оптимизация на уеб сайтове представят уебсайт имейл аспиратор

Архив за септември, 2013

Този четвъртък 3 октомври на oenophiles Capixabas имат уговорена среща. Експерт, винен консултант и колумнист за The Tribune Victoria Alexander The Santucci, ще стартира своята книга "DESCOMPLICANDO ВИНО". В "коктейл-лекция" ще се сервира вино Cup (Faces), изготвен от винарната Lydian Carraro.

В блога Living Life ще присъства на тост стартирането на този източник на знания.

 • Дата: 3 октомври в 19:30
 • Място: Сграда Coffee Palace
 • Информация: (27) 3225.3668

Възрастни, National Оценка на Вина достига своя 21th издание консолидирана събиране на 850 души 13 бразилски щати и осем страни

Колко голяма домакин на Националната оценка на Wines, бразилски вино показа пред аудитория от 850 ценителите пият, че вътрешното производство се развива всеки сезон. В купа, те имаха възможност да дегустират вина, избрани между 16 30% представител на жътва 2013 резултати, извлечени от общо 309 проби, въведени от 63 изби. Признат за най-големия винен конкурс на една и съща култура на планетата, 21-та Национална оценка на Вина - 2013 култура достига своя консолидиран мнозинство. В тези 21 издания, 4832 проби бяха оценени и 13 хиляди души станаха свидетели на най-великият момент от бразилския вино.

От 1993 г., когато той е бил създаден от бразилската асоциация на енология (ABE), е оказала силно влияние върху развитието на вътрешното производство и промоция на вино с потребителския пазар, привличайки вниманието на целия свят. Присъства на 21-то издание продадени билети само за два часа. Привилегията да живеем този опит снабден ценителите 13 бразилски щати, плюс федералния окръг, както и осем страни (Австралия, Бразилия, Чили, Куба, САЩ, Италия и Уругвай).

За да отворите официално събитието, председател на Европейския банков орган, винар Luciano Виан, заяви, че Националната оценка на Вина има отговорността да въведе нови винарски региони на страната, неговия потенциал и обрисуват движенията, които отразяват промишлеността и потребителския пазар. "Вината, които ще бъдат на пазара през следващите години са излезли в прегледа". Виан също взе присъствието на политици, предприемачи и лидери от индустрията, за да се каже, че всеки знае, че проблемите, пред които са изправени за производството на вина в Бразилия. "Това е време да се обърне по масите. Изграждане на мисълта, конструктивна и позитивна програма. И кой ще ходим да го направя. Оценяването е пример ", подчерта той.

В еуфория, всички бяха любопитни да опитат представителността на културата 2013. Но тишина нахлу в залата, където 115 ученици от лозарство и винарство в Федералния институт на Рио Гранде до Сул (IFRS) и Wine Туризъм Fisul служил като първата проба. Всяко вино вкуси сляпо, коментар е направен от една от поканените експерти. The винопроизводителя Gaucho и сега живее в Рио де Жанейро, Joseliane Cardoso, бе разиграни на томбола сред обществеността да бъде 16-ти коментатор.

В края на събитието, бяха представени 30% по-представителни и сред тях, 16 вина избрани за деня. 90 бутилки на обща стойност 1 440 бутилки са били използвани за всяка проба сервира,. Когато всички се готвят за обяд, EBA изненадва публиката с шоуто Renato Borghetti.

Vitis Trophy 2013

Журналист Fernando Ириней Guarnier Син и винопроизводителя Mario Geisse бяха почетени с 2013 Trophy Vitis приятел в категории бразилския Вино и винопроизводство, съответно.

