оптимизация на уеб сайтове представят уебсайт имейл аспиратор

Архив за януари, 2013

Сеня 2007


Чили никой не знае как да се направи вина, които радват небцето на бразилците.

SENA, червена икона, резултат от партньорството между Едуардо Чадуик (Errazuriz) на Чили и традиционното семейство калифорнийски Мондави, е всичко това успех.

Идеята на раждането му е да покаже на света, че Чили е в състояние да изготви TOP, скъпо вино в чашата, която съответства на стойността им.

За това не пести усилия. Собствени лозя са засадени в подходящ тероар, под следобедното слънце, горещо, да се удължи матуритета на гроздето. В началото, докато резултатите от първата година, Сена, се приготвя с части от селекция от най-добрите бъчви от лозята в долината на Errazuriz също Aconcágha.

Резултатът е намаляване на Каберне Совиньон, Карменер, Мерло, Каберне Фран, Пети Вердо. Отлежава в продължение на дълъг период от време (18 месеца) в бъчви (90% нови) и 12 месеца след дипломирането си смес.

Името означава Сеня "подпис", "знак" или "парола".Лично мнение: ST (93 +) - Чили - 14.5% - долината Аконкагуа - R $ 498.00 - Разширяване - (Осигурена от Andrew Андрес)

Visual тъмно, много плодове, с нюанси харти, слива сироп и печене. Вкусът показа мощен, вече мека, добре балансиран с дърво. Fruit далеч. Впечатлен от сливането. Топъл, но не и алкохол. В края на краищата, е 14,5% алкохол, не се появи. A vinhaço, който вече предвижда много удоволствие, но със сигурност ще се подобри много с времето бутилка.

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook

Най-доброто, направени с бяло грозде Совиньон Блан вкуси напоследък, че не дойде от Чили, но във Франция, по-точно в долината на Лоара, където "Дидие Dagueneau" се оказа един вид магьосник на Pouilly-пушек вина. Дидие е уникална фигура, аспект Hyppie (космат и брадат) не са имали обучение в енологията и използва необичайни методи на производство в региона, като ферментация в бъчви.

След смъртта му през септември 2008 г. в продължение на 52 години, жертва на свръхлеки злополука, синовете му Бенджамин и Шарлот отишли ​​техните принципи за постигане на крайното изражение на Sauvignon Blanc. Domaine Дидие Dagueneau дори се увеличава 3-27 дка вашата област все още се смята гараж винарна.

Вината на избата са: Blanc пушек де Pouilly, Pouilly пушек в Chailloux, Buison Ренар, астероид, Pur Sang и Силекс (на върха на виното). След известен период без вносител в Бразилия, върнат от ръцете на Casa Flora и продаван в победата от Ville винарство. Те не са евтини, но много съвпада с очакванията. Започнете да 350.00 и достигат до 700.00 реала.

Лично мнение:
ST (95 +) - Дидие Dagueneau "Pur Sang" - 100% Sauvignon Blanc

 • Виното от стъклото с аромати впечатлява вече е отворен на преден план като плодове (пъпеш, праскова, манго, мандарина) флорални лек и силен минерален характер. Вкусът е мек, с лек функции омазняване, съчетаващ плодове и свежест. Mineral профил доминиращ, много елегантен и упорит. Една единствена показва ослепителен бял грозде Совиньон Блан в целия му разкош.

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook

Блогът току-що полученото съобщение от електронната поща с предмет на Go'Where Food Magazine февруари, Сао Пауло, където някои приятели като Walter Tommasi, Alvaro Galvão, Paulo Сампайо и други експерти оценяват сляпо чилийски Каберне Совиньон и американци. Много интересен поглед върху резултата по-долу:

ДЕГУСТАЦИЯ чилийски от silvestretg

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook

Marcos Баси, барбекю цар, разкри тайната да подготви полата пържола, така че да не стане суха на барбекюто. Баси също demystifies на полата пържола, и казва, че месото не е втора ръка.

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook

Всеки път, като повечето от португалски вина. Това предпочитание беше потвърдено в неформална дегустация миналата седмица с Лисабонската вина, както и наличието на Управителя на Quinta направя Export Пинто, Педро Фонсека, тротоар аржентински ресторант La Долина.

С голяма винопроизводството традиция, Swindon, малко селце от Лисабон е земя известен винарски къщи, Chocapalha, Quinta направя Monte D'злато, Pancas, между другото. Производителите са вече уважавани имена, които правят това, което някои наричат ​​Фермата на Суиндън.

Quinta направя Pinto е сравнително нов проект, който обещава да се присъединят към доброто вино къщите в региона. По време на дългата изоставен, прероден плод на страстта на oenophile, който иска да напусне своя отпечатък.

Закупен през 2003 г. с името на Quinta Do Anjo от Afonso Pinto, имотът е изоставен, но са с анамнеза и за свързване с вино от седемнадесети век. 100хектар бързо бяха модифицирани, с засаждането на грозде, които се показват на френския вкуса на собственика, Марсан, Roussanne, Вионие, Каберне, Шардоне, между 19 местни и международни сортове, засадени там.

