Градът на Videira, столицата на щата грозде, сгушена в западните планините на Санта Катарина, бе сцена между 24 и 25 март, Третия сензорна оценка на надморска височина вина. Организирана от Санта Катарина Асоциацията на хубаво вино Производителите Надморска височина (ACAVITIS), събитието се проведе в модерните съоръжения на станцията Research за земеделски изследвания и развитие на селските Extension Company на Санта Катарина (EPAGRI), с участието на производители и специалисти в лозарството ,

Отварянето на дейности са били поети от директора на Регулаторния съвет Acavitis, Мелик Walter Кранц, които са изложени на членовете на анализ Сензорна значението на тази трета събитие. "Това е резултат на много сериозна работа, извършена от Acavitis и неговите сътрудници, използвайки концепции на голяма отговорност, ангажираност и технологиите, както в областта и в подготовката на тези прекрасни вина", каза директорът.

Сензорни рейтинги

Тристепенен оценки бяха извършени от Acavitis през последните дванадесет месеца. Първото издание се състоя в Флорианополис през март 2010 г., които са били сертифицирани общо 42 проби, сред бели вина и рози, газирано, червено и ликьор. През втората дегустация, в Bento Gonçalves, в Минесота, те са били проверени над 112 проби. Още през Vine, те минаваха през ръцете на техниците, участващи, 22 етикетите.

Общо 176 проби са анализирани вино с 79% успех във всичките три проби. "Тези данни са отлични, но това не означава, че Acavitis вече са достигнали най-високо качество, но се разхожда в широки и конкретни стъпки към постигане на съвършенство фини височинни вина на местния и международните пазари", казва Уолтър.

Тестът за четвъртия панел е насрочено за ноември тази година, като се има на етикетите на последната реколта.

Сертифициране

Одобрени и сертифицирани вина ще бъдат част от селекцията на етикети, представени чрез Acavitis. Квалифицират с печат на съвършенство, ще участват във всички национални и международни проекция на събития като Expovinis 2011 г., те също са в състояние да участват в бъдещи продажби на колективните Acavitis.

ACAVITIS

Основана през ноември 2005 г. за осигуряване на подкрепа и помощ на винопроизводителите, на Санта Катарина Асоциацията на надморска височина хубаво вино производители (Acavitis), със седалище в Сао Жоаким, представлява 28 производители в платото на Санта Катарина, с лозя, разпръснати из окръга на Сан Хоакин, Urupema, Urubici, селени, Панел, Belo Сул поле, Campos Novos, Monte Carlo, Tanager, Vine, Treze, Salto Велосо, Сладко Hunter водите.

Група дегустаторите 2011

  • Jean Pierre Розиер - представител на ACAVITIS.
  • John Lombardo - Consumer представител.
  • Marcel Salante - представител на ACAVITIS.
  • Marco Antonio Dal Bo - представител на Epagri.
  • Mauro Селсо Zanus - представител Embrapa.
  • Nelson Essen - Consumer представител.
  • Виниций Каляри - представител на Epagri.

Тази информация съм изпратен от Rodrigo Рамос и Luciana де Мораес / Office комуникация.

Следвайте блога Жилищна Живота на Twitter