оптимизация на уеб сайтове представят уебсайт имейл аспиратор

Архив за октомври, 2013

Автор вина


Въпросите колона първоначално се появи в Living Life | Notebook Pleasure & Cia | The вестник вестник на 25/10/2013

Wine автор. Терминът определя една много проста философия, която се играе от винопроизводителите, които искат да развиват най-добрите тероари в малки количества, и малки винарни, частното потребление на вина за дегустация със семейството, приятели и колеги, които могат или не могат да бъдат направени продажба. Накратко: Не искам финансова печалба, но да представи най-доброто качество в чашата, която е в състояние на винопроизводителя. Това условие поставя своите вина, през повечето време, преди големите винарни. Повтарям, че в лозарството, едва ли върви ръка количество за качество.

Присъствах преди няколко седмици, състезание с някои аржентински копия capixaba идва на пазара в ограничено количество 240 бутилки, просто за разнообразие. Швейцарските вина са на винопроизводителя Hubert Weber, която произвежда вина от един от най-традиционните изби в Аржентина, Weinert Cavas, в продължение на 20 години, преди да скочат соло. "Аз искам, и моето семейство и приятели, бразилците могат да се чувстват в света на усещанията на моя вина", казва Вебер.

Още в първата си реколта в подножието на Андите в Мендоса, кръстен на него, винопроизводителя е създала стандарт, който повечето винарни в Аржентина трябва да се стремят да следват. Вина с високо съдържание на концентрация, но елегантни, балансирани с киселинност, която може да съдържа от сладостта на зрели плодове. Да не се умори небцето, добър резултат от застаряването на дъб и благоприятства узряването в бутилката - за около шест години преди продажбата.

Има пример за това ниво виното в бутилката се подобри значително, за период от пет до десет години, или повече. Много важно: в допълнение към ръчно вина са изключително гастрономически Weber. Хармонизира с месо от дивеч и пикантни сосове.

Признаване дойде чрез "Descorchados", като се нарежда най-важният южноамерикански водач, който в изданията на 2013 и 2014 г. даде високи резултати за своите вина, 90-93 точки. Моята цел е да Мазе Selection Cabernet Sauvignon 2007 Признавам, че съм развълнуван - подвиг отпива с тази цена, £ 79, не сме в състояние да постигнем. Как хубаво да се намери вина, които отговарят на вкуса и джоба!


Hubert Weber Vineyard Selection Merlot 2006 - Visual Ruby разбира се. Комплексни аромати, земни бележки и червени плодове. Мощен, плодов, с отбелязани танини. Много приятен и упорит. 14% алкохол. Къде: Село Frutti | R четиресет и девет милиона щатски долара

Hubert Weber Мазе Selection Cabernet Sauvignon 2007 г. - Най-доброто вино в чашата. Silky, невероятно носа и устата, с интензивни нотки на червени плодове, кокос, тютюн, карамел и ванилия. Продължителен финал. Къде: Кралят на Wine | R $ 79

Hubert Weber Vineyard Selection Малбек 2007 - Той има аромати на зрели черни плодове, флорални нотки и леки подправки бележки. НЕБЦЕТО с добра структура и постоянство. Лесно е да се пие. 14% алкохол. Къде: Buywine.com.br | R четиресет и девет милиона щатски долара

Hubert Weber Vineyard Selection Cabernet Sauvignon 2006 - плодов аромат с цитрусови плодове, пресни и нещо ванилови нотки. Кръг, балансирано с добра киселинност. Призовава за храна. 14% алкохол. Къде: Дом на Gourmet Beach | R $ 49

Hubert WEBER винопроизводителите Blend Selection 2007 - виното Премийният вино се нуждае от най-малко 1 час в гарафа, за да покаже, че дойде. Широка и комплекс в устата. Бележки на зрели плодове, черен пипер царство, ванилия и светлина пушени. Къде: Buywine.com.br | R $ 139

Cavas де Weinert Gran Vino 2004 - виолетов комплекс, с флорални нотки, подправки, череша, кожа, и земен докосване. В устата статив усъвършенства, елегантен, сочен и дълъг. 14.5% алкохол. Къде: www.imigrantesbebidas.com.br . | R $ 120


Точно така ми приятели, в неотдавнашното си посещение в Garibaldi Cooperative Winery, вкуси от линията на първокласни вина, наречен "Chords", в рамките на Pipa (барел) на 100 000 литра, че всичко е проектиран да се трансформира и представяне на продукти. Просто уникално и сензационно!

