El Sangiovese és una raïm tinta de la família de Vitis vinifera , que també es coneix pels següents noms: Sangiovese Grosso, Brunello, Raïm Brunella, Morellino, Prugnolo, Gentile Prugnolo, Sangioveto, Tignolo i Raïm Canina.
En termes generals Sangiovese, però en realitat aquest terme defineix un gran nombre de varietats (o clons) en què diferien en el curs dels segles en diversos territoris.
A Toscana es distingeix en dues grans famílies: el Piccolo Sangiovese utilitzat en gran part de la regió i el Sangiovese Grosso , que inclou, entre altres varietats de raïm Brunello , que s'utilitza en la producció de vi i homònim gentil Prignolo , utilitzat en la producció de vi Nobile di Montepulciano .
Tot i que es pot trobar en les varietats tals com Brunello di Montalcino , s'empra en general en conjunt amb altres soques.
És la principal raïm usada en vins Chianti , Brunello di Montalcino , Rosso di Montalcino , i també s'utilitza en els tribunals de la "Super Toscanos", tots produïts a la regió de Toscana , Itàlia .
La gran popularitat Sangiovese experimentat en els últims anys també en Califòrnia , gràcies a l'èxit internacional de la "Super Toscanos". El Vall de Napa , va estendre les millors regions vinícoles de Califòrnia, del Comtat de Sonoma a San Luis Obispo.
Informació presa de wikipedia.org