Името стана, защото Pinto Quinta направя виното, което е произведено през седемнадесети век, този имот е на стойност повече от една стотинка, Pintos, малка монета от злато от действащите към момента. Повече информация за виното тук .

Виното вкуси две вина, бяло и червено. Първите лозя Lasso Избрани Harvest 2010 - ST (88) - £ 90.00 - един бял с необичайна кройка, португалски сортове (Arinto, Fernão Пирес) с малка част от френски (Sauvignon Blanc и Chardonnay). Показа златистожълт око, интензивен аромат с нотки на тропически, флорални и минерална плодове. Лесно е да се пие, с добра киселинност, някои мекота, искайки храна.

The Vineyards Tinto
Lasso Избрани Harvest 2009 - ST (88) - £ 90.00 - е също една секция с португалските грозде (Touriga Nacional) по протежение на французите (Сира и Каберне Совиньон), със сцена в продължение на 9 месеца във френски дъбови бъчви. Visual тъмно. A вино с плодове като passificada, развиващ се в сладко от смокини. Балансирано и с добра концентрация на небцето. Ready, но следва да се развива добре в бутилката. Също моли за храна. Беше хармонизиран с Sanduba (на снимката горе) и Tagliatta (по-долу). Страхотна комбинация.

Вината са внесени от Братството .

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook


Разликата между хубаво вино и трапезно вино е в гроздето. Гроздето, които правят качествено вино идва от винен произход от Европейския съюз, наречена "Vitis Vinifera", които генерират познатия тон Каберне Совиньон, Мерло, Шардоне и др. Само те имат свойството да произвеждат концентрирани грозде с функции, за да правят качествени вина. Най-често срещаните грозде Vitis labrusca видове, отглеждани в Бразилия, например, Isabel (червено вино) и Ниагара (бяло вино) са по-прости вина, наречени трапезни вина.

Значението на качеството на вино, е качеството на гроздето, засадена е на правилното място, климат, резитба и подходящите ресурси, което води до голям хубаво вино. В Бразилия това има голяма разлика между фино вино и трапезно вино, сега извън пределите на страната, което отличава качествено вино са техните имена. Трапезно вино е по-евтино, отколкото хубаво вино.

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook


Решението на Париж бе организирана дегустация през 1976 г. от критик Стивън Spurrier. Ето, съдебни заседатели, подадени до слепи дегустации предпочитани неизвестни калифорнийски вина в най-добрите на Франция, причинявайки революционно въздействие върху света на виното. Националният музей на американската история Смитсониън къщи в колекцията си, две бутилки вино -. One Stag на Leap Винарски изби Каберне Совиньон 1973 и Chateau Montelena Chardonnay 1973 Това са вина, които печелят сега известен дегустация в Париж 1976 , когато група от френски експерти в сравнение на някои от най-известните френски вина с ново поколение калифорнийски вина. Те не знаеха, че резултатите напълно преобрази пазара на вино, въвеждайки в златна възраст за вино в света на виното се простира отвъд границите на Франция помазан - за Австралия, Чили, Южна Америка, Нова Зеландия и по целия свят. Събитието бе широко отразен в пресата, е спечелил филм е на корицата на списание Time.

От книгата на решението на Париж, George M. Taber, който през 1976 г., е в Париж съответства American седмично Time и само журналист да присъства на събитието.

Под вина по реда на преглед:

Бяло течение

 • Chateau Montelena 1973 (USA)
 • Meursault Charmes Roulot 1973 г. (FR)
 • Chalone Vineyard 1974 (USA)
 • Spring Mountain 1973 (USA)
 • Beaune Clos де Mouches Joseph Друен 1973 г. (FR)
 • Freemark Abbey Винарна 1972 (USA)
 • Bâtard-Montrachet
 • Рамоне-Prudhon 1973
 • Puligny-Montrachet Les Pucelles
 • Domaine Leflaive 1972
 • Veedercrest Лозя 1972
 • David Bruce Winery 1973

Червени вина

 • Leap винарски изби Stag на 1973
 • Château Mouton Rothschild 1970
 • Château Haut-Brion 1970
 • Château Montrose 1970
 • Ридж Лозя Monte Bello 1971
 • Château Leoville-LAS-1971 Калъфи
 • Mayacamas Лозя 1971
 • Clos Du Val Winery 1972 87.
 • Лозя Heitz Cellars Марта 1970
 • Freemark Abbey Винарна 1969
 • Bâtard-Montrachet Рамоне-Prudhon 1973
 • Puligny-Montrachet Domaine Leflaive Les Pucelles 1972
 • Veedercrest Лозя 1972 (USA)
 • David Bruce Winery 1973 (USA)

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook

Сред основните ми цели за 2013 г. е да се пие по-малко, но с по-качествени, а бульони, че все още не знаем. И изглежда, че нещата вървят добре. Нито започна годината добре и аз съм като приятни изненади в купата. Една от тях беше срещат Sorrel Hermitage M. 2006 превъзходно вино, което изразява по уникален начин реалното качество на Syrah гроздето.