Бяхме посрещнати Maiquel Vignatti маркетинг мениджър, който открои особеностите на линията. И двете са сортови вина, Мерло и Шардоне, както и пенливо, изготвен от традиционния метод (méthode Champenoise), с Pinot Noir и Шардоне. Производството е ограничено до 3000 бутилки на етикета, като се използва грозде, добито култури с високо качество.

Всеки етикет е илюстриран с бразилски музикални акорди и птици, които изграждат поетична музикална партитура. "Всеки детайл, от подготовката до маркетинг, е изследван от Cooperative Winery Гарибалди да предложим на пазара витрина на най-добрите вина, произвеждани някога в Serra Gaucha. Един от най-добрите шоута на нашата продукция ", каза Vignatti.

Вината от стъкло показаха добро качество. "И Highlight е Шардоне. A бял, който започна много добре в аромата и дори да се подобри в устата. Мощен, с нещо, маслен и минерални нотки. Също така се появява тропически плодове като ананас. В устата е деликатна и, преди всичко, стилен. Long. Great киселинност и добре балансиран.


Към Pipa, с вътрешен пасаж, е в мазето, където вината узряват при контролирана температура. Ами заслужава посещението, и доказателствата за вината си!

Адрес: The Cooperative Винарната се намира в Garibaldi Avenue Независимост, 845, Гарибалди (RS). Site: www.vinicolagaribaldi.com.br - Тел: (54) 3464.8104

Продължаваме с коментарите около неотдавнашния "Press Trip" на юг от Бразилия, насърчавани от (Apromontes), (Aprovale) с поддръжка (ABE), говори днес за невероятно посещението Dal Pizzol фини вина на Route Historical Столова, в Faria Лемос, трябва да се включи в следващия си сценарий от региона. Избата се намира извън определения район на долината на лозята, но в рамките на Bento Gonçalves.

Предложението е да се предоставят на посетителя и ползването на доброто вино и пенливи, в допир с природата и историята на виното в истински тематичен парк на открито, с обща площ от 80 000 m².

При пристигането си бяхме посрещнати с тост от Антонио Dal Pizzol (търговски директор на Dal Pizzol), Троян Simara (търговски координатор на винарска изба), Dirceu Scotta, (винопроизводител на винарната и президент на Uvibra) и Риналдо Dal Pizzol, (директор собствения капитал на Dal Pizzol).

The Sparkling Brut "Dal Pizzol" се получава по метод Charmat Long. Получава се от базова вина от пино ноар, шардоне и ризлинг Italico. В купа се оказа доста плодов и освежаващ, идеален за бразилския тропически климат.

Ние продължаваме да се срещне с музейни експонати и много стари винарски продукти. Различните видове бутилки пести пространство продадени през годините, колекция от тирбушони, селскостопански сечива, а дори и амфори, керамични съдове, където те се съхраняват древния римски вино, и всичко това с цел съхраняване и представяне на посетителите история на вино в Бразилия и по света. Там можете също да се срещне с различни бутилки, датиращи от 1930-те и 1950-те години.

Събиране на тирбушони

Ândoras

Видове бутилки

Старите машини

Избата също запазва и заглавието на "Vineyard на света" колекция от лозя с 300 разновидности на грозде от 5 континента и 23 страни.

Refosco - Италия

Малбек - Франция


За тези, които се радват на старо вино, тази част е много интересно. В старата пещ керамика, консервирани и реставрирани, е инсталиран през 2005 Енотека вино Dal Pizzol, с колекция от стари бутилки от реколти от създаването си, сега разглеждат музейни експонати, обяснява винопроизводител Dirceu Scotta (на снимката по-горе).

Енотека

Cabernet Sauvignon 1985

Cabernet Franc 1992

Gamay 1993

Друг важен момент са екзотични животни, които бродят свободно в парка, като този паун, който се запозна с групата.

Gorgeous Black Swan

За обяд или вечеря само "субект", вие ще се насладите на Енотека Ristorante Dal Pizzol типична италианска кухня в привилегирована среда от природата.

