Каква е разликата между Сира грозде, Шираз и Petite Сира? На пръв поглед изглежда, че различия различия между тях, тъй като е с различни имена или правопис за същия сорт грозде.

Легендата разказва, че на Shyraz първоначално разработена в района на Шираз, древния град на Персия, днешен Иран. Векове по-късно, предприети за долината на Рона, французите адаптирани правописа и произношението на техния език. В Австралия, сега най-големият и най-важният производител на този щам остава традицията на използване на оригиналното си име.

Въпреки, че е със същото качество, ботаника, Френската Сира и Australian Шираз обикновено отразяват различни стилове на винопроизводството. Австралиецът се развива главно в Clare долини, Бароса и Макларън, където богатството на вино Най идва от по-топлото време и по-суха долина Родно. Австралийските винопроизводители понякога правят ферментацията на Шираз грозде в резервоара, по-преждевременно отстраняване на люспите на мъст, дори преди ферментацията е приключена. След това виното се поставя в суха или окончателно ферментация в американски дъбови бъчви, който премахва по-висока агресивност и развива повече плътност и структура. Накрая виното се прехвърля в френски дъб, за да завършите съзряване.

Разбира се, не Френската Сира показва липса на богатство и зрялост, представя един по-тероар ​​и различните характеристики на Австралия.

Французите предпочитат по-голяма контактна кората да се извлече по-високо съдържание на танин от грозде, вместо дървени танини. Те са на възраст от дъб собствената си земя, да придобие деликатност и нежна amadeiramento, които не преобладават в вкусовото изпита. Примери за това са качествени, E.Guigal и Hermitage La Chapelle Jaboulet Aine Павел.

Всички страни-производителки се опитват да се култивира Шираз. Някои вина са наистина важни. Заслужава да се отбележи, че Италия е постигнала отлични резултати в регион, които традиционно не е производител на чудесни вина, като Сицилия. Най-големият пример за това е извънредно виното нарича Solinero с алкохолно съдържание от около 15 °, интензивна ароматна сложност, деликатно дърво, но не и с господстващо положение, и голяма структура за сериозни охрана.

Чили произвежда Montes безумие в новия Apalta долина и EQ, произведен от Matetic винарска изба в Vale Del Rosario. И двамата с алкохолно съдържание от 14%.

В Съединените американски щати Shiraz също е широко култивирани и произвежда запомнящи се вина. Най-престижните вина се винифицира до френския начин на Рона, както и имената на Араужо Syrah Напа, Arrwood Syrah, Syrah Joseph Phelbs като максимално примери. The винифицира на Australian начин произвеждат добри вина, повече не е от същия калибър.

A поколение винопроизводители и търговци помислих, че това е Petite Syrah, която е по-развита в Калифорния, САЩ, само Shyraz или Сира. ДНК изследвания, проведени от Carole Meredith в Университета на Калифорния, показва, че са свързани, но не са идентични. Оказа се, че това е вторична щам Durif, разработена във Франция през 1880-те.

Изходният Durif гроздето е известно като Peloursin. Той е роднина на Syrah, но на генетичната идентичност може да бъде доказано само може да се докаже само с ДНК-тестове. Това грозде е широко разпространена в Калифорния от началото на миналия век и произвежда много тъмен цвят вина, фирмени танини. Тя се използва и в повечето случаи като нарязани гроздови придават цвят и цвета на виното. Когато се използва за сортово вино, вино произвежда дълъг живот, но без сложността и качеството на Сира.

Автор: Carlos José Vieira

Следвайте блога Жилищна Живота на Twitter