Hermitage е един от основните призивите на Рона, Франция. Вашите грозде се отглеждат в региона от 500 г. пр. Хр. Площта му е ограничена до един хълм в град Tain L'Hermitage. Той има отлична излагане на слънце. Вината са оценени като суровини класове на Бордо. Дали често се добавя към вина от Бордо за придаване по-голяма сила, дълбочина и цвят. Има произвежда червени и бели вина. В червено с помощта на Syrah грозде, се допуска до 15% бяло грозде Марсан и Roussanne. Резултатът е мощен, плътен и комплексни вина.

Името трябва Hermitage легенда ранените в кръстоносните походи, който се връща да живее като отшелник на хълма до края на неговия ден рицар.

История на виното

Marc Sorrel идва от семейство инсталиран в Tain L'Hermitage за повече от един век, където баща му, Анри беше нотариус. Страстен за лозарство, собственост 3.4 хектара лозя в Hermitage, продават реколтата си на търговци, до 1970 г., когато те решиха да произвеждат и бутилират собствената си вина. Тази промяна беше напълно успешна, създавайки две култури за качество през 1978 г. и 1979 година. Със своя спад здраве, той покани сина си Марк, инженер-химик по образование, за да поеме производството. Тогава Marc Sorrel започва да изучава сходни риболовни дейности през 1982 г., с винопроизводителя, който е работил с баща си. Henri Sorrel почина през 1984 г., когато Марк се озова сам като винопроизводител. Marc два акра, наследени от баща му, а останалата част ще братята си. Той придобил други земи в Hermitage, формиращи общо 4 хектара лозе той изследва днес.

Лозята

Лозовите масиви са разположени в Côtes-дю-Rhône северната левия бряг на река Рона, с южно изложение, са защитени от студените северни ветрове и създаване на микроклимат със средиземноморско влияние. The Сира гроздето е основният сорт в региона, както и една от функциите на неговия произход е точно Tain l'Hermitage. В този тероар, Сира се произвежда чудесното ароматен израз и много балансирани вина, плюс бавна еволюция, която им дава голяма стойност.

Оборудване

Избата е оборудвана със 7 съдове от неръждаема стомана с капацитет между 2000 и 5000 литра, с автоматична шапка гмуркане по време на ферментацията (pigeage) оборудване. A пневматична преса се използва за бяло грозде. В сутерена се нагрява до 17 ° C. Задвижването за бутилиране на виното е произведено от гравитацията.

Tagliatta сервира ресторант Ville Du Vin

Лично мнение:
ST (95)
- 100% Сира - 13,2% - 22 месеца в бъчви - R $ 600,00 - Ville винарство

 • Когато отвориха уплашени, странни миризми ... като летливи киселини?, Rs. Не знам. Но след един час в гарафа аериране започна да се отвори и да покаже най-доброто им. Това е един от тези вина, които са били само да се усеща аромата си струваше. Плодови нотки, напомнящи череша и слива, черен пипер, и ликьор светлина. Изпълва устата и оставя дълъг послевкус и вкусна. Почистете и пресни плодове. Мощен, но не и алкохол. Много балансиран. Great киселинност. A vinhaço показва с Syrah гроздето трябва да изразя.

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook


Митичния Le Pin е ли наистина изключителен вино в чашата? САЩ $ 9,900.00 Вейл недвижими заредена тук в Бразилия?

За да отговорим на тези въпроси, ние трябва да разберем няколко фактора. Всичко започва с финансовото състояние на тези, които тест, последван от закона за търсенето и предлагането, тероар ​​...

Дори и да не бъдат официално класифицирани, великите вина на Pomerol като Le Pin и Petrus, имат високи, често по-високи цени дори от известния Premier Cru.


Това е един от най-почитаните вина в света. Неговата история започва с покупката на имот козирка белгийското семейство Thienpont през 1979 година. Rare се отглежда само "два хектара" на земя в Pomerol (Франция), което води до 600 случая годишно, а много малка сума. Изготвен в едно мазе на къща, така скромно, че не е така и името на Château. Един истински "гараж вино". Твоят дял е най-вече Мерло, с малко количество Cabernet Franc.

Името стана Le Pin в чест на един самотен бор, който стоеше върху имота.

Въпреки, че се смята за слаба реколта, стъклото се оказа много елегантен аромат с трудно да се определи, особено прополис, сложна, нюансирана. Sole.

За съжаление на бутилката не е имал етикет, но реколтата се щампова върху тапата, както можете да видите на снимката по-горе.

Това вино бе открита от Gustavo Varella приятел в чест на Antonio Carlos Лейте (André Андрес). Освен него, бяха отворени една Weinert 1983 Balthus 2005 Сеня 2007 и Alvear Pedro Ximenez 1927. Хармонизиран с красиви Всичко говеждо банички. Участва в тази дегустация, освен тези, споменати по-горе, I, Sidney Santigo и Rafael Machado, които любезно им отвори DOC Space за срещата.

Следвайте Blog живея живота на Twitter

Насладете се на страницата с блога на живот живот на Facebook