Салата

Картофи с Cheddar Cream

Енотека Dal Pizzol 2011 е името на вино елит на избата, разфасовка от грозде с 70% Мерло, 15% Каберне Совиньон и 15% Каберне Фран, Мерло и Franc са Serra Gaucha и Каберне Совиньон е кампания. Стаж в продължение на 18 месеца в съдове от неръждаема стомана бутилка + шест месеца. Не минава през дърво. 6000 бутилки ограничено производство. Цената на бутилката е 65 долара. Чашата има изчистен, елегантен, добро тяло и плодове киселинност, за хранене.

Пиле с лук и бекон

ТЕМА PARK
Магистрала RS 431 - 5 км - Област Faria Лемос
Понеделник до петък, от 9 ч. до 11:40 и от 13:30 до 17 часа
Събота, неделя и празнични дни, от 10 ч. до 16:30 ч.
Телефон: 54 3452-2055 и 54 3439-1311 (работно време)

DAL Pizzol изискани вина
Мазе: Faria Лемос - Област на Bento Gonçalves
Офис: Rua д-р Казагранде, 418 - Cx P. 520 - 95700-000 - Bento Gonçalves - RS
Резервация и информация - тел.: (54) 3452.2055 - Факс: (54) 3452.2037
[email protected] - www.dalpizzol.com.br

Email:
Site: www.dalpizzol.com.br


Exclusive събитие присъстваха Фелипе Larrain, президент и главен изпълнителен директор на Виня Алмавива Cognac Y Toro, плюс Friou Michel, винар Алмавива.

Въпросите колона първоначално се появи в Living Life | Notebook Pleasure & Cia | The вестник вестник на 19.10.2013

На 8-ми този месец бях в Рио де Жанейро, за да присъства на старта на 15-ти сезон (2010) на Алмавива, вино от чилийската елит, обожаван от любителите на Бакхус в световен мащаб. Освен това в Чили, на бразилския пазар бе присъдена само този празник. Изключителен събитие за 42 гости в Copacabana Palace, на която присъстваха представители на две фамилии, които контролират.


Избата е създадена през "джойнт венчър" между Château Mouton Rothschild във Франция и чилийската Concha Y Toro, роден през 1997 г., в рамките на концепцията на френския Chateau. Лозовият масив е разположен уникален тероар, има уникална винарна и екипаж, който е посветен единствено за производството на тази велика вино. Тези характеристики го превръщат в едно вино от голяма сложност, които се продават по цял свят, с изключение на САЩ, чрез специални дистрибутори, известен "Дилъри Bordeaux" и по веригите на доставки.


Неговите малки годишно производство от около 12 000 до 15 000 9-литров кутия, се оспорва от целия свят. Основната грижа на собствениците е да се качество и съвършенство, която го е спечелил десетки по-висока от 90 точки във всичките си 15 сезона от критиците като Робърт Паркър и списание Wine Spectator, максималната референтна тази индустрия в света. Заслужава да се отбележи резултата, получени с 2009 в списание Wine Spectator 96 точки беше най-високата получена от Алмавива.


Блогът пътува до Рио де Жанейро с подкрепата на туризма ДНК. Телефон (27) 3022.7373 | www.dnaturismo.com.br

В момента разпределението на Алмавива в Латинска Америка е 17% от годишните си продажби, където най-важният пазар е Бразилия. Азия е 50%, 18% в Европа и Северна Америка с 15%.Vertical Алмавива в чаша


Едно от ястията: агнешко коричка с бадеми.

Събитието струва на хазната на САЩ $ 300,000.00 на двете компании "имаше две части, както сензационно: тя започна с вертикална дегустация на седем реколти (98,99, 01, 05, 07, 09, 2010 г.), водена от винопроизводителя Chef Michel Friou, последвано от гала вечеря. По време на вечерята, създаден специално за този повод от Francesco Carli, ресторант Cipriani, били връчени две реколти 1996 г. в бутилка "3 литра" и 2003 "1.5L" Amelia отвъд шардоне Concha Y Toro.В чаша вина са изключително различни, показвайки климатичните колебания между сезоните, времето си стаж в бъчви и процентът на Cabernet Sauvignon в съда. За разлика от други бутилки изби за вино всяка година, дори и при неблагоприятни метеорологични условия. Културите, че привлече вниманието ми бяха 1996, 1998, 2001, 2009, 2010.


Когато стойността на цената, средно 550,00 реала в Бразилия, ще зависи от много фактори, които започва и приключва със съответната банкова сметка. Това е една от най-големите символи на статус в света, много повече от обикновено вино.


Джаз


Говорих с главния винар на избата, Michel Friou, който отговори на няколко въпроса за блога.