16 представителя на WINE РЕКОЛТА 2013

Категория: Sparkling Wine Base За

1. Base пенливи вина - Шардоне - Къща Valduga изискани вина

2 Sparkling Wine Base -. Italic Riesling / Chardonnay / Pinot Noir - на Chandon Бразилия

. 3 Base Sparkling Wine - Pinot Noir - Winery Geisse

Категория: Fine Dry White неароматни

4 Riesling Italico -. Aurora Cooperative Winery

5 Шардоне -. Cooperative Winery Нов Завет

6 - Шардоне. Луиш Argenta изискани вина

7 Шардоне -. Goes Winery и Venturini

Категория: Fine Dry White Aromatic

. 8 Sauvignon Blanc - Miolo

Категория: Tinto Fino Dry Young

. 9 Cabernet Franc - Salton Winery

Категория: Tinto Fino Dry

10 Мерло -. Bueno Bellavista Estate

. Cabernet Sauvignon 11 - Rasip Agropastoril

12 Малбек -. Almaúnica Winery

. Марселан 13 - Winery Don Кандидо

. Teroldego 14 - Winery Don Guerino

15 Teroldego -. Броеница Hill Winery - Вина Rotava

. Мерло 16 - Winery Perini

Приятели с вече знаят, животът е живот Blog от понеделник посещение на винарски изби, които все още не знаят и дегустация на различни вина в Serra Gaucha (РС) област. Но основната цел на пътуването е да участва в Националния доклад за оценка на Вина 2013, че всяка година от 1993 г. насам, обединява ентусиасти от всички краища на Бразилия и световни вина. Утре, 28, тази рутина се повтаря. Има 850 души в 14 бразилски щата и осем държави. А празник, който, освен че показва представителността на сезон 2013 също бележи реюниън на приятели, и интегрира водещите професионалисти в индустрията и обединява хората, имащи вина като домакин. 21 въпроси сега са повече от 13 хиляди души. На 21-ви Национален доклад за оценка на Wine - Harvest 2013 е промоция на Асоциацията на винарство (ABE).

От пробите 309, включени в това издание на 63 винарни, 16 избрани от представителните проби от реколта 2013 г. ще бъде споделен с широката общественост. В края на събитието, след дегустацията ще бъдат обявени в списъка от 30% и следното името на 16-те вина. Резултатът е плод на дегустация на селекция, която включва 120 винари през месец август. Услугата вино ще се извършва от 115 ученици от лозарство и винарство на МСФО и Винен туризъм Fisul координирани от ЕБО. Ще бъде ли 1440 бутилки, 90 на всяко шоу.

Панелът на коментатори се формира от ABE, че всяка година се грижи да покани коментатори, които са свързани с насърчаването на винената култура и привличане на нови имена по целия случай.

Bento Gonçalves - бразилската Wine Capital - и областта, населена и от любители от различни части на страната и по света, които се радват да посетят винарни и отговарят на enoturísticas атракции в вината Serra Gaucha. Винаги по това време на година, Националната оценка на вината е отговорен за преместването на региона, което допринася за увеличението в хотел заетост.

Дегустация Ritual

Един от 16-те проби се сервира. След като вкуси, всеки участник дава своята бележка вашите коментари и бележки по дегустация лист. Малко след това, коментарът е направен вино за 16 коментаторите, представящ резултатите от своята оценка на виното. Наблюденията върху визуални, обонятелни и вкусови аспекти, представени от гост дегустатор могат да бъдат отбелязани от публичния служи като отправна точка за бъдещи интерпретации. Това дава възможност за подобряване на вкуса на виното, подчертавайки образователния характер на оценка. След това се преминава към друга проба чрез повтаряне на същата процедура до края.

