Manuel Luz

Ακολουθήστε το Blog Ζώντας τη ζωή στο Twitter