A любопитство: Къде името Алмавива? Какво е вашето чувство?

Името на Алмавива, въпреки испанци му резонанс принадлежи към класическата френска литература: граф Алмавива е героят на Сватбата на Фигаро, известната комедия от Бомарше (1732-1799), по-късно да се превърне в една опера от Genius Моцарт. Етикетът показва името на "Алмавива" с оригиналния ръкопис на Бомарше.

Що се отнася до други винарни в Чили, които са основните разлики?

За разлика от други вина, които обикновено произвеждат пълна гама от вина, от "входа" на иконата на виното, Viña Алмавива произвежда само едно вино с грозде от своите лозя, с екипаж, изцяло посветена на него.

Каква е тайната на Алмавива да бъде почитан като вино?

Алмавива с вина, плодове е винаги налице, комплекс, свеж, много чист и чист. Качеството на неговата танини, фирма, но винаги достъпна, е може би една от основните ви тюлени.

The Алмавива да се развива като най-големите френски вина?

Ние сме много доволни от развитието на старите реколти на Алмавива. 17 години по-късно, на първата реколта, произведено през 1996 г. все още е жив и изразителен.

Какво мислите за бразилски вина?

Бразилците обичат пенливи вина. Разбира се, че е от категорията на вина с по развитие и по-добро качествено постижение в Бразилия. Нямам никакво съмнение, като се има предвид размера на Бразилия и разнообразието на своите климат и почви, трябва да бъде в състояние да постигне по-добри резултати в бъдеще в други категории вино.

В балона приспиване стогодишнината от бразилския пенливо вино, бразилската асоциация на винарство (EBA), проведена на осмия конкурс бразилския пенливи в Националната столица на Champagne, Гарибалди (RS), в знак на почит към продукта, че е спечелила почитатели по целия свят. Вкусът Бразилия, доказана и призната в купата за 68 дегустатори, доведе до присъждане на 83 пенливи 43 бразилски винарни, две Grand Gold Medal (до 92 точки), 59 Gold (88-91 точки) и 22 Silver (84 87 точки). Състезанието събра 259 пенливо вино 69.

Освен качеството, което е вече прословутия сред експерти и потребители, бразилския пенливо вино също показа, според председателя на Европейския банков орган, винар Luciano Виан, нейната еволюция. "Тази година имахме привилегията на дегустация на млади и зрели пенливо. Ударната присъствието на запазени по-стари реколти беше връхната точка, както и разнообразие от стилове ", казва той.

Пробите се оценяват от 67 дегустатора разделени в пет групи, всяка с различни проби. Дегустациите се проведоха в сряда и четвъртък (16 и 17), само през нощта, в Камарата на промишлеността и търговията Гарибалди (CIC). Работата последвано стандарти на Международната организация на гроздето и виното (OIV) и на Международния съюз на винопроизводителите (UIOE).

Във всяко издание на конкурса е нараснал броят на регистрираните проби и тяхната представителност. 2011 до 2013 г. увеличението в броя на пенливи беше 12%, 231-259 проби. Участва в конкурса, в съответствие с правилата, пенливо - вече в продажба - естествено, от грозде, грозде Vitis в две категории: Sparkling втората ферментация (Charmat и традиционни) и Sparkling първата ферментация (мускат).

Разпространението на резултатите и предоставянето на медала се състоя в коктейл проведе снощи, 18 в CTG Sentinel Сера, в Park Fenachamp. Най-добрият пенлива подредени по категории, като се спазват ограничението от 30% от тези, записани бяха наградени.

Силвестър оценка Tavares - Photo кредит (Gilmar Gomes)

68 ES дегустатор

Affonso Ritter - Bandeirantes Group и вестник Commerce

Alberto Miele - Embrapa грозде и вино

Alejandro Cardoso - Cia Piagentini

Alvaro Cezar Galvao - Divine Guide Site

Amarildo Nespolo - Министерство на земеделието, животновъдството и продоволствието

Anderson Schimitz - Amazon Group

André Donatti - Winery Campestre

Andreia Debon - Publisher новия цикъл (Bon Vivant)