Коментаторите

 • Dirceu Scotta - Winemaker на годината 2012 - Бразилия
 • Roberto Rabachino - президент на Международната FISAR - Италия
 • Hernan Аменабар - заместник-председател на UIOE - Чили
 • Победител Chef Super Chef 2011 - - Charlie Colonetti Tecchio Бразилия
 • Мери Хънт - журналист Forbes Travel Guide, Montage Magazine, Св. Regis Magazine и Wine & Spirits Magazine - Канада
 • Manuel Luz - Сомелиер-Wine.com Бразилия
 • Christian Burgos - издател на списания изба, Божествените аромати, обувки и Aero Magazine - Бразилия
 • Ричард Барет - Winemaker и глобален ръководител на вина Scholle - Австралия
 • Екхард Supp - журналист и редактор на ENO WorldWine effilée - Германия
 • Antonio Cesa Long - председател на Agas - Бразилия
 • Adilson Junior Carvalhal - Бизнесмен Casa Flora - Бразилия
 • Монсън Хайро де Соуса Filho - Медицински - Бразилия
 • Dalle Molle alceu - председател на Ibravin
 • Сузана Barelli - Журналист редактор на Wine Magazine Menu и вино колумнист на списание Isto - Бразилия
 • Едгард Reymann - Журналист принос за Playboy Magazine

A водещ експерт по вина от Южна Америка пусна 50 страхотни вина от Португалия до бразилския пазар. A списък, изготвен след дегустация 460 вина. A селекция, която комбинира качество с добро съотношение цена-качество.

Dirceu Виана Junior, единственият господар на Wine южноамерикански и португалски език разкрива, че "е ясно по време на процеса на моя избор, че качеството на португалски вина никога не е било толкова високо, колкото сега. Ние сме на правилния път. " Той добавя "Аз имам пълно доверие, че това е голяма селекция от вина. Надявам се, че тя служи като катализатор както за потребителя, тъй като вносителите и дистрибуторите да проучват богатството и разнообразието, че португалските вина трябва да предложи. "

Вашият избор "включва някои много добри и не е скъпо, перфектно за ден за ден вина. Съдържа примери за основните производствени региони. Включва вина с истински личностни различни, традиционни и модерни стилове. Някои производители тихи вина емблематична фигура в този списък, както и някои от най-големите и най-уважаваните производители на подсилено вино в света. Надявам се, че потребителят може да намерите много познати имена в този списък, но аз също се надявам, че много ще бъде ново откровение. "