Antonio Czarnobay - Bodega Czarnobay

Atila Zavarize - Hermann Вина и Лозя

Бруна Cristófoli - Four Trees Intelligence & Value

Bruno Motter - Winery Don Guerino

Carlos Abarzúa - Winery Geisse

Carlos Zanus - Salton Winery

Cedenir Fortunatti - Fante Промишленост за напитки

Christian Бернарди - Natural Products

Claudia Stefenon - Biotecsul

Daniel De Paris - Winery Don Кандидо

Дарси Dani - Agavi

Delto Гарибалди - Лаборатория Lavin

Dirceu Scotta - Winery Monte Лемос

Edegar Scortegagna - Луиш Argenta Fine Wines

Едуардо Милано - Мазе Magazine

Пипа Galon - Winery Monte Лемос

Elton Viapiana - Winery Viapiana

Fausto Filippon - Laurentia Лозя

Firmino Splendor - Мазе Splendor

Flavio Novello - Cooperative Winery Нов Завет

Flavio ZILIO - Aurora Cooperative Winery

Gabriela Poletto - IBRAVIN

Geyce Salton - Сок Vistamontes

Gilberto Pedrucci - House Winery Pedrucci

Gilberto Simonaggio - Miolo

Gilson Berselli - Курмайор в Бразилия

Giseli Scopel - Winery Perini

Ириней Guarnier Son - Site добрите неща на живота и RBS TV

Ismar Pasini - Winery Cooperative кантарион

Jefferson Nunes - Лаборатория Enolab

Joice Seidenfus - Salton Winery

Jorge Cattani - Cooperative Winery Гарибалди

Jose Venturini - Winery & Goes Venturini

Juciane Казагранде - Къща Valduga Fine Wines

Jurandir Nosini - Aurora Cooperative Winery

Леандро Сантини - Winery Perini

Luciane Daux - вестник новини за деня

Luciano Manfroi - IFRS-BG

Luciano Scomazzon - Chandon в Бразилия

Lucindo Copat - Salton Winery

Renato Luiz Поза - Stone изба Винарска изба

Magnos Basso - Basso и пенливи вина

Marcel Miwa - списание Prazeres га Mesa

Marco Salton - Winery Valmarino

Mark Carlesso - Къща Valduga изискани вина

Mark Виан - Enovitis

Matthew Poggere - Famiglia Zanlorenzi

Mauricio Roloff - Ibravin и Pioneer вестник

Mauro Zanus - Embrapa грозде и вино

Nelson Rotta Randon - Randon Laboratory

Neuri Bruschi - Veneto Mercantil

Paula Schenato - Aracuri изискани вина

Philippe Mevel - Chandon в Бразилия

Ricardo Morari - Winery Peterlongo

Sergio De Costa - La Cantina Winery

Силвестър Tavares - Site Living Life, The вестник вестник и радио CBN в Витория (ES)

Silvia Mascella Rose - Мазе Magazine

Thomas Bolzan - Общество на напитки Panizzon

Vanderlei Gazzi - Winery Gazzaro

Ванеса Stefani - Winery Geisse

Краен резултат:

За да изтеглите PDF http://www.clicrbs.com.br/pdf/15745326.pdf

На първия ден на слепите оценка на бразилския Sparkling конкурс VIII, спонсориран от бразилската асоциация на енология в Garibaldi (RS), имахме добри изненади. От 26 проби (Метод Charmat и традиционен - ​​бяло и розе), оценени на бюрото си - параграф 3, под председателството на Gilberto Pedrucci (7), съдебни заседатели гласуваха - 1 "Gold Medal" и още седем "Златни медали".

Конкурсът е напълно компютъризирана, по примера на това, което се случва в големите международни конкурси. Беше осигурен бележника за всеки рецензент. Мярката осигурява по-голяма гъвкавост и сигурност, особено в частичната сума на заповед, издадени от оценителите.

Утре ще участва в още един кръг от мнения. Крайният резултат, с името на отличените проби ще бъдат освободени в петък вечерта.

Фото съдийството таблица н ª 3

Се върна днес, за да Serra Gaucha, този път да се закълна, по покана на ABE (Бразилски асоциация на енология), 8-ия Конкурс бразилския пенливо, което ще оценява между 16 до 18, Гарибалди, 257 проби от 68 компании, Mg, PE, PR, SC и RS

67 дегустатори между винопроизводителите и журналисти, примерно следващата седмица, на 16 и 17 октомври, 257 68 бразилски пенливи вина, произвеждащи региони на Минас Жерайс, Пернамбуко, Парана, Рио Гранде до Сул и Санта Катарина. Това е осмото бразилския Sparkling конкурс, който да обединява Fenachamp 2013 г. в Garibaldi (RS), лансирана от бразилската асоциация на винарство (ABE). През 2011 г. 231 проби бяха въведени от 70 изби. Разпространението на резултатите и церемония по награждаването ще се състои на 18-ти в 19 часа в коктейл ще се проведе в CTG Sentinel Serra, в Park Fenachamp.