Списък на 50 селектирани вина

 1. Изберете Covela White - William Smith & Lima Lda 2012, White
 2. Quinta Da Левада - Quinta Da Левада - Селскостопански Society Unipessoal Ltd 2012, White
 3. Слънчев - на VinuSoalleirus Ltd 2012, White
 4. Farm Gomariz Голям избор - ферма Gomariz Ltd 2012, White
 5. Къща Senra - на Abrigueiros - Селскостопански Productions и туризъм, SA 2012, White
 6. Ограничена Monks - Manuel Da Costa Carvalho Lima & Sons Ltd 2012, White
 7. Древните стени - Anselmo Mendes Вина 2012 White
 8. Portal направи Fidalgo - Вкусът Ltd 2011, White
 9. Стени Melgaço - Anselmo Mendes Вина 2011 White
 10. Royal Palm - IdealDrinks, Услуги и дистрибуция ЕООД, 2009 White
 11. Quinta Da Fonte направя Ouro Encruzado - добро земеделско общество Farm Ltd 2011, White
 12. Morgado де Санта Катерина - на Companhia дас Quintas - Wines, SA 2010, White
 13. Redoma Book - от Niepoort (Vinhos) SA 2011, White
 14. White Concept - Понятие Вина ООД 2010, White
 15. Кортес де Cima Trincadeira - Кортес де Cima, SA 2011, Tinto
 16. Terra D'Alter Touriga Nacional - Terras де Alter, Wine Company, 2010 Tinto
 17. Herdade Da Pimenta Голям избор - на LOGOWINES SA 2010, Tinto
 18. Tinto лебедка Голям избор - на Roquevale, SA 2009, Tinto
 19. Canto X - Estate на старо дърво, Agro Food, Inc, 2009 Tinto
 20. Charterhouse - Charterhouse на - Eugenio Foundation де Алмейда, 2009 Tinto
 21. Кортес де Cima Reserva - Кортес де Cima, SA 2009, Tinto
 22. Dona Maria Reserva - Júlio Bastos - Dona Maria, 2008 Tinto
 23. Преброяване D'Ervideira Private Selection Tinto - на Ervideira, Земеделска Society Ltd, 2008 Tinto
 24. Alliance Bairrada Book - Wine Alliance Portugal, SA 2011, Tinto
 25. Vineyard Pan - Luis Пато, 2009 Tinto
 26. Маркиза на Alorna Book - Farm на Alorna Вина Ltd, 2009 Tinto
 27. Julia Kemper - Селскостопански Cesce, SA 2009, Tinto
 28. Quinta Da Fonte направя Ouro Touriga Nacional - Farm добра земеделска Ltd Society, 2009 Tinto
 29. Къща Catwalk Старите лозя - Укритието на LDA писта 2009, Tinto
 30. Quinta направя Дървен Book - Селскостопански Society Castro Pena Alba, SA 2009, Tinto
 31. Quinta направя Perdigao Touriga-Nacional - Quinta направя Perdigao, 2008 Tinto
 32. Quinta Da Бика Book - Quinta Da Бика селскостопанска Ltd Society, 2005 Tinto
 33. Quinta се Vallado Reserva Невярно Blend Douro Tinto 2011 - Quinta направя Vallado селскостопанска ООД Society, 2011 Tinto
 34. Quinta Da Casa Grande Yellow Book - Laura Valente Regueiro, Lda 2011, Tinto
 35. Начало Ferreirinha Callabriga - SOGRAPE на SA Вина 2010, Wine
 36. Quinta направя Crasto Reserva Старите лозя - Quinta направя Crasto, SA 2010, Tinto
 37. Пинти - на Wine & Soul, Inc 2010 Tinto
 38. Dust - Jorge Moreira производството и търговията с вина, 2010 Tinto
 39. Baton - на Niepoort (Vinhos) SA 2010, Tinto
 40. Passadouro Touriga Nacional - Farm Passadouro на земеделско дружество, Lda. 2010 Tinto
 41. Peach четвъртък - Farm Праскова - селскостопански и търговски Society Ltd, 2010 Tinto
 42. CV Curriculum Vitae - Лемос & Van Zeller, LDA, 2010 Tinto
 43. Quinta де ла Роса Book - Farm Rose Вина SA 2009, Tinto
 44. Chryseia - Symington Family Estates Wines Ltd, 2009 Tinto
 45. Quinta се Noval Nacional Touriga 2009 - Quinta направя Noval 2009, Tinto
 46. Quinta се Portal Auru - Quinta направя Portal 2009, Tinto
 47. Bacalhôa Moscatel Roxo - Bacalhôa вина от Португалия, SA, 2001 Tinto
 48. Мадейра Harvest Justino на 1995 г. - Мадейра Вина Justino е, SA, 1995 Ambar
 49. Греъм Tawny 30 година - Symington Family Estates Ltd Вина, IN Tinto
 50. Burmester Colheita 1963 - Sogevinus на изискани вина SA 1963 Tawny


По покана на Асоциацията на производителите на изискани вина от област Altos Hills (Apromontes) и Асоциация на Производителите изящни Wine Valley Vineyards (Aprovale) с подкрепата на бразилската асоциация на винарство (ABE), блог Living Life да следват днес Serra Gaucha където ще остане тази седмица знаейки, производството на грозде в региона чрез технически винарни посещения, с цел задълбочаване на познанията ми за националния винарската индустрия и нейните продукти, както и да участват в 21-ви Национален доклад за оценка на Вина - Harvest 2013 , който ще се проведе в събота 28ми.

Аз ще имат привилегията да знаете, от първа ръка, делът на реколтата, дегустация на 16 избрани от представителя в една вселена на 308 проби, проведени на 63 винарни в шест бразилски щати, проби.