Съгласно наредбата, участващи само естествени, пенливи грозде от грозде Vitis в две категории: Sparkling втората ферментация (Charmat и традиционен) и Sparkling първата ферментация (мускат). Газирано абонати вече са в продажба.

На осмия конкурс бразилски Sparkling съблюдават стандартите на Международната организация на гроздето и виното (OIV) и на Международния съюз на винопроизводителите (UIOE) и следователно награди най-добрите пенлива подредени по категории, като се спазват ограничението от 30% от тези, записани. Дегустациите ще се провеждат в Камарата на промишлеността и търговията (CIC) на Гарибалди.

67 ES дегустатор

1. Affonso Ritter - Bandeirantes Group и вестник Commerce

2. Alberto Miele - Embrapa грозде и вино

3. Alejandro Cardoso - Cia Piagentini

4. Alvaro Cezar Galvao - Divine Guide Site

5. Amarildo Nespolo - Министерство на земеделието, животновъдството и продоволствието

6. Anderson Schimitz - Amazon Group

7. André Donatti - Winery Campestre

8. Andreia Debon - Publisher New CILCO (Bon Vivant)

9. Antonio Czarnobay - Bodega Czarnobay

10. Atila Zavarize - Hermann Вина и Лозя

11. Бруна Cristófoli - Four Trees Intelligence & Value

12. Bruno Motter - Winery Don Guerino

13. Carlos Abarzúa - Winery Geisse

14. Carlos Zanus - Salton Winery

15. Cedenir Fortunatti - Fante Промишленост за напитки

16. Christian Бернарди - Natural Products

17. Claudia Stefenon - Biotecsul

18. Daniel De Paris - Winery Don Кандидо

19. Дарси Dani - Agavi

20. Dario Креспи - Съюз Distilery Maltwhisky

21. Delto Гарибалди - Лаборатория Lavin

22. Dirceu Scotta - Winery Monte Лемос

23. Edegar Scortegagna - Luiz Argenta Fine Wine Ltda.

24. Едуардо Милано - Мазе Magazine

25. Пипа Galon - Winery Monte Лемос

26. Elton Viapiana - Winery Viapiana

27. Fausto Filippon - Laurentia Лозя

28. Firmino Splendor - Мазе Splendor

29. Flavio Novello - Cooperative Winery Нов Завет

30. Flavio ZILIO - Aurora Cooperative Winery

31. Gabriela Poletto - IBRAVIN

32. Gilberto Pedrucci - House Winery Pedrucci

33. Gilberto Simonaggio - Miolo

34. Gilson Berselli - Курмайор в Бразилия

35. Giseli Scopel - Winery Perini

36. Ириней Guarnier Son - Site добрите неща на живота и RBS TV

37. Ismar Pasini - Winery Cooperative кантарион

38. Jefferson Nunes - Лаборатория Enolab

39. Joice Seidenfus - Salton Winery

40. Jorge Cattani - Cooperative Winery Гарибалди

41. Jose Venturini - Winery & Goes Venturini

42. Juciane Казагранде - Къща Valduga Fine Wines

43. Jurandir Nosini - Aurora Cooperative Winery

44. Леандро Сантини - Winery Perini

45. Luciano Manfroi - IFRS-BG

46. Luciano Scomazzon - Chandon в Бразилия

47. Lucindo Copat - Salton Winery

48. Magnos Basso - Basso и пенливи вина

49. Marcel Miwa - списание Prazeres га Mesa

50. Marco Salton - Winery Valmarino

51. Mark Carlesso - Къща Valduga изискани вина

52. Mark Виан - Enovitis

53. Matthew Poggere - Famiglia Zanlorenzi

54. Mauricio Roloff - Ibravin и Pioneer вестник

55. Mauro Zanus - Embrapa грозде и вино

56. Nelson Rotta Randon - Embrapa грозде и вино

57. Neuri Bruschi - Veneto Mercantil

58. Paula Schenato - Aracuri изискани вина

59. Philippe Mevel - Chandon в Бразилия

60. Ricardo Morari - Winery Peterlongo

61. Sergio De Costa - La Cantina Winery

62. Силвестър Tavares - Site Living Life, The вестник вестник и радио CBN в Витория (ES)