Опитайте вътре може да актуализира блога с последните новини директно от Южна


Жилищна Life колона публикуван вчера, 21/09, на Pleasure Pad & Cia The вестник вестник

Бордо, Франция, е най-големият и най-важният район в света по производство на фини вина. Има повече от 10 000 винарни, и представлява 25% от имената на френска територия. Качеството и традициите на техните производители и техните вина са направили препратка към oenophiles. Но как да изберете бордо от вашия вкус и че се побира в джоба си? За да ви преведе през покупката, а след това се въвеждат някои ценни съвети, много обективен начин.

Рязане

Червените вина от Бордо, наречени резултатът bordalês съд, съставен от Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. Освен тези сортове могат да бъдат част от микса, в малки размери, Пети Вердо и Малбек.

Производствени площи

Има две отделни области в производството на червени вина в Бордо. И започва да се нарича на левия бряг и десния бряг във връзка с естуара Жиронд. Вината на левия бряг (основни области: Haut Médoc и Graves Pessac-Léognan), земя на Cabernet Sauvignon, обикновено са сурови, дъбилни, с по-силно изразен плодов аромат. Обикновено, те се нуждаят от много години, за да се развие бутилка.

Вече десния бряг (основни области: Saint-Емилион, Pomerol и Fronsac, Canon) са въвеждащо, подходящ за начинаещ ценител на Бордо. Както е направено в повечето Мерло, са по-малко и по-богати дъбилни текстури.

Качество

Важно е да се отбележи, че виното е бутилирано в самия замък. Индикативната "Bouteille AU Château в Mis" не е гаранция за качество, но помага. Виж, ако виното е класифицирано като AOC (Appellation d'Origine contrôlée), което гарантира качеството чрез избор на тероар, грозде, методи на лозарството и производствени процеси.

Бяло течение

Бялото съответстват Sauvignon Blanc (придава свежест) и Семийон (дава структура и дълголетие). Някои се конкурира с Montrachets, известният бял Бургундия.

Култури

Добри новите реколти са 2000, 2005, 2009 и 2010.

Ако сте дебютира във вселената на Бордо, като се започне с високото ниво няма смисъл. Започнете с най-простите, така че можете да се развива справка. Този контраст ще ви помогне да разберете величието на великите вина в бъдеще.

Тогава номинира шест входни етикети с цени по-ниски около $ 60.

Bordeaux Château Montserat 2010 г. (R $ 35.90 в Extraplus супермаркет)

A разфасовка от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Melot. Леко, да се пие без допълнително преструвка. Бележки на червени плодове. Много задоволително за цената. Значително подобрява с храна, 13% алкохол.

Château де Pitray 2009 г. (R $ 59.00 в Wine Vix)

A разфасовка от 75% Мерло и 25% Cabernet Franc. Комплексен аромат с добри плодове и подправки. Меките танини, балансиран и подходящ киселинност. Pretty типично. Доволен от стъклото. 13,5% алкохол.

Château La Motte 2009 г. (R 54,00 $ в Grand Cru)

Nice носа, мекото небце поради своята преобладаване на Мерло (87%) и 13% Каберне Совиньон. Добър киселинност, може да се пие и приятен. 14% алкохол.

Château де Macard 2009 г. (R $ 58.00 в www.buywine.com.br )

Тя е мека, фина, и е готов да се пие, с някои сложност и величие. Други правила, където с Мерло (80%), 10% и 10% Каберне Фран, Каберне Совиньон. 13,5% алкохол.

Château Les Millaux 2009 г. (R $ 45.00 в Zanata Wine Srore)

Aroma бавно да се отвори, с нотки на плодове. Най-добър в устата. Повече строг стил, твърди танини. Ideal с барбекю. Може да се подобри малко с течение на времето, но вече е готов. 85% Мерло, 10% Каберне Фран и 5% Каберне Совиньон - 13,5% алкохол

Barton & Guestier Passeport Rouge 2011 г. (R $ 60,00 в www.wine.com.br )

Приятен аромат, с нотки на червени плодове и подправки. А обикновено вино, но угодно начало до край. Soft, с фини танини и продължава и в устата. 12,5% алкохол.