63. Silvia Mascella Rose - Мазе Magazine

64. Thomas Bolzan - Общество на напитки Panizzon

65. Vanderlei Gazzi - Winery Gazzaro

66. Ванеса Stefani - Winery Geisse

67. Vitor Manfroi - ICTA / UFRGS

Скоро, можете да се разхождате на практика в 3D от най-добрия Châteaux на Бордо. За радост на любителите на Бакхус, Google току-що подписа партньорство с водещи производители bordaleses, която дава достъп не само навън, но и вътре в избите си. Първият, който падне в мрежата е Lafon бяла ленена игуменска одежда в Saint Estephe, което ще позволи на сърфистите, които се разхождат вътре в замъка, за техните резервоари, варели и мазето.

Източник: сп. Бакхус


Andre Манц е роден в Северно крайбрежие на Сао Пауло и днес е собственик на винарна спечели две от най-добрите 50 вина от Португалия и само вино в света, съставен от почти изчезнал производител гроздова Джампал.

С цел да направим, за да достигне до своите бразилски сънародници възможно най-справедливи цена вино, André основана Lusitanus Brands Внос Commercial Ltda в Бразилия, която сега внася тези бразилски португалски вина с кръв.


Много отдавна, че футболната кариера на Andrew Манц завърши и след това революция бразилския Fitness в Португалия през 90-те години, а днес лидера на този пазар с събития компания, училище за обучение, издател и компания консултации за спортни зали, между другото.

През 2004 г. Андрю и семейството му се премества в Cheleiros, малко пълна с история и традиции село, търсейки място, малко повече и бягство от стреса на Capital. Има много запален и страстен за фантастично качество на португалски вина, Andrew Манц осъзнали великата традиция на производство на вино в това село и реших да купя една малка изоставена лозе. Знаете ли, правят вино за себе си и своите приятели!

След две винопроизводители са се преместили в лозето да се определи вида на гроздето, които са били там и това е точно там, че започна всичко ... двамата експерти са били в състояние да се идентифицират групите на бяло грозде, които растяха там! Проучени и е установено, изоставена и е почти изчезнал от името на "Джампал" португалски грозде. Андрю каза, че не повече произвел това грозде, защото това е много продуктивно и не е била печеливша, достигайки Ви съветва да започнете тези лозя. Андрю просто не каза интересуват, ако гроздето е било полезно или не, както и отговори "Аз не искам да произвежда твърде много вино, аз е да произвежда хубаво вино!" И така, реших да опитам правене на вино от това грозде. Резултатът е вино, което изненада всички със своето качество и диференциация.

Andrew Манц е супер развълнувана за своето откритие и качеството на своите вина и веселбата започва да става сериозна, клониране и засаждане на нови лозя, в подкрепа на старите селски фермери, превръщайки един голям проект рекултивация не само това грозде, но също да се възстанови производството на качествени вина, които по-рано даде признание на този римско селище. Дори и музей на виното построен André!

Проектът се разраства и признание на качеството на вината, също се разраства все повече. Мистичната "Dona Фатима" единния сортово вино Джампал World е считан за един от 50-те най-добрите вина на Португалия!

Mas André não parou por Cheleiros (Lisboa) onde produz os vinhos DONA FÁTIMA, POMAR DO ESPÍRITO SANTO, PLATÓNICO, MANZ ROSÉ (este último feito exclusivamente para o Brasil). André queria ter o melhor que Portugal oferece nos vinhos e avançou com produção de um vinho na Região do Douro MANZ DOURO (Medalha de Ouro MUNDUS VINI 2013) e na Península de Setúbal CONTADOR DE ESTÓRIAS (Eleito um dos 50 Melhores Vinhos de Portugal).

Esta é sem dúvida uma história de sucesso inesperada para quem saiu do Brasil há 30 anos ambicionando uma carreira no futebol, vira empresário de sucesso, descobre uma uva rara e agora retorna ao Brasil trazendo consigo premiações e vinho português com sangue Brasileiro!

Hoje a coluna Vivendo a Vida no Caderno Prazer & Cia, de A Gazeta, traz uma matéria sobre a Serra Gaúcha, dicas de vinhos, vinícolas, hotéis e aonde encontrar uma boa gastronomia.