В становището на Патрисио Тапия и Fabricio Portelli сомелиер и писател, който отговаря за оценката, аржентински вина в Wine Guide Descorchados, най-добрите червените през 2013 г. са:

LOS DEL Ано MEJORES червени вина

96 DV Catena Adrianna (Adrianna Vineyard) Малбек 2010, Mendoza
Achaval Ferrer Finca Altamira 95 Малбек 2010, Mendoza
94 Achaval Ferrer Finca Bella Vista Малбек 2010, Mendoza
94 Бреша Deep Малбек Мерло Syrah Sauvignon 2008 C. Agrelo
94 Carmelo Patti Gran Assemblage 2004 Perdriel
94 Cheval де Andes Малбек C. P. Вердо Merlot Sauvignon 2008 Mendoza
94 Dominio дел Плата Susana Balbo подпис C. Sauvignon 2010 Mendoza
94 Montmayou Fabre Малбек Grand Vin C. Совиньон Мерло 2009 Mendoza
94 Mendel Finca Remote Малбек 2010, Mendoza
94 Norton Гернот Langes 2006 Лухан де Cuyo
94 Rutini Вина Anthology XXXI Пети Вердо Малбек 2009 Valle де Uco
94 Single Parcel Los Cerezos Terrazas Малбек 2008, Mendoza
94 Weinert Estrella C. Sauvignon 1994 Mendoza
94 Weinert Estrella Merlot 1999 Mendoza

Любопитно за резултата от Wine In, SP събитие, което постави национален виното Monte Pascoal Dedicato Cabernet Sauvignon 2011 на петия панел с 15 етикети под $ 50, срещу Аржентина и Чили, създадени като Luigi Bosca, Morande, Santa Rita , De Martino, реши да отвори бутилка за обяд с приятели.

Произведено изключително с грозде от кампанията Cabernet Sauvignon Gaucha, представи превъзходен аромат в чашата, балансиране дърво (6 месеца), с плодове и светлина балсамов бележка. Адекватна киселинност и добра концентрация. Лесно е да се пие, като помоли за още една глътка. Трябва да се развива. С пържола само в груби сол, приготвена с простота, нейният аромат съвсем подчерта, # delicius. Забележка: (ST) - 88/100 - R $ 58.00 тук .

Вносител Qualimpor насърчава вечеря с дегустация на вино Вина Еспорау, Quinta направя Crasto, Freixenet и 1 Taylor от октомври, в La Vittoria в Old Town, в 20:30 часа. Събитието ще бъде посетено от Португалската João Стро, On-търговски мениджър Бразилия и Латинска Америка мениджър, който е ръководител на дегустацията. Повече подробности за банера по-горе.

В последния брой на британското списание Decanter (setembro/2013) носи подписана от журналист и критик Стивън Spurrier, един от най-известните личности в света на виното специална статия. Редакторът отиде в Южна Америка през 2013 г. да посетят десетки винарни и изпитате голямо разнообразие от етикети в Бразилия, Чили и Аржентина. Spurrier беше в Serra Gaucha, кампанията / РС, Sierra Southeast, в Санта Катарина плато и долината на São Francisco / BA.

Един от акцентите на този въпрос е в списъка на шестте най-добрите национални вина, оценени от експерт.

 • Cave Geisse 1998 Brut (магнум) - Pinto Bandeira - (18,5 / 95 т.)
 • Lydian Carraro Great Harvest Merlot 2005 - Crossroads South - (18/93 точки)
 • Pizzato DNA99 2008 - Долината на лозята - (18/93 точки)
 • Lydian Carraro Дарения Pinot Noir 2012 - Crossroads Юг - (17,5 / 91 т.)
 • Ядки Sesmarias 2008 - Campaign Gaucha - (17,5 / 91 т.)
 • Начало Valduga Roots Cabernet Franc 2010 - Campaign Gaucha - (16,5 / 